2017 Yıl Sonu Hedefimiz 50 Bin İş Yeri ve Evde Armed Güvenliğini Sağlayabilmek

2017 Yıl Sonu Hedefimiz 50 Bin İş Yeri ve Evde Armed Güvenliğini Sağlayabilmek 2017 Yıl Sonu Hedefimiz 50 Bin İş Yeri ve Evde Armed Güvenliğini Sağlayabilmek

Armed Güvenlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz firmalarının 2017 hedeflerini ve olumsuz olaylara karşı alınacak önlemleri Klass’a anlattı..

Güvenlik konusunda sektörünün iddialı firmaları arasında yer alan ARMED Güvenlik A.Ş. kurulduğu günden bu yana sahip olduğu teknolojinin de yardımıyla birçok ev ve firmaya güvenlik çözümleri sunuyor. 2017 yılında portföyüne 50 bin abone daha eklemeyi hedefleyen ARMED Güvenlik A.Ş. Türkiye genelinde 400 bayisiyle hizmet veriyor. ARMED Güvenlik A.Ş. Kurucusu genç iş adamı İbrahim Yılmaz, son zamanlarda insanlar üzerinde etkili olan güvenlik endişesinin aldığı boyutu, bu endişeyle savaşmanın yollarını ve firmalarının büyüme hedeflerini Klass okurları için anlattı.

 

“Güvenlik sistemlerinde ‘akıllı sistem’ dediğimiz sistemler ön plana çıktı. Evinize veya iş yerinize güvenlik sistemi taktırdığınızda cep telefonunuzdan güvenlik sistemini kumanda edip devreye alıp devre dışı bırakabiliyorsunuz. Yeni akıllı sistemlerde ise iş yerinize, evinize bir müdahale olduğunda güvenlik kamerası içeriye giren kişinin 10 saniyelik video kaydını alıp cep telefonunuza anında Whatsapp’tan veya mail yoluyla görüntü atıyor.”

 

“Terör gibi kalleş saldırıları yapan grupların asıl hedefi hayatı durdurmak ve normal sürecin akışını engellemek; kişilerin evlerine kapanarak huzur ortamını yok etmek. Benim bu konuda ki en önemli güvenlik çözümümün başında kişilere bundan birkaç ay önce nasıl yaşıyorlarsa aynı şekilde yaşamalarını tavsiye ediyorum. Her zaman gittikleri AVM’lere gitsinler, sevdikleri mekanlarda eğlensinler, istedikleri yerlerde bulunsunlar…”

 

 

Türkiye için sıcak bir yıl oldu 2016. Bazı sektörler etkilendi bu durumdan. Bazıları ise çok güzel alt yapılar kurup daha da çok işlerini güçlendirdiler. Bu anlamda 2016 sizin için nasıl geçti?

Açıkçası insanların güvenlik kaygılarının çoğaldığı bir yıldı. Böyle olunca da bu sefer kişiler ve kurumlar güvenlik konusuna daha çok yatırım yapmak istediler. Bizim işimiz de biliyorsunuz biraz kaygı işi. Kaygılar arttığında insanlar nasıl önlem alabilirim diye düşündüğünde evine, işine bir güvenlik sistemi kurdurmak istiyor. Güvenlik sistemi bu anlamda çok gerekli bir hale geldi. Ve hırsızlıkların da artmasından dolayı güvenlik sistemlerine gelen talepler yükseldi. Dolayısıyla 2016 yılı bizim adımıza yoğun geçen bir yıl oldu diyebilirim.

 

Armed Güvenlik olarak güvenlik konusunda ne gibi yenilikler ve yatırımlar yaptınız?

Güvenlik sistemlerinde ‘akıllı sistem’ dediğimiz sistemler ön plana çıktı. Evinize veya iş yerinize güvenlik sistemi taktırdığınızda cep telefonunuzdan güvenlik sistemini kumanda edip devreye alıp devre dışı bırakabiliyorsunuz. Yeni akıllı sistemlerde ise iş yerinize, evinize bir müdahale olduğunda güvenlik kamerası içeriye giren kişinin 10 saniyelik video kaydını alıp cep telefonunuza anında Whatsapp’tan veya mail yoluyla görüntü atıyor. Siz o giren kişinin kaydını o anda cep telefonundan görüyorsunuz. Ve cep telefonunuzdan görüntü kaydını gördükten sonra güvenlik merkeziyle alarm çağrı merkezi olan bizim güvenlik merkezimiz anında sizin bilginiz dahilinde olan görüntü kaydıyla birlikte polis merkezine, yani Vatan Emniyet Müdürlüğü’ndeki MOBESE birimine direkt bilgi gönderiyor ve emniyet müdürlüğündeki yetkililer direkt müdahale edilecek alana gelip kişiyi yakalıyorlar. Zaten bir güvenlik sistemi evde veya iş yerinde devreye girdiğinde o alanda 150 desibel yüksekliğinde ikaz sesi veriyor. Bu son sistem güvenlik kurulumlarıyla birlikte de birçok hırsızlık girişimine engel olunmuş olunuyor.   

