Eğlenirken İz Bırakmamak Mottosuyla Festtogether’dayız

Eğlenirken İz Bırakmamak Mottosuyla Festtogether’dayız Eğlenirken İz Bırakmamak Mottosuyla Festtogether’dayız

Temel İhtiyaç Derneği Tider’in Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Adım Adım Oluşum Kurucu Üyesi Doç. Dr. Itır Erhart ve Ünlü Oyuncu Mert Fırat BİRLİKTE Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşecek Festtogether’ı Klass’a anlattı..

Dünyadaki tüm büyük festivaller her yıl toplam 20 bin ton atık üretiyor. Kişi başına düşen rakam yaklaşık 3 kg. Festtogether’in en büyük amacı müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinci yükseltmek. “Bir sistemin kendini devam ettirebilmek için uzun vadeli yeniden üretimi” anlamına gelen “sürdürülebilirlik” kavramını merkeze alarak eğlence ve iyi müzik vaat eden festivalin yaratıcıları Temel İhtiyaç Derneği TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Adım Adım Oluşumun Kurucu üyesi Doç. Dr. Itır Erhart ve ünlü Oyuncu Mert Fırat Sürdürülebilirlik için bireylerin bilinçlenmesi ve harekete geçmesi festivalin hedeflerinden biri” diyor. “Eğlenirken iz bırakmamak” mottosuyla yola çıkan Temel İhtiyaç Derneği TİDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, Adım Adım Oluşumun Kurucu üyesi Itır Erhart ve ünlü Oyuncu Mert Fırat nasıl bir araya geldiklerini ve 14 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek merakla beklenen Festtogether’ı Klass okurları için anlattılar.

HANDE TİBUK: “Festtogether, müziğin birleştirici gücünü kullanarak müzikle birlikte spor, sanat, kültür ve çevre atölyeleriyle farklı bir festival deneyimi sunacak. Katılımcıları çevre bilincini yükselten bir deneyime davet eden Festtogether, 14 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek.”

ITIR ERHART: “Adım Adım festivalin hareket partneri. Adım Adım’ı toplumun gelişmesi, toplumsal sorunların çözülmesi için mutlaka bireylerin harekete geçmesi gerektiği hedefiyle kurduk. Bireyler sorunlar karşısında tepkisiz kalmak yerine fiziksel olarak harekete geçiyor koşuyor, bağış topluyor ve farkındalık yaratıyor. Festtogether’in misyonu ile çok örtüşüyor bu aslında. Sürdürülebilirlik için bireylerin bilinçlenmesi ve harekete geçmesi festivalin hedeflerinden biri.”  

HANDE TİBUK: “TİDER olarak israf gerçeğinin yoksullukla mücadelenin en önemli bileşeni olduğunu savunuyor, çevreye ve iklime verdiği zararları da gözden kaçırmıyoruz. Eğlenirken iz bırakmamak mottosuyla Festtogether’dayız. TİDER, israfı önleme ve geri dönüşüme katkı vizyonu ile festival alanında atıkların doğru ayrıştırılması ve geri dönüşüme gönderilmesi ile ilgili eğitim ve operasyonu gerçekleştirecek. Organizasyonun sürdürülebilir ve döngüsel sisteme faydalı olması hedefindeyiz.

MERT FIRAT: “Uzun zamandır STK’lar ile ortak hem İhtiyaç Haritası üzerinden hem de UNDP iyi niyet elçisi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Birlikte hareket etmenin doğruluğuna inanıyoruz. Bu festivalle amacımız hem bu konuyla ilgilenen kurumları bir araya getirmek hem de tüm katılımcılara küçük bir adımın büyük bir etki yaratacağını ve bunu beraber yaparsak başarabileceğimizi göstermek.”

 

14 Temmuz’da anlamı ve özelliği büyük bir festival hazırlıyorsunuz. Bize öncelikle Festtogether festivalini ve neyi amaçladığını anlatır mısınız?

HANDE TİBUK: Festtogether, müziğin birleştirici gücünü kullanarak müzikle birlikte spor, sanat, kültür ve çevre atölyeleriyle farklı bir festival deneyimi sunacak. Katılımcıları çevre bilincini yükselten bir deneyime davet eden Festtogether, 14 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali Festtogether birçok sivil toplum kuruluşunu (STK) bir araya getiriyor. Sosyal fayda odaklı günde, organizasyonda yer alan STK’lar düzenleyecekleri atölyeler ve panellerle zihinleri açacak.

 

Zihinleri nasıl açmayı planlıyorsunuz? Festtogether’da hangi STK’lar olacak?

ITIR ERHART: Festtogether ekibi ve festivale katılan tüm STK’lar festivalden bir gün önce gönüllülerle birlikte (Temel İhtiyaç Derneği) Maçka Parkı'nı temizleyecek. ADIM ADIM'ın Maçka Parkı'nda düzenleyeceği koşuyla başlayacak festival yoga ile devam edecek. TİDER festival alanındaki atık sürecini yönetecek. İhtiyaç Haritası konukların getireceği kitapları ve müzik aletlerini köy okullarına müzik sınıfları ve kütüphaneler açmak üzere toplayacak. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Toyi ve Puduhepa ve Kız Kardeşleri'nin atölye çalışmalarının ardından paneller başlayacak. 16.00'dan itibaren de konserler start verecek.

Festivale destek veren diğer STK’lar ise şöyle: TEMA Vakfı, çaba Derneği, TOG, Tohum Otizm ve Sosyal Ben.

 

Festivalde kimler sahneye çıkacak?

MERT FIRAT: 16.00’dan itibaren başlayacak konserlerde şu isimler sahneye çıkacak: Bob Geldof, Mor ve ötesi, UNKLE, Kimbra, Sophie Hunger ve Son Feci Bisiklet. Sosyal medya için Festtogether hashtag’leri: #festtogether #eğlenizbırakma. Biletlere Biletix satış noktaları ve www.biletix.com sitesinden ve Ataşehir’deki DasDas ana gişeden ulaşılabilir. Bilet satış süresi boyunca İKSV Lale Kart sahipleri avantajlardan faydalanabilecek.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Temmuz sayısında..