Yeni Dünya Düzeni ve Dünyanın Değişen Enerjileri

Yeni Dünya Düzeni ve Dünyanın Değişen Enerjileri Yeni Dünya Düzeni ve Dünyanın Değişen Enerjileri

Bir süredir kendimizi güvende hissedemiyoruz. Çünkü sürekli zorlu durumlarla, savaş kaygısı ve afetlerle karşılaşıyoruz. Şimdi ise Covid-19 hayatımızda...

Yazan; Neslihan Akbaydar.

 Yaşantımıza diğer tüm endişelerimizi geride bırakacak kadar hızlı, güçlü ve sarsıcı bir şekilde girdi ve neredeyse hız kesmeden de yoluna devam ediyor. Peki, önümüzdeki günler haftalar ve hatta aylar bize neler getirecek. öncelikle bir bekleme döneminde olduğumuzu unutmayarak sakinliğimizi korumalıyız. Ve bu yıl Covid-19 ile yaşamaya uyumlanmamız gerekebileceğini kabullenerek gerçekçi olmalıyız.

 

SALGININ İKİNCİ ETABI BAŞLIYOR VE BİR DE üçüNCü ETABI VAR

Enerjiler bize bir süre sonra tüm dünya devletlerinin kötü giden ekonomileri düzeltmek adına piyasaları toparlamak için aldıkları tedbirleri gevşetebileceği hissini veriyor. Ve artık bu virüsü bu kadar ciddiye almayı göz ardı edebilirler. Mayıs ayının ilk haftasından sonra kendimizi devletin aldığı bazı kararlarla daha iyi hissetsek de biz kendi güvenliğimiz ve sağlığımız açısından kuralları gevşetmemeliyiz. çünkü bu virüsün en az bir yıl sürecek enerjisi var. Kişisel önlemlerimiz konusunda lütfen gevşemeyin. Hayatlarımızın her alanında bu yıl büyük değişiklikler olacak. Morallerimizi çok yüksek tutmalıyız. çünkü bu virüs ve enerjisi kısa sürmeyecek. Sanat veya spor camiasını etkileyen enerjiler de var. Toplumca tanınmış ve saygı gören kişilerle ilgili bazı olumsuz gelişmeler olabilir. çocuklar ve gençlerle ilgili ise dikkat edilmesi gereken bir dönem enerjisi hissediliyor. Mayıs ayı ve ardından Haziran ayında alınabilecek kademeli gevşetme kararlarıyla birlikte alışveriş merkezlerinin ve okulların açılma kararları alınabilir. Bunların yapılması virüs bitti anlamına gelmez hatta bu gerçekleşirse salgının artması için büyük bir risk olabilir enerjisi hissediliyor. Yani bu günler geldiğinde kendinizi korumayı sakın ihmal etmeyin. Salgında birinci etabın Mayıs’ın ilk haftası itibariyle biteceği ve ikinci etabının başlayabileceği enerjisi var. İkinci etap etkisi Haziran’ın ilk haftasından sonra ve devamında Temmuz’un ilk haftasından itibaren hafifleyerek Ağustos başına kadar sürebilir. Salgının üçüncü etabı ise verdiği enerjiye göre Eylül ayında başlayabilir ve ekim ayında yoğunlaşarak kendini hissettirebilir. Ama artık bu süreçten sonra salgını büyük bir salgın etkisi halinde yaşamayabiliriz. Uyumlanmalı ve gerçekçi olmalıyız. 2020 yılı Covid-19 nedeniyle bir durma, bekleme yılı. Enerjiler bize 2021 yılının nisan ayından itibaren bazı şeylerin düzelmeye başlayabileceğinin ama 2021’de de yaşanan hasarların tedavisiyle uğraşacağımızın enerjisini veriyor.  