 

Peki, 2017 yılındaki hedefleriniz neler?

2017 yılı içinde hedefimiz 50 bin iş yeri ve evde Armed Güvenliğini sağlayabilmek. Bütün sektörleri kurumsal ve bireysel olarak göz önüne aldığımızda en az 50 bin abonelik hedefliyoruz. Biz Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Türkiye genelinde bizim takip merkezimizde, bizim şirketimizde çalışan 400 adet güvenlik sistemleri yapan bayilerimiz var. Tüm Türkiye’de geniş bir yelpazede hizmet verdiğimiz içinde yıl sonuna kadar bu hedef rakama ulaşacağımıza inanıyorum.

 

“BİRİNCİ GüVENLİK TEDBİRİ HER YERE KORKMADAN GİDEBİLMEMİZDİR”

ülke olarak olağandışı bir süreçten geçiyoruz ve saldırılar karşısında güvenlik konusunda çeşitli endişelere sahibiz. Bu gibi durumlarda her zaman gittiğimiz mekanlara korkusuzca gidebilmemiz için bir güvenlik uzmanı olarak ne gibi çözümler sunarsınız?

öncelikle 20 yıldır güvenlik sektörünün içinde olan bir güvenlik uzmanı olarak şunları söyleyebilirim. Terör gibi kalleş saldırıları yapan grupların asıl hedefi hayatı durdurmak ve normal sürecin akışını engellemek; kişilerin evlerine kapanarak huzur ortamını yok etmek. Benim bu konuda ki en önemli güvenlik çözümümün başında kişilere bundan birkaç ay önce nasıl yaşıyorlarsa aynı şekilde yaşamalarını tavsiye ediyorum. Her zaman gittikleri AVM’lere gitsinler, sevdikleri mekanlarda eğlensinler, istedikleri yerlerde bulunsunlar… “Nerede ne patlayacak, nerede ne olacak” diye korkmadan her yere gidebilmeliyiz. Birinci güvenlik tedbiri her yere korkmadan gidebilmemizdir. Bu önemli davranıştan sonra özellikle alışveriş merkezlerinin otoparklarına plaka okuyucu kamera sistemlerinin konulmasını öneriyoruz. Bu kameralar bağlı olduğu programla plakaları sisteme kaydedip içeriye çalıntı veya şüpheli bir aracın girip girmediğini tespit ediyorlar. Yine aynı şekilde güvenlik kameraları ile alışveriş merkezlerinin girişlerine yüz tanıma sistemleri konulabilir. Aranan bir şahıs alışveriş merkezine doğru giriş yaptığında bu cihazlar sayesinde tespit edilebilir. Ama başta da söylediğim gibi saldırılara karşı vatandaş olarak en iyi alacağımız önlem korkmadan hayatımıza devam etmektir. Bu saldırıların çoğu psikolojiktir ve bu eğer bir savaşsa bu savaştan psikolojik olarak bizler galip çıkmak zorundayız. Korkmamamız en büyük güvenlik önlemidir. Onların istediklerini yapmamamız gerekiyor. Bizim tutumlarımız sayesinde “Ne yaparsak yapalım halk dışarıya çıkıyor” denilecek duruma getirirsek onlar da pes edecektir diye düşünüyorum.

 

Güvenlik sistemlerinde kullandığınız teknoloji tamamen size mi ait yoksa ithal mi ediyorsunuz?

Sahip olduğumuz teknoloji tamamen bize ait. Bizim aynı zamanda hizmet merkezimiz var. Ekibimiz 24 saat vardiyalı çalışıyor. Emniyet güçlerinin verdiği belgelerle çalışıyoruz. Bu hizmeti Türkiye’deki 400 tane bayimizin merkezi olarak hizmet veriyoruz. Ayrıca bu merkezden birçok güvenlik sistemi yapan firmalara da hizmet veriyoruz. 

 

“TüRKİYE’YE YATIRIM YAPMAK İSTEYEN GüVENLİK FİRMALARI TERCİHLERİNİ BİZLERDEN YANA KULLANIYORLAR”

Büyüme hedefleriniz arasında neler var?

Büyüme hedeflerimizin başında dünya çapında kendi kanıtlamış güvenlik şirketleriyle ortaklık kurma gibi çalışmalarımız var. Bu konuda Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen güvenlik firmaları tercihlerini bizlerden yana kullanıyorlar. Şu sıralar önemli bir anlaşma içindeyiz ve biz onları araştırarak onlar da bizi araştırarak bu süreci yönetiyoruz. Açıkçası bizim ve ülkemiz yararına olacak olan tüm ortaklıklara kapımız açık. Bu açıdan teklifleri değerlendiriyoruz ve aklımıza yatan yabancı firma ile el sıkışmayı düşünüyoruz.

 

Fotoğraf: Mertcan Alşahin