Başarının Zorlu Süreçlerin Ardından Geldiğine Şahit Oldum

Başarının Zorlu Süreçlerin Ardından Geldiğine Şahit Oldum Başarının Zorlu Süreçlerin Ardından Geldiğine Şahit Oldum

Bütem Metal Yönetim Kurulu Başkanı Merve Mollamehmetoğlu Keleş, aile şirketlerindeki başarı hikayesini Klass’a anlattı...

Bütem Metal Yönetim Kurulu Başkanı Merve Mollamehmetoğlu Keleş, aile şirketlerinin satış departmanında başlayıp Yönetim Kurulu Başkanlığı’na uzanan serüveninde zorlu süreçlerden geçerek adeta bir başarı öyküsüne imza attı. Bütem Metal’i bir dönem yaşadığı finansal krizden çıkartarak yurt dışında mega projeler üstlenen uluslararası bir şirket haline getiren başarılı iş kadını hayalinin sektörde daha da büyüyerek anahtar teslim proje yapmak olduğunu söylüyor. İstanbul Havalimanı’na bağlanacak olan yeni metro projelerinde 9 istasyonun ihalesini kazanan Bütem Metal Yönetim Kurulu Başkanı Merve Mollamehmetoğlu Keleş ile iş hayatına başlangıç hikayesini, şirkete yeniden ivme kazandırma sürecini, bu zamana kadar üstlendikleri mega projeleri ve gelecek hayallerini Klass okurları için konuştuk.

 

“Hedefim kendi sektörümde büyüyebildiğim kadar büyümek. Anahtar teslim bir havaalanı yapma hayalim var ancak hayallerim yalnızca iş hayatıyla sınırlı değil. İnsanların hayatına dokunmak gibi de bir hayalim var. çocukları ve gençleri çok önemsiyorum. özellikle çocuklar bizim için çok kıymetli.”

 

Merve Hanım, Bütem Metal’de başlayan kariyerinizde gerçekleştirdiğiniz önemli atılımlarla şirketinize yeniden ivme kazandırarak önemli projeler üstlenmesini sağladınız. öncelikle Bütem Metal’deki başlangıç hikayenizi dinleyebilir miyiz?

üniversiteyi bitirdikten sonra kısa süren bir iş deneyiminin ardından aile firmamız olan Bütem Metal’de çalışmaya başladım. Satış departmanında başlayan kariyerim Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda devam ediyor. Başarının zorlu süreçlerin ardından geldiğine şahit oldum. Satıştan başlayarak ithalat ihracat uzmanlığı, satış müdürlüğü ve genel müdürlük yaptığım zamanlarda şirket ciddi bir finansal krize girdi. Bu finansal krizden sonra getirdiğim proje ve imza attığımız işlerle birlikte şirkete yeniden ivme kazandırdım. Yönetim Kurulu Başkanlığını da bu başarılarımdan sonra üstlendim. Bütem Metal dışında girişimciliğimizin devam etmiş olduğu 22 Yapı Tasarım adlı bir şirketimiz daha var. Bu şirket de üretmiş olduğumuz asma tavanları, armatürleri, yerinde uygulayan bir taahhüt firması. Aynı zamanda mega projelerde ince işler yapıyor.

 

“TEK BAŞIMA LİBYA’YA GİTTİM”

Şirkete yeniden ivme kazandırma süreciniz nasıl gelişti?

Şirkette satışın ardından ithalat ve ihracatta da tecrübe edindikten sonra yurt dışına gitmeye başladık. Türk firmaları o dönem yoğunluklu olarak Libya’da iş yapıyordu. Ben de tek başıma Libya’ya gittim. Gezerken gördüğüm büyük bir projenin kapısından içeri girdim. Proje tam da bizim üretmiş olduğumuz metal asma tavanların dahil olduğu ince işler paketi aşamasındaydı. O aşamada olduğunu görür görmez bizim de bu ürünleri ürettiğimizi belirttim. İlk iş geliştirmem Libya’daki bu projeyle başladı. Daha sonrasında Libya’da yaşanan Arap baharı dalgasında projeyi terk edip ülkeden çıkmak zorunda kaldık. Türkiye’ye döndüğümüz zamana denk gelen ciddi bir finansal boşluk oluşmuş oldu ve onun arkasından şirket ciddi bir finansal krize girdi. Türkiye’de rekabet ederek sonuç alamayacağımızı anladığım için şansımı yurt dışında denemeye karar verdim. Ağırlıklı olarak Arap ülkelerine zaman ayırdım. Organizasyonu tek başıma yaptım. İki yıllık bir çalışmanın sonucunda Riyad’taki King Khalid Havalimanı’nın asma tavan işlerini almayı başardım. O projede de bizim adımıza çok güzel bir proje aynı zamanda çok iyi bir referans oldu. Bu proje sayesinde yaşadığımız finansal zorluktan çıkmayı başardık.

 

Bu projeyi takip eden İstanbul Havalimanı projenizden de bahsedebilir misiniz?

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na geldiğimde İstanbul Havalimanı projesi ihaleye çıkmıştı. Bu ihaleye de katılarak Bütem Metal olarak İstanbul Havalimanı’nın asma tavan üretiminin yüzde seksenini üstlendik. Riyad’daki havalimanı projesi ve İstanbul Havalimanı projesinde diğer şirketimiz olan 22 Yapı Tasarım olarak da ince işleri yaptık. Yurt içindeki projelerimiz zaten belli bir noktaya ulaşmışken havalimanı gibi mega projeleri üstlenmek şirketimiz açısından çok önemliydi. Son tamamladığımız proje de Dubai metrosu oldu. Bu projeyle de basında ciddi bir yankı uyandırdık. Orada da 14.000 metre kare içerisinde 10.000 farklı tavan ölçüsünü barındıran bir çalışma yaptık. Bundan sonra da Kuveyt Havalimanı gibi önemli projeleri hedefliyoruz. Bunların haricinde Türkiye’de İstanbul Havalimanı’na bağlanacak olan metro projelerinin 9 istasyon olan paketini de üstlendik. Bütem Metal her ne kadar asma tavan projeleriyle ön planda olsa da aynı zamanda metal aksamları üreten de bir firma. Bunun yanında güneş enerjisi sistemleri, buhar jeneratörleri ve sauna sobaları üretimi yapıyor. Pandemi döneminden sonra yeni ozon jeneratörleri ile ortam temizliği ve hijyeni de sağlıyor.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Ağustos sayısında...