 

VİRüS YENİ MUTASYONLAR GERçEKLEŞTİREBİLİR TEDAVİ EDİCİ YENİ İLAçLAR BULUNABİLİR

Mayıs ayının salgınla ilgili her şeyin çok hızlanabileceği kuvvetli seyredebileceği ve şifa ile ilişkili bir enerjisi var. Bu da bize yeni ilaçlar ve tedavi yöntemleri bulunabileceği enerjisini veriyor ama maalesef aşı için hala zaman var. Covid-19, bugüne kadar farklı mutasyonlara uğradı şimdi de birkaç yeni mutasyona daha uğrayabilir. Mayıs başından itibaren daha sert mutasyonlara girebilir. İngiltere’de daha endişe verici durumlar gelişebilir. Virüs’ün Rusya ve Afrika’ya doğru göçünü daha da belirgin görebiliriz. Virüsle ilgili bulunan ilaçlarla bazı yerlerde ölüm oranları azalabilir. Covid-19’u adeta bir bukalemun gibi renk değiştiren yani mutasyona uğrayan bir virüs olarak düşünürsek, aşı bulunması süreç olarak biraz uzun zamana yayılabilir enerjisi veriyor. Ama güzel olan haber, hissedileceğini ön gördüğüm enerjiler, bulunan ilaçların daha fazla fayda eder hale gelebileceği yönde.

 

LİDERLERİN ALACAĞI KARARLAR üLKELERİN VE İNSANLARININ KADERLERİNİ ETKİLEYECEK

Mayıs başı itibariyle dünya üzerindeki çok yoğun enerjilerden biri de liderler siyasetçiler tarafından alınabilecek kararların o ülke insanlarının kaderlerini etkileyebilir olması. Dünya en son böyle bir krizi 1918-1920 yılları arasında İspanyol gribi ile yaşadı ve bugün olduğu gibi o günde yönetemedi. O salgında Donald Trump’ın dedesi de ölenler arasındaydı. İşte bu bir karma aynı şekilde şimdi de Trump salgını hafife almaya devam ederse aynı kaderi hem kendine hem de Amerikan halkına yaşatacaktır. Bunu size şöyle anlatayım; olasılıklar, kader ve seçimler vardır. Seçimlerin etkisini en güzel ifade eden anlatım ise Hz. Mevlana’nın şu sözleridir: “Dünyada olabilecek her bir olay için misal âleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır.” Yani Donald Trump mayıs ayında ekonominin çarklarını döndürme kararını uygularsa, uyanacak enerji ülkenin ve insanlarının kaderini daha da kötü bir noktaya götürebilir. Mayıs ayı itibariyle Amerika’nın çok büyük bir felakete gidiyor olduğunun enerjisi var; ülke sosyolojik ve ekonomik olarak çok büyük bir travma geçirebilir. Mayıs ayı gerçekleri göreceğimiz yani dünyada felaketin boyutunun büyüklüğünü daha net fark etmeye başlayacağımız dönem. Pek çoğumuza Mayıs’tan itibaren açığa çıkabilecek enerjiler bu işin ciddiyet boyutlarını iyice kavratacak. İlerde dünya devletlerinin çin’e milyon dolarlık tazminatlı davalar açarak bu virüsü sakladığı geç açıkladığı için ekonomik olarak çok zorlayacakları enerjisi var. Sınırların açılması sosyal mesafe kurallarının kalkması en az 1-1,5 yıl kadar daha devam edebilir enerjisi veriyor. Alt üst olan havayolu ulaşımında da havayolu şirketleri ancak 7-8 aya normal hizmete girebilir enerjisi var. Dünyaya doğru gelmekte olan iki kuyruklu yıldız var. Bu enerjiler doğrultusunda pek çok büyük yönetici ve siyasi liderler arasında yer değişimleri olabilir. Donald Trump gibi bir başkanın da yeniden seçilmeyeceğini görebiliriz.

                                              

YAŞADIĞIMIZ BU SüREç MUAZZAM BİR SIçRAMA NOKTASIDIR; PEKİ NE GELECEK?

Bu dönem enerjisi size çok baskı yapıyorsa çeşitli şekilde hayata dair fazla zorluyorsa kendinize sadece şunu sorun lütfen: Ben bu hayatta ne kadar biz dedim! Bu sürecin asıl amacı insanlığa mertebe atlatmak. “Ben neden bu kolektifi yaşıyorum? Ben neden bu jenerasyona doğdum? Neden bu dönemi yaşıyorum?” diyen herkes için yaşadığımız bu süreç muazzam bir sıçrama noktasıdır. Yüksek ego ve bencillik noktasında olan herkes için hatalarından dönme noktasıdır. Büyük bir u dönüşüdür. Daha ileri tekâmülde olanlar için de çocuklarına anlatabilecekleri başkalarının karmasına katkıda bulunabilecekleri aynı zamanda da farkında olmadığımız şeyleri fark ederek kendi ruhlarına katabilecekleri çok önemli bir farkındalık dönemidir. Bu dönemde enerjiler; ilişkiler, sevgi, para eşittir lüks algısını değiştirmek, kapitalizmi yıkmak üzerinedir. İnsanlaşmayı, birlik olmayı, teknolojik gelişmeleri faydalı kullanmayı, hepimize fayda sağlayacak şeyleri düşünmeyi ve özgürleşmeyi öğreneceğiz. Şu anda yeniden paylaşmayı, birbirimize destek olmayı öğreniyoruz. Peki, ne gelecek; ben değil biz diyebilmek, sınırlarımızı bilmek, teknolojide varılabilecek en yeni ve uç noktalar, dijital para dönemi, robotlar ve belki de insanımsılar…

 

UçAK KAZALARI DEPREMLER, SUİKASTLER OLABİLİR KARGAŞALAR ARTA BİLİR

Mayıs’ın son haftasına kadar ki günlere dikkat çekmek istiyorum enerjiler hava yolu kazaları olabilir yönünde; bu dönemde çok dikkatli olmak lazım. çok zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin lütfen. Bu arada depremler olabilir demiştim, biz de ve çevremizde nisan ayı süresince oldu da biliyorsunuz. Orta şiddetli depremler önümüzdeki günlerde olmaya devam edebilir enerjisi var. ülkemizin Doğu ve Güney Doğu bölgesinde etkili alabilir. Deprem başta olmak üzere diğer doğal afetler açısından bu bölgelerimize daha fazla dikkat kesilmemizde fayda var. Amerika’da büyük bir deprem olabilir. Suikastlar düzenlenebilir. Büyük ülkelerde başlayan kargaşalar özellikle haziran ayı itibariyle çok daha fazla yaşanabilir enerjisi veriyor. 

 

ŞU DöNEM HEM ŞANS HEM SPEKüLATöR DURUMLAR DöNEMİ OLABİLİR

Ve enerjilerin ekonomiye piyasalara etkisi… Beklenmeyen ne varsa o gerçekleşebilir enerjisi var. Para piyasalarında işlem yapan tecrübeli kişiler için çok hareketli hatta güzel, işlem yapabilecekleri bir dönem enerjisi veriyor. Ama bu beklenmeyenler onlar içinde geçerli olursa para kaybedebilecekleri enerjisi de var. Dönem hem şans hem de spekülatör durumlar içerebilir. Genel kanı neyse onun dışında bir şeyler olabilir enerjisi hissediliyor. Para piyasalarında tecrübesi olmayan kişiler için hata risklerinin arttığını veren enerjiler var. Para konusunda gizli saklı bir şeylerin kalmayacağı ortaya çıkabileceği enerjisi yoğun olarak hissediliyor.  çok güvenilemeyecek bir para piyasada, bu da borsayı destekliyor. Ekonomi ve para piyasalarında mayıs ayının ikinci haftasından itibaren karşılaşacaklarımız pek hoşumuza gitmeyebilir enerjisi var.  İnsanlarda ve piyasalar da korkular hâkim. Para piyasalarında işlem yapabilmek için öncelikle korkulardan kurtulmalı. Ben değil biz zamanı. Yani hep birlikte kazanacağız zamanı. 9 Mayıs itibariyle para akışının yavaşlayacağı bir döneme girebiliriz. Görmek istemediklerimizi hatalarımızı gözlerimizin önüne sereceği bir dönemin başlayacağı enerjisini de veriyor. Amaç önce elimizdekini koruyup sonra para kazanmak olmalı. Enerjiler 2020’nin sonuna doğru ekonominin rahatlayabileceği ve 2021 Ocak ayından itibaren olumlu anlamda düzelmelerin görülebileceği yönünde. 2021’de ihtiyacımız olan birçok şeyi kendi içimizde karşılamamız gerektiği farkındalığının yükseleceği enerjisi var. Enerjiler bize bu dönemde üst ve orta kademeli yönetimlerde değişimler olabilir diyor.

 

NEYE NASIL YATIRIM YAPMALIYIZ

Piyasalardaki oynaklığa baktığımızda kimsenin neler olduğunu anlayabildiğini sanmıyorum. İlk defa herkes böyle bir krizle karşılaşıyor. çünkü bu finansal bir kriz değil bambaşka bir kriz ama reel ekonomiye etkileri de var. Ama alınan önlemler finansal önlemler. Bunun reel ekonomiye yansıması zaman alacaktır. Yansıyıp yansımayacağı da çok bilinemiyor.  Görülen o ki TL mevduat, döviz mevduatta faizler aşağıda kalacak. Faiz indirimleri oldu daha da olabilir. Altın yukarı trend içerisindeki geri çekilmelerle devam edebilir. Merkez Bankası’nın söylemlerinde dövize olan ilgiyi azaltmalar vardı, başarılı olabilir enerjisi veriyor. O zaman dolar -TL aşağı doğru gelebilir enerjisi var. Bu yıl bize gerekli olan para 160 küsür milyar dolar kasamızda olan paranın ise 50 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor yani ciddi bir döviz talebi var. Yeni pozisyon alacak kişiler için 6,96 kırıldıktan sonra pozisyon alınabilir. Dövizden tamamen çıkmak isteyenlerin 6,79’un altını beklemesi gerekebilir. Petrolde 28-30 dolar direnç noktası enerjisi veriyor. Bitcoin de ise yeni pozisyon alacak yatırımcılar için 7.500 doları kırması halinde yeni pozisyon alınabilir o zamanda hedefler 8.600-9.200 dolar seviyeleri olur enerjisi görünüyor. Trendin değişmesi durumunda destek noktaları 6.600-5.500 seviyeleri o seviyelere dikkat edilmeli. Arada hareket edecek enerjisi var.  Borsada ise ilgi biraz daha iyi olabilir enerjisi var. Bankalarda bir sorun enerjisi hissedilmiyor. Bu yıl boyunca konut fiyatlarının düşeceği enerjisi var. Enerjilerin bize verdiği yön az parası olan için de uzun vade de hisse senedi (şu dönemde zarar görmediği düşünülen telekomünikasyon şirketleri, demir çelik şirketleri, piyasaların açıldığı ilk zamanda perakende şirketleri olabilir ve virüs yaşamımızdan çıktıktan sonra ise gıda şirketleri yani nakit yaratabilen şirketler güçlü olacaklar enerjisi hâkim). Kısa vadede ise mevduat hesabına yatırım yapılabilir enerjisi var. Ve uzmanlar piyasalarda işlem yapan herkese bilhassa “İz Süren Stop Loss” yani kar al/zarar durdur emri olan ilk olarak anaparanızı, sonra da kârınızı koruyan sistemi kullanmayı öğrenmenizi öneriyorlar. Son olarak buna da vurgu yaparak bol şans dileyeyim.