At Biniciliği Ruhunda Liderlik Vasfı Olan İnsanların Başardığı Bir Hobi Sporu

At Biniciliği Ruhunda Liderlik Vasfı Olan İnsanların Başardığı Bir Hobi Sporu At Biniciliği Ruhunda Liderlik Vasfı Olan İnsanların Başardığı Bir Hobi Sporu

İş Hayatındaki Başarıları ve Sosyal Sorumluluk Projelerindeki Duyarlılığıyla Tanınan Güzel Kurşun, hayvan sevgisini ve atlarla olan özel iletişimini Klass’a anlattı...

Genç yaşta iş hayatında elde ettiği başarılar ve sosyal sorumluluk projelerindeki duyarlılığıyla tanınan Güzel Kurşun, sağlıklı bir aile ortamında ve hayvan sevgisiyle yetişmesi sayesinde hayvanlara olan düşkünlüğüyle de biliniyor. Hayvan haklarıyla ilgili yapılan tüm kampanyalarda imzası bulunduğunu söyleyen ve adalardaki atların vahim hali için kendi imza çalışması da yapan Güzel Kurşun, atlara karşı ayrı bir düşkünlüğü olduğunu söylüyor. “Yakınlarım bu sevgimi iyi bilir. Bir dostum geçmiş bir yılbaşında hediye, TJK’daki ilk atına adımı soyadımı vermişti. çok mutlu olmuştum” diyen Güzel Kurşun, iki yıldır da eğitimini alarak at biniyor. Güzel Kurşun ile hayvan sevgisini, hayvan haklarıyla ilgili düşüncelerini ve çalışmalarını, atlara olan özel ilgisini, kurduğu iletişim ve binicilik serüvenini Klass okurları için konuştuk.

 

“Atlara hep özel bir ilgim vardı. Bir dostum geçmiş bir yılbaşında hediye, TJK’daki ilk atına adımı soyadımı vermişti. çok mutlu olmuştum. Yarıştığında kazancını derneklere bağışlarım diye teklif etti. Bende kendi adına yapmasını rica ettim ve her kazandığında ayrı bir mutluluk yaşadım.”

 

“ölmeden önce yapmalıyım dediğim şeylerden biriydi at binicisi olmak, atlarla ilişki kurmak. Dostlarım sayesinde hayalimdeki gibi bir binici okulu buldum. Tulya Kurtulan binicilik. Şehrin içinde ama bâkir kalabilmeyi başarmış doğası bozulmamış bir at çiftliğinde okulu. Benim de binicilikte ikinci yılım.”

 

Güzel Hanım, iş kadını ve belgesel yapımcılığının yanı sıra hayvanlara olan düşkünlüğünüzle de bilinen birisiniz. Bu sevgi nasıl başladı?

Bu duygunun sonradan kazanıldığını düşünmüyorum yani sağlıklı, duyguda ana hatları alarak büyüyen bir bireyseniz; merhamet ve koşulsuz sevgiyi içgüdüsel besliyorsunuz zaten. Bizde aile birlikteliğimiz ayrılana kadar birlikte çok hayvan besledik. Ben kendimi bildim bileli kedimiz, köpeklerimiz, kuşlarımız, balıklarımız oldu. Horoz olan civcivim bile oldu. Ebeveynler çocuklarını hayvan sevgisiyle büyüttüklerinde; daha kendine güvenli, dışa dönük, olumsuz duygularla baş edebilmede daha duygularına hâkim çocuklar büyütüyorlar. Psikologların onayladığı reel bir durum bu. özetle hayvan sevgisi; dünyanın en güzel ve güçlü enerjilerinden biri bence. İyi ki varlar, onları çok seviyoruz.

 

Günümüzde hayvan hakları ile ilgili oldukça yoğun girişimlerde bulunuluyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bu durum beni çok acıtan bir o kadar da sinirlendiren bir durum çünkü girişimler sene 2020 olmuş hala girişim olarak yargıda. Ocak ayında kabulü bekleniyor. Kabul görmek için neden bu kadar geç kalınır? çok zaman kaybedildi dolayısıyla çok hayvan kaybedildi. çok acımasız şeyler duyduk, gördük. Diyorum ya sene 2020 hayvan haklarının yasalaştırılmasını bekliyoruz. Bu konuda gerçek hayvan sevgisi besleyen ve bu sevgi adına vazgeçmeden sesini devlete duyurmaya çalışan her bireye sizin nezdinizde teşekkür ederim. 2020 Ocak yasa kabulünü kutluyor bekliyorum her hayvan sever gibi.

 

 

“BİR DOSTUM GEçMİŞ BİR YILBAŞINDA HEDİYE, TJK’DAKİ İLK ATINA ADIMI SOYADIMI VERMİŞTİ”

özellikle at biniciliğini başarıyla yapıyorsunuz. Bu hobiniz nasıl başladı?

Atlara hep özel bir ilgim vardı. çocukken en sevdiğin hayvan ne sorusuna da bugün sorulduğunda da verdiğim cevap hep at oldu sonra köpek, yunus diye gitti. Yani hep çok sevdim. Bir dostum geçmiş bir yılbaşında hediye, TJK’daki ilk atına adımı soyadımı vermişti. çok mutlu olmuştum. Yarıştığında kazancını derneklere bağışlamayı teklif etti. Bende kendi adına yapmasını rica ettim ve her kazandığında ayrı bir mutluluk yaşadım. Dolayısıyla yakınlarım sevgimi iyi bilir. ölmeden önce yapmalıyım dediğim şeylerden biriydi at binicisi olmak, atlarla ilişki kurmak. Hayat sürprizlerle dolu. 36 yaşında, ömür Baltacı ve Fulya Keskin dostlarım sayesinde hayalimdeki gibi bir binici okulu buldum. Tulya Kurtulan binicilik. Sahibesi Tulya Hanım eski milli binici. Şehrin içinde ama bâkir kalabilmeyi başarmış doğası bozulmamış bir at çiftliğinde yer alıyor. Benim de binicilikte ikinci yılım.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Ocak sayısında...