Eserler arasında sanatçının Homesick isimli tablosunun da bulunduğu serginin açılış davetine iş, sanat ve cemiyet dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Türk Geleneksel ve çağdaş Sanatını paylaşma ve farkındalığı arttırma misyonunun yanı sıra genç sanatçıları ve yeni koleksiyonerleri destekleyen Four Seasons Hotel Bosphorus, sanatseverlerle sanatı buluşturmaