İMOB’da En Çok 800 Bin TL’lik Koltuk Konuşuldu

İMOB’da En Çok 800 Bin TL’lik Koltuk Konuşuldu İMOB’da En Çok 800 Bin TL’lik Koltuk Konuşuldu

Türkiye mobilya ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiren firmaların katıldığı ve kapılarını 24 Ocak Salı günü açan Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı 13. İMOB (İstanbul Mobilya Fuarı), 29 Ocak Pazar günü kapandı. Çinlilerin yoğun katılım gösterdiği ve 1 milyar 500 milyon Dolarlık ticaretin gerçekleştiği fuarda, MOBSAD üyelerinden Hakan&Ayhan Mobilya’nın Katar Kraliyet Ailesi’nin bir üyesi için tasarladığı 800 bin TL’lik koltuk dudak uçuklattı. Koltuk için 5 özel sipariş alındı.

Dünyanın en büyük 2. mobilya fuarı olan İMOB, 24 Ocak’ta 13. kez kapılarını açtı. 29 Ocak Pazar gününe kadar 2005’ten bu yana değişmeyen mekanı İstanbul Yeşilköy CNR EXPO’da süren fuara 600 firma katıldı. Katma değeri yüksek mobilya üreten, zanaatkar kökenli Türk mobilyasının sektördeki en önemli temsilcisi MOBSAD da 11. kez fuarda, 5. Hall’de yerini aldı. MOBSAD Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, fuar sonrasında şu açıklamalarda bulundu: “5 kıtada 174 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörü, 2016 yılında 2 milyar 700 milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi. 11 senedir mobilya sektörünü, Türkiye’nin önemli sektörleri arasına sokmak için gerek ihracat hedeflerimiz gerek düzenlediğimiz fuarlar ve gerekse de tanıtımlarla ciddi çalışmalarda bulunduk. Bununla birlikte dünyada ‘Türk mobilyası’ algısını oluşturmak adına yurt dışı fuarlarını yakından takip ederek, dünyanın en önemli fuarlarına katılım gösterdik. Yeni hedef pazarlar belirledik ve bugün tüm emeklerin sonuçlarını aldığımızı görüyoruz. İMOB’un sektörümüz için ayrı bir yeri bulunuyor. çünkü yıl içerisindeki ihracatımızın yaklaşık yüzde 25’ini bu fuarda gerçekleştiriyoruz.” Fuara katılım gösteren ilk 3 ülkeden birinin çin olduğunu sözlerine ekleyen Yanıkçıoğlu, bunun nedeninin özellikle MOBSAD olarak son 2 senedir dünyanın en büyük mobilya fuarı çin Şanghay’daki CIFF fuarına katılım göstermelerine bağlıyor. 2015’deki fuarda 1,5 milyon Dolarlık ticaret anlaşmasına imza attıktan sonra 2016’da da 2 milyon Dolarlık ticaret gerçekleştirdik. MOBSAD olarak çin ile Türkiye arasında önemli bir köprü kurduk. Lüks tüketimin arttığı çin’de zanaatkar mobilyaya olan ilgi ve ticari ilişkilerimiz sayesinde 5 bin çinli Türk mobilyası satın almak üzere İMOB’a katılım sağladı.” diyen Yanıkçıoğlu, katma değeri yüksek zanaatkar mobilyanın dünyanın dört bir yanındaki tüketiciyle buluşması açısından İMOB boyunca önemli iş bağlantıları kurduklarını vurguladı.

 

800 bin TL’lik koltuk için 5 sipariş alındı

İMOB’a damga vuran mobilyalarla her sene fuarın yıldızı olan MOBSAD’ın bu seneki özgün tasarım sürprizi ise 15 kişilik dev koltuk oldu.  MOBSAD üyelerinden Hakan&Ayhan Mobilya’nın Katar Kraliyet Ailesi’nin bir üyesi için özel olarak tasarladığı dev koltuk, altın varak işçiliği, zanaatkar mobilyayı en iyi anlatan oymaları ve altın rengindeki ipek kumaşıyla görenleri kendisine hayran bıraktı. Boyu 2 metre 70 santimetre, eni ise 1 metre 20 santimetre olan dev koltuğun yapımı için 6 usta tam 3 ay süren yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. 200 bin Dolar değerindeki koltuk, heybetli görüntüsü kadar yaydığı enerjisiyle de fuar ziyaretçilerini kendisine çekti. çünkü koltuğun taç kısmı, Uruguay’dan özel olarak getirtilen şifa kaynağı ametist taşıyla süslendi. Işıl ışıl mor rengiyle kendisine hapseden ametist taşı, uzmanlarca sakinleştirici etkisi, kötü enerjiyi yok etmesi, uykusuzluğa iyi gelmesi gibi özellikleriyle tanımlanıyor. Fuarda göz kamaştıran dev koltuk için 5 özel sipariş alındı.