Türk Telekom Ana Sponsorluğu Ile Gerçekleşen İstanbul Gençlik Festivali Sona Erdi

Türk Telekom Ana Sponsorluğu Ile Gerçekleşen  İstanbul Gençlik Festivali Sona Erdi Türk Telekom Ana Sponsorluğu Ile Gerçekleşen İstanbul Gençlik Festivali Sona Erdi

Türk Telekom ana sponsorluğuyla Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, 2-6 Mayıs tarihleri arasında ikincisi düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali (İGF), 520.000 tekil ziyaretçi olmak üzere toplamda 750.000 genci ağırlayarak ziyaretçi rekoru kırdı.

 

Gençlerle Türkiye’nin en sevilen markalarını, kültür-sanat etkinliklerini, teknolojik deneyimleri, spor aktivitelerini, söyleşileri ve konser etkinliklerini bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivalinde (İGF) 5 gün boyunca açık ve kapalı alanlarda 52 workshop, 14 canlı sahne performansı, 30 söyleşi, 28 sportif aktivite yapıldı. Gençlerin sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun ilgi gösterdiği festivale birçok önemli isim katıldı. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin BistTalks sahnesinde gençlerle buluştu. Ziyaretçiler birbirinden değerli konuşmacıların ilham veren söyleşilerini dinleme fırsatı buldular.

 

 

 

Güzel havanın tadını çıkarırken, birçok farklı alanda etkinliğe katılma şansı yakalayan ziyaretçiler aynı zamanda Ziraat Bankası’nın Türkiye’de ilk defa kullanılan 5k çözünürlüklü sergileme teknolojili “Işık ve Renk” isimli dijital sergisi ile daha önce hiç yaşamadıkları bir deneyim yaşadılar. Bunların yanı sıra;  9.000 m2 kapalı alanda; robotik atölyelerde vakit geçiren gençler dijital dünyayı yakından tanırken son yılların trendi haline gelen e-oyun turnuvalarına katıldılar.

 

 

 

Murat Boz, Teoman, Cem Belevi, Mustafa Sandal, Berkay, Gripin, Jabbar, Manuş Baba, Sufle, Imera, Gökcan Sanlıman gibi isimleri ağırlayan Muud sahnesinde ise eğlencenin doruklarına varıldı. Sevdikleri sanatçıların şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen gençler festivalin tadını doyasıya çıkardılar.