7 Kibele” Gösterime Giriyor, Kadına Şiddet Belgesel Yarışmamıza Başvurular Sürüyor

7 Kibele” Gösterime Giriyor, Kadına Şiddet Belgesel Yarışmamıza Başvurular Sürüyor 7 Kibele” Gösterime Giriyor, Kadına Şiddet Belgesel Yarışmamıza Başvurular Sürüyor

Yapımcı Nurdan Tümbek Tekeoğlu, “7 Bölge 7 Kadın” Projesini, “Kadına Şiddet” konulu kısa film yarışmasını Klass’a anlattı...

Kadın girişimciliği açısından önemli bir belgesel izleyicisiyle buluşmaya hazır.  Hepsinin hikayesi farklı ama hepsinin ortak noktası aynı… Yoksulluk ve çaresizlik… Mikro kredi ile tanışmalarıyla hayatları tamamen değişen 7 yoksul ve çaresiz kadının hikayesi “7 Kibele”, 18 Şubat’ta izleyicisiyle buluşacak. Yapımcılığını Medya Ton üstlendi. Ortak yapımcılar ise 18 yıldır kadınların kendi ayaklarının üzerinde durması adına çalışan TİSVA, Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Aziz Akgül, Begüm Kondakçı… Ortak yapımcılar arasında bulunan, durmak bilmeden çalışan, yeni projelerinin de “7 Kibele” kadar önemli olduğunu vurgulayan ve aynı zamanda Rotary Marmara 2420 Bölge Rotary Kısa Film Başkanı olan Nurdan Tümbek Tekeoğlu “Kadına Şiddet” konulu yeni bir kısa film yarışması başlatırken, yapımcılığını üstleneceği “Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi” adlı bir de yeni belgesel çekecek. Yapımcı Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile “7 Kibele”yi, “Kadına Şiddet” konulu kısa film yarışmasını ve “Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi” isimli belgesel projesini Klass okurları için konuştuk.  

Uzun süredir birçok projeyi yürüttüğünüzü görüyoruz. özellikle Türkiye İsrafı önleme Vakfı için gerçekleştirilen ‘7 Kibele’ belgeseli kadın girişimciliği açısından önemli bir belgesel olacak. Bize projeyi anlatır mısınız?

Türkiye İsrafı önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül yaklaşık 20 yıldır çalışmalarını takip ettiğim ve takdir ettiğim bir STK duayeni. Nobel ödüllü Prof. Dr. Mohammed Yunus’un yoksul kadınların girişimci olması için başlattığı mikro kredi uygulaması Türkiye’ye Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından adapte edilmiş bir projedir. Şimdiye kadar 150.000’in üstünde yoksul kadına mikro kredi verilmiştir. Aziz Akgül, gazeteci ve belgesel yönetmeni Orhan Tekeoğlu’na kadınların girişimcilik hikayelerini anlatan bir dosya gönderdi. Orhan Tekeoğlu en başarılı olmuş ve farklılık içeren ve 7 bölgeden 7 kadının girişimcilik hikayelerini seçti ve 6 ay boyunca çekimlerini gerçekleştirdi. Medya Ton Yapımcı. Ortak yapımcılar ise TİSVA, Nurdan Tekeoğlu, Aziz Akgül, Begüm Kondakçı… Tabii ki kurumsal destekçileri de unutmamak lazım. Onlara sonsuz teşekkürler. Her zamanki gibi daimî destekçimiz Klass, TüMBİFED Federasyonu, Care International, Medya Ton, KVK, Brand Mentor, Metro Turizm, Reis Gıda, Elvan Gıda, Polifoni. Belgesel şu anda kurgu aşamasında ve 18 Şubat’ta Cemal Reşit Rey’de ilk gösterimi yapılacak. Kısacası durmak yok yola devam. Daha anlatacak gün yüzüne çıkacak çok şey var. “7 Kibele” gösterime giriyor, “Kadına Şiddet” belgesel yarışmamıza başvurular sürüyor ve biz “Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi”ni çekmeye hazırlanıyoruz.

 

Kadına Şiddet şu anda Türkiye’nin en önemli konularından biri. Siz Rotary Marmara 2420 Bölge Rotary Kısa Film Başkanı olarak “Kadına Şiddet” konulu yeni bir kısa film yarışması başlattınız. Sanırım profesyonel ve amatör kategoride sinema alanında herkes kısa filmini 20 Şubat tarihine kadar sizlere gönderebilecek değil mi?

Evet. Kadına Şiddet şu anda Türkiye’nin en önemli konularından biri. ülkemizde her gün yeni bir trajik vaka ile karşılaştığımız “kadına şiddet” hız kesmemiş, son süratle kurban vermeye devam etmektedir. Tüm bu üzücü sonuçlardan dolayı toplumsal farkındalık yaratmak adına “Kadına Şiddet” Konulu Uluslararası Rotary 2420. Bölge örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması düzenlenecektir. Guvernör Nezih Bayındır, Guvernör Yardımcısı Aysun Azak bu konuda yarışma düzenleme ricamı desteklemişlerdir. Yarışma profesyonel ve amatör kategorilerde kurmaca alanda organize edilmiştir. ödül töreni ile galası da "Dünya Kadınlar Günü" haftasında,10 Mart’ta Pera Müzesi’nde yapılacaktır. Yarışmaya 30 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabilecektir. Filmlerin son gönderim tarihi 20 Şubat 2020’dir. Katılım koşulları ve başvuru formu rkf.rotary2420.org sayfasında yer almaktadır. Lütfen burada daimî destekçimiz Klass’ı yine unutmayalım. Klass’ın bu kadar ödül almasına şaşmamalı. Türkiye’de birçok STK projesinde katkısı var. İstanbul Rotary, İstanbul Karaköy Kulüpleri, Pera Müzesi, Brand Mentor, Kısa Film Yönetmenleri Derneği ilk destek veren kurumlardır.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Şubat sayısında...