Teknolojik Gelişmeleri Deneyimlerimizle Buluşturup Kısa Sürede Çözümler Sunuyoruz

Teknolojik Gelişmeleri Deneyimlerimizle Buluşturup Kısa Sürede Çözümler Sunuyoruz Teknolojik Gelişmeleri Deneyimlerimizle Buluşturup Kısa Sürede Çözümler Sunuyoruz

Dentaluna Ağız ve Diş Kliniği Kurucuları Diş Hekimleri Arzu Zogun ve Murat Zogun, son yatırımlarını ve hedeflerini Klass’a anlattı..

Mesleki birikimlerini ve deneyimlerini teknolojik gelişmeler ile buluşturup en uygun sağlık çözümlerini hastalarıyla buluşturma ilkesiyle hareket eden Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin Kurucuları Dt. Arzu Zogun ve Dt. Murat Zogun, 2019 yılına yeni yatırımlar ve hedefler ile giriyorlar. Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği bünyesine kattıkları ve adeta küçük bir laboratuvar gibi çalışan cihaz sayesinde hastalarını bir gün gibi kısa sürede yeni dişleriyle buluşturacak olan Diş Hekimleri Arzu Zogun ve Murat Zogun, bu cihazın özelliklerini ve avantajlarını, sağlık turizminde elde ettikleri başarının sırlarını ve 2019 yılı hedeflerini Klass okurları için anlattılar.    


 

MURAT ZOGUN

“2019 yılı itibariyle kliniğimizde kullanmaya başlayacağımız bu cihazın en büyük avantajı bize zaman kazandırması. Takdir edersiniz ki zaman şu dönemde en büyük hazine. Bu cihaz sayesinde hem istediğimiz gibi gülüş tasarımımızı yapıp hem de insanların çoğu zaman tek seansta tedavi olmasını sağlayabileceğiz.”

 

ARZU ZOGUN

“Bugün Amerika ve İngiltere gibi süper güç olan ülkelerde yer alan klinikleri görünce hakikaten Türkiye’de ne kadar yüksek kalitede hizmet verdiğimizi görebiliyorum. Eskiden insanlar Amerika bu konuda en iyisi diye düşünürlerdi şimdi Amerika’dan insanlar buraya gelip sağlık ihtiyaçlarını karşılıyorlar.”

 

Diş hekimliği alanında kendini sürekli geliştiren hekimler olmakla birlikte aynı zamanda mesleğinizle bağlantılı olarak teknolojiye de ciddi yatırımlar yapıyorsunuz. Bu konudaki son yatırımınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

MURAT ZOGUN: Teknoloji çağının içindeyiz ve bunun gerisinde kalmak mümkün değil. Mesleğimizi severek yaptığımız için de bu anlamdaki her yeni gelişim bize heyecan veriyor. Yeni oyuncak almış çocuklar gibi mutlu oluyoruz. Bu yüzden mesleğimizle bağlantılı olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uygun gördüklerimizi kliniğimize adapte ediyoruz. çağ artık dijital çağ, teknolojik çağ. İşçilik tabi ki her zaman önemli, her zaman çok kıymetli. Ama vakti iyi değerlendirmek adına teknolojik gelişmeleri bilgi birikimlerimizle ve deneyimlerimizle buluşturup hastalarımıza daha kısa sürede çözümler sunabiliyoruz. Zaman anlamında bize büyük kolaylık sağlayacak önemli bir cihaz yatırımı yaptık. 2019 yılı itibariyle kliniğimizde kullanmaya başlayacağımız bu cihazın en büyük avantajı bize zaman kazandırması. Takdir edersiniz ki zaman şu dönemde en büyük hazine. Bu cihaz sayesinde

hem istediğimiz gibi gülüş tasarımımızı yapıp hem de insanların çoğu zaman tek seansta tedavi olmasını sağlayabileceğiz. Biliyorsunuz biz sağlık turizmiyle de yakından ilgili ve bu konuda yatırımlar yapan bir kliniğiz. Yurtdışından gelen hastaların çoğunun bize ilk yönelttiği soru “bu tedaviyi kaç günde yaparsınız?, Bu tedavi ne kadar sürede olur?” gibi sorulardır. Ama bundan böyle laboratuvar ortamında laboratuvarda yapılan birçok işlemi bir cihazla tek günde yapma şansına sahip olacağız.

 

“HASTA OTURUP KAHVESİNİ İçERKEN YAPILAN YENİ DİŞ TASARIMININ üRETİM SüRECİNİ DE İZLEYEBİLİYOR”

Bu cihazın özellikleri nelerdir?

M.Z.: Aslında öncelikle bu cihaz 3 parçadan oluşuyor. Ağızdan dijital ölçü alan, onu üreten ve en son ürettiğini cilalayıp son noktayı koyan bir cihaz. Tüm bu süreç tamamen klinik şartlarında gerçekleşiyor. Adeta küçük bir laboratuvar gibi. İnsan hatasını minimuma indirebiliyor. Teknisyene yeniden anlatma ihtiyacı olmadan işin bütün detaylarını işleyebileceğimiz, dizayn edebileceğimiz bir cihaz bu. Bu cihaz sayesinde dişi birebir kendimiz üretebiliyoruz. Hatta hasta muayenehaneden ayrılmadan her şeyi görebiliyor. Hastanın ağzına ölçü maddeleri sokmadan dijital olarak ölçüsünü alıyoruz. Ve hekim o dizaynı bilgisayarda yaptıktan sonra üretimle ilgili olan kısım cihaza aktarıyor. İstediğimiz malzemeyi seçme hakkına da sahip olabiliyoruz. çünkü porselenin çok çeşitli türleri vardır. Onlardan hastaya en uygun olanını seçip koyuyoruz ve orada üretim başlıyor. üretim 20-40 dakika arasında değişiyor. Hasta oturup kahvesini içerken yapılan yeni diş tasarımının üretim sürecini de izleyebiliyor. üretim bittikten sonra küçük bir prova yapıyoruz. Ve eğer her şey yolundaysa son noktada finalize edip hastanın ağzına yeni dişlerini takıyoruz. Bu işlemler normal tedavilerde 1-1,5 saat sürüyor. Yani bir tane porselen kaplamanız varsa bir saat içerisinde gelip ölçüyü alıp sonrasında yapıştırma hakkına sahibiz. Böylesi bir hizmeti bir gün içerisinde almak ise hasta için büyük bir konfor oluyor. Hem de hasta hangi koşullarda dişlerinin yapıldığını görebiliyor.

 

“DİŞİNDE AŞINDIRMA YAPALIM YA DA YAPMAYALIM BüTüN HASTALARIMIZIN TEDAVİSİNDE BU CİHAZI KULLANABİLİYORUZ”

Peki, hangi tür vakalar için bu cihazın kullanımı uygundur?

M.Z.: Dişinde aşındırma yapalım ya da yapmayalım bütün hastalarımızın tedavisinde bu cihazı kullanabiliyoruz. Arka zirkonlar, tek porselenler, implant üstü porselenler, ön lamineytler, ön full porselenler gibi her türlü kaplamada bu cihazdan yaralanabiliyoruz. Yani estetik anlamda farklı bir çalışma istersem teknisyen desteği alabileceğimiz işler var. Vakit sorunumuz yoksa istersek yine klasik yöntemlerle çalışmamıza devam edebiliriz.

 

Röportaj: özgün Küçükkahraman

Fotoğraflar: Yavuz Kaynar

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında..