Günümüzde Spa-Wellness Artık Bir Yaşam Şekli Haline Geldi

Günümüzde Spa-Wellness Artık Bir Yaşam Şekli Haline Geldi Günümüzde Spa-Wellness Artık Bir Yaşam Şekli Haline Geldi

Spa Sentosa’nın Kurucusu Merve Topcu, Spa merkezlerine sundukları uzmanlık hizmetlerini Klass’a anlattı...

Başarılı bir Spa merkezi işletmek için birçok uzmanlık alanına ihtiyaç duyulduğunu belirten Merve Topcu, Spa Wellness kültürünü daha iyi anlamak adına gerçekleştirdiği seyahatler ve araştırmaların sonucunda, Spa Sentosa’yı kurmaya karar verdi. 2009’dan bugüne, Day ve Resort Spa’larda yöneticilik, operasyon ve iş geliştirme pozisyonlarında çalışan Spa Sentosa’nın Kurucusu Merve Topcu, uzman ekibiyle birlikte profesyonel olarak spa danışmanlık hizmeti veriyor. Topcu, Spa Sentosa’nın spa işletmelerine verdikleri fizibilite ve proje aşamasından, konsept ve marka geliştirme, işe alma ve eğitim, açılış öncesi destek, yönetim danışmanlığı ve denetim gibi alanlarda da çözüm ortağı ve partner hizmetlerini Klass okurları için anlattı.

 

Merve Hanım, sizi ve markanızı diğerlerinden ayıran en önemli farklar nelerdir?

Patentini de almış olduğumuz Spa Sentosa konseptinin asıl farkı tabii ki geleneksel sağlık ve güzellik yöntemlerini Spa’lar ile buluşturmamızdır. Spa Sentosa olarak felsefemiz doğallıktır. Ruhsal ve bedensel güzelliğin doğadan geldiğine inanıyor ve bazı geleneksel yöntemleri benimsiyoruz. Bu felsefe ile oluşturduğumuz kürler sayesinde vücuda bakımın en doğal halini uyguluyoruz.

 

Doğru Spa yönetimi için temelde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Başarılı bir Spa merkezi işletmek birçok uzmanlık alanına ihtiyaç duyar. Olağanüstü müşteri hizmeti, Spa’nın karlı ve etkili bir şekilde çalışması ve bunun devamlılığını gerektiriyor. Biz de bu amaçları yerine getirebilmek adına geliri en üst düzeye çıkarmak ve sağlıklı bir büyüme sağlamak için doğru önlemlerle müşterilerimizin yanında oluyoruz. Yeni veya düşük performans gösteren Spa’lar için müşteri memnuniyetini ele alarak, standartlarını yeniden gözden geçirip, performanslarını kötü etkileyen yolları belirliyoruz.

 

“BİZ HER SPA PROJESİNİN BAĞLI OLDUĞU YAPININ LOKASYONU VE KONSEPTİNE GöRE DüŞüNüLMESİ VE TASARLANMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Spa’larda mekanlar ve mimari ne tarz değişiklikler gösteriyor?

ülkemizde Spa mimari anlayışı uzak doğu kültürünü ve objelerini benimseyen bir tarz haline gelerek yaygınlaşmıştı. Biz her Spa projesinin bağlı olduğu yapının lokasyonu ve konseptine göre düşünülmesi ve tasarlanması gerektiğine inanıyoruz. Dünyada bu ayrımı yapan Spa mimarlarını görüyoruz. ülkemizde de Spa Mimarlığı adı altında bölümler açılması ve bu konuda uzmanlaşarak daha bilinçli çalışmalar yapılması gerekiyor.

 

Spa trendi günümüzde nereye gidiyor?

Günümüzde Spa-Wellness bir yaşam şekli haline geldi. Büyük şehirlerde yaşayan insanların, rahatlamak ve yenilenmek için kullandığı Day Spa’lar çoğunlukla tercih edilen merkezler arasında. Tatillerde ise lüks veya macera otelleri yerine daha çok Spa-Wellness temalı oteller tercih ediliyor. Yakın tarihte gerçekleşen Global Spa Zirvesi’ne göre, Day Spa’ların yerini Medikal Spa’ların alması konuşuldu. ülkemizde de yaygınlaşan Medikal Spa’ların Day Spa’lar ile iş birliği yapması ön görülüyor.

 

Dünya Spa destinasyonlarıyla ülkemizi kıyaslamak istesek neler görürüz ve bizler bu turizm payından daha çok faydalanmak için neler yapabiliriz?

Artık sadece otel içinde Spa merkezi değil, Spa merkezi içinde oteller yapılmaktadır. Spa & Wellness’e talep artışına paralel olarak ülkeler ve firmalar arasında rekabet kızışmaktadır. ülkemizde Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren kaliteli Spa & Thalasso merkezleri olan tesislerin tanıtılması hedeflenmelidir. Yurt dışı Spa ve sağlık turizmi fuarlarında tesislerin destinasyon kataloğu oluşturulmalı ve resmi ve özel kurumların, birliklerin iş birliği sağlanmalıdır. Fuarlara sağlık turizmi uzmanları da katılmalıdır. Healtex şu an ihtisas fuarı olarak Avrupa’nın en büyük sağlık turizm fuarıdır.