Akademi Olarak İngilizce’nin Dışında Rusça ve Çince Eğitimleri de Veriyoruz

Akademi Olarak İngilizce’nin Dışında Rusça ve Çince Eğitimleri de Veriyoruz Akademi Olarak İngilizce’nin Dışında Rusça ve Çince Eğitimleri de Veriyoruz

Gamze Barkurt Academy Kurucusu Gamze Barkurt, akademilerine getirdikleri yenilikleri Klass’a anlattı...

Yabancı dil alanında yenilikçi ve farklı yöntemlerle özel eğitimler sunan Gamze Barkurt Academy, kısa sürede yakaladığı başarılarla dikkat çekiyor. Sınav hazırlığı içinde olan çocuklar ile yetişkinlere sunduğu birebir derslerle İngilizce öğrenimi kolay bir hale getiren Gamze Barkurt Academy, gelen talepler doğrultusunda uzman eğitim kadrosuyla Rusça ve çince eğitimlerine de başladı. Yabancı dilin sadece eğitimle değil konuşularak öğrenilebileceğini ve bunun uygulamalarını da akademilerinde gerçekleştirdiklerini belirten Gamze Barkurt Academy’nin Kurucusu Gamze Barkurt, akademilerine getirdikleri yenilikleri Klass’a anlattı.

 

“Genelde İngilizce kurslarında 4-5 ayda İngilizcenin öğrenilebileceğini söylerler. Ama bu çok doğru bir terim değil. İngilizce en az 1 sene içerisinde öğrenilebiliyor. Bu da sürekli İngilizce konuşularak gerçekleşiyor. Biz de bunun uygulamalarını kursumuzda gerçekleştiriyoruz.”

 

Gamze Hanım, sizden öncelikle Gamze Barkurt Academy’nin kuruluş hikayesini öğrenebilir miyiz?

Londra’da geçirdiğim lise hayatımdan sonra 5 yıl Amerika’da yaşayarak Ball State üniversitesi’ni bölüm üçüncülüğüyle bitirdim ve oradan burs kazandım. Burada İngilizcenin nasıl öğretilmesi gerektiğinin eğitimini aldım. Tek çocuk olduğum için ve aile şirketimiz de olduğu için okul bitince Türkiye’ye dönmek zorunda kaldım. Ailem inşaat sektörüyle ilgileniyordu ama ben hep eğitimde ilerlemek istediğim için onlardan ayrı olarak yoluma devam ettim. Bu almış olduğum eğitimim sayesinde bireysel olarak ders verdiğim çocukların sınavlarda 3 yıldır Türkiye birincisi olduklarını fark edince bunun bir tesadüf olmadığını anladım. Bu başarının benim bu konuda kendimi ilerletmem gerektiğinin göstergesi olduğunu düşündüm ve Gamze Barkurt Academy’yi kurmaya karar verdim. Burada sadece çocuklar değil iş dünyasından birçok yetişkin kişiye dil eğitimleri veriyoruz. Onlar da şu an kendileri mailleşebilip yurtdışıyla kendileri iletişime geçebiliyorlar. İş insanlarını da bu şekilde belli bir seviyeye getirebiliyoruz.

 

Sınavlara hazırlanan çocuklar için ne gibi eğitimler uyguluyorsunuz?

Biz sadece çocuklara konu anlatımı yapmıyoruz. çünkü girdikleri sınavlar çoktan seçmeli sınavlar olduğu için aynı zamanda soru nasıl çözülür, o anda zamanla nasıl iyi yarışılır, şık eleme nasıl olur gibi özel eğitimler veriyoruz. Ama bizim en büyük avantajımız; sınıflarımızın 5 kişilik özel sınıflardan oluşması veya birebir eğitim veriyor olmamızdır. 6’ıncı kişi asla olmuyor.

 

“İŞ İNGİLİZCESİ İçİN SADECE BİREBİR DERSLER VERİYORUZ”

İş İngilizcesi konusundaki çalışmalarınızı nasıl planlıyorsunuz?

İş İngilizcesi için sadece birebir dersler veriyoruz ve saatleri de öğrenciye göre ayarlıyoruz. çünkü herkesin seviyesi aynı olmadığı için kopukluklar yaşanıyor. Birebir derslerde daha iyi takip edebilme şansımız oluyor. çünkü onlar hızlandırılmış programda öğrendikleri için daha iyi takip edilebiliyor. Zaten iş İngilizcesinin hepsine kendim özel olarak giriyorum.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Temmuz sayısında...