2016 Yılının En Medyatik Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Oldu

2016 Yılının En Medyatik Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Oldu 2016 Yılının En Medyatik Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Oldu

Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press geçtiğimiz yılın İstanbul Belediyeleri raporunu açıkladı. Ajans Press’in medyada gerçekleştirdiği araştırmaya göre, 2016 yılında İstanbul İlçelerinin Belediye Başkanları ile ilgili televizyona 5 bin 973, yazılı basına ise 30 bin 738 haberin yansıdığı tespit edildi.

Televizyona ve yazılı basına yansıyan haberlerin toplamında birinciliği 3 bin 404 haberle Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan göğüsledi. Listede ikinci sırada 3 bin 169 haberle Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yer alırken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 2 bin 539 haberle üçüncü sırada yer aldı.

Ajans Press’in açıkladığı belediyeler raporunda, yazılı basındaki yansımalar incelendiğinde Kültür-Sanat haberlerine sıkça rastlanıldığı tespit edildi. Raporda öne çıkan önemli bir nokta ise; çanakkale Zaferinin Yıldönümü Fotoğraf Sergisi, Aşık Veysel Fotoğraf Sergisi ve çocuk Oyunları Fotoğraf Sergisi Küçükçekmece Belediyesinin basındaki haber sayısına olumlu bir etki yaptığını ortaya çıktı. Ayrıca Sosyal Sorumluluk olarak “Engelli Annelere Boğaz Turu” uygulaması basında sıkça adından söz ettiren başlıklar arasında yer aldı.