2021 Uluslararası Woolmark Ödülü İçin Başvurular Başladı

2021 Uluslararası Woolmark Ödülü İçin Başvurular Başladı 2021 Uluslararası Woolmark Ödülü İçin Başvurular Başladı

Ralph Lauren, Yves Saint Laurent ve Karl Lagerfeld gibi dünyanın önde gelen tasarımcılarının keşfedilmesini sağlayan, yükselen moda yıldızları için en prestijli ödül kabul edilen 2021 Uluslararası Woolmark Ödülü için başvurular başladı.

Başvuruların woolmarkprize.com’da online olarak başladığını açıklayan The Woolmark Company Genel Müdürü Stuart McCullough, “İnovasyon ve yaratıcılığı kutlamanın tek bir yolu yok ve bunun coğrafi veya kültürel sınırları olmadığını da biliyoruz” dedi.  “Başvuruları websitemizden kabul ederek, dünyanın her köşesinden tasarımcıların Uluslararası Woolmark ödülü'nden faydalanma potansiyeline sahip olmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, en iyi tasarım yeteneğini ödülle birleştirmede değerli bir rol oynayan Uluslararası Woolmark ödülü Aday Gösterme Kuruluşlarının sürekli desteğine de teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Uluslararası Woolmark ödülü, dünyanın en iyi gelişmekte olan tasarımcılarını keşfeden ve onlara endüstri uzmanlarından sürekli danışmanlık sağlayan eşsiz bir yetenek geliştirme programıdır. Moda endüstrisi için olumlu bir geleceği şekillendirmek ve markalarını güçlendirmek isteyen tüm yeni tasarımcıların katılımına açık olan yarışma için başvuru kriterleri woolmarkprize.com’da detaylı olarak yer alıyor.

Dünyanın seçkin modacılarını keşfetmeyi, geliştirmeyi taahhüt eden sektör uzmanlarından oluşan bir Danışma Konseyi, yarışmanın tüm başvurularını değerlendiriyor. Danışma Konseyi, kariyerinin ilk dönemlerinde olan ve sürdürülebilir bir iş geliştirme vaadini ve özverisini gösterebilecek tasarımcıları arıyor. Başvurmak için en az 2 yıl ve en fazla 8 yıl boyunca piyasada satılan kıyafetler üretiyor olma şartı aranıyor.

Dünyadaki tüm ülkelerden yarışmaya katılabilecek tasarımcılar arasından 10 finalist, 2021’in başlarında final etkinliğine katılmak üzere seçilecek. Her finalist, Merino yünün doğal çok yönlülüğünü, yenilikçi doğasını ve eko-kimlik bilgilerini vurgulayan bir kapsül koleksiyonu geliştirmek için 70.000 Avustralya Doları alacak. Finalistler ayrıca 18 aylık güçlü bir eğitim ve rehberlik programı olan The Woolmark Company'nin Yenilik Akademisi'ne katılabilecek ve uluslararası Woolmark ödülü ortaklarına ve ürün geliştirme, araştırma ve geliştirme, iş ve sürdürülebilirlik stratejilerini destekleyen danışmanlara benzersiz bir erişimi olacak.

2021 Uluslararası Woolmark ödülü için toplam birleşik ödül fonu 1 milyon Avustralya Doları iken birinci 200.000 Avustralya Doları ve Karl Lagerfeld İnovasyon birincisi ise 100.000 Avustralya Doları ek para ödülünü kazanacak.  Kazananlar ve finalistler ayrıca Merino yün kapsül koleksiyonlarını Uluslararası Woolmark ödülü'nün geniş Perakende İş Ortağı Ağı aracılığıyla dünyanın en iyi butiklerinde ve mağazalarında ticarileştirme ve satma fırsatına sahip olacaklar.

Modanın yükselen yeni yıldızlarını keşfeden ve eşsiz bir yetenek geliştirme programı olan 2021 Uluslararası Woolmark ödülleri başvurusu için tüm detaylar woolmarkprize.com'da yer alıyor. Başvurular Temmuz 2020'de sona eriyor. Sorusu olanlar ise prize@wool.com adresine başvurabiliyor.