2018 Yılının Şampiyon İsmi "Hep Beraber"

2018 Yılının Şampiyon İsmi "Hep Beraber"  2018 Yılının Şampiyon İsmi "Hep Beraber"

92. Gazi Koşusu’nu Veysel Kahraman’ın sahibi olduğu, Mehmet Yalçın’ın antrene ettiği , jokeyi Ahmet Çelik idaresindeki HEP BERABER, çim pistte 2400 metre mesafede 2.29.67'lik bitiriş derecesiyle kazandı.

üst düzey bir mücadeleye sahne olan ve adını yarışçılık tarihimize altın harflerle yazdırmayı başaran safkanın ilgilisine, antrenörüne ve jokeyine kupayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi.

 

 

Ulu önder Atatürk’ün adına düzenlenen ve 1927 yılından bu yana aralıksız gerçekleşen, Türk Yarışçılığı’nın derbisi Gazi Koşusu'nun 92.'si, 1 Temmuz 2018 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. 1.650.000 TLbirincilik ikramiyesi olan, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının start aldıkları yılın bu en önemli klasiğini Fedai Kahraman'ın yetiştirdiği, Veysel Kahraman'ın sahibi olduğu HEP BERABER (Scream to Scream - Venezuella / Sports Hero) isimli safkan jokey Ahmet çelik'le 2.29.67’lik derece yaparak kazandı. Erkek Tay Deneme Koşusu'nu da kazanmayı başaran HEP BERABER, 22 Eylül tarihinde koşulacak Ankara Koşusu'nu da kazanması durumunda, Triple Crown yapmayı başaracak. 2018 yılının şampiyonu safkan; bu galibiyetiyle sahibine, birincilik ikramiyesine ek olarak, kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2.523.320 TL kazandırdı. 

 

  

TJK Başkanı Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu unutulmaz günün heyecanına, yarışseverlerin yanı sıra atçılık camiasının önde gelenleri, iş ve sanat dünyasından önemli isimler, politikacılar ve devlet erkanı da katıldı. Gazi Koşusu öncesi Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri bayraklı gösteri ayakta alkışlandı.

 

 

 

 

Ahmet çelik,  üst üste 4. kez Gazi Şampiyonu...

 

2018 yılı Gazi Koşusu'nu kazanan başarılı jokey Ahmet çelik, 2015 yılında RENK ile, 2016 yılında GRAYSTORM ile ve 2017 yılında PIANO SONATA ile kazanarak, Ekrem Kurt'a (1971-1972-1973) ait 3 yıl kazanma rekorunu yenilemişti. 2018 yılı Gazi Koşusu'na bu kez HEP BERABER isimli safkanla katılan Ahmet çelik, 4. kez üst üste bu önemli klasiği kazanarak, adını yarışçılık tarihimize yazdırmayı başardı. 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Ahmet Eşref Fakıbaba, koşu öncesi TJKTV mikrofonlarına “1927 yılından beri yapılan ve bugün 92.’si düzenlenen bu en önemli koşu için burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Atçılık sektörü gerçekten 15-20 yıl içerisinde çok önemli ilerlemeler katetti. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, herkese yürekten teşekkür ediyorum. özellikle 2006 yılında çıkan yasayla bu sektörün çok ilerlediğini görüyorum, bu da Tarım Bakanı olarak beni çok mutlu ediyor. Bu yasanın çıkmasında emeği geçen sayın Bakanımız Mehdi Bey (Eker) ve sayın Başkanımız da burada, hepsine bu vesileyle teşekkür ediyorum.” dedi. “Favoriniz var mı?” sorusuna ise “iyi olan kazansın” şeklinde yanıt verdi.

  

2400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirilen bu yılki Gazi Koşusu’nda 18’i erkek, 3’ü dişi olmak üzere toplam 21,  üç yaşlı safkan İngiliz tayı birincilik için mücadele verdi.  Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te yaklaşık 25 bin yarışseverin takip ettiği koşunun ikinciliğini, özlem Ece Karamazı'nın sahibi olduğu DISTANT SHINING (Luxor - Thinker Bell / Always A Classic) Gökhan Gökçe idaresinde elde ederken, Hatice Yıldız'ın sahibi olduğu, Uğur Polat ile 92. Gazi Koşusu'na katılan MISTER GöRKEM(Powerscourt - Gençceren / Kaneko) üçüncü, Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, VANCOUVER (George Vancouver - Kilfarasy / Galileo) da Mustafa çiçek ile dördüncü oldu. Koşunun farkları 4 Boy - 1/2 Boy - Boyun şeklinde gerçekleşti. 

 

92. Gazi Koşusu’nu kazanan safkanın sahibi adına, Fedai Kahraman'a kupasını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, safkanın antrenörü Mehmet Yalçın'a;ve Jokeyi Ahmet çelik'e de plaketlerini verdi.

 

Winner Circle alanında düzenlenen törene, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, TJK Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Göktürk, Ahmet özbelge, Tuğban İzzet Aksoy ve Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, Kahraman Ailesi ile davetliler de katıldı.

 

 

 

 

 

Yaklaşık 25 bin yarışsever konuğun geldiği bu özel günde ayrıca, Pony Club, çeşitli çocuk tiyatrosu ve aktiviteleri, Atlı Selfie çekimi, Jonglör gösterisi, Müzik dinletisi ve Pandomim gösterisi, 92. Gazi Koşusu'nu izlemeye gelen misafirlerimize keyifli anlar yaşattı.

 

TJKTV, Digitürk 89. kanaldan ve Digitürk 389. kanaldan (HD) yayınlanan bu festival gününde, yarış haricinde, jokey odası, padok ve hipodromun değişik yerlerinden röportajlarla bu özel günün tüm detayları, 2 süper slow motion kamera, Drone kamera, Araç üstü kamera, 1 jimmy jib kamera, toplamda yaklaşık 25 kamera ve 100 kişilik ekiple canlı yayında ekranları başındakilere ulaştırdı. Ayrıca, KANAL D televizyonu da bu önemli koşuyu canlı olarak HDkalitesinde izleyicilerine aktardı. TV kanallarının yanı sıra Lig Radyo da Gazi Koşusu heyecanını canlı yayınlarla gün boyu dinleyicilerine duyurdu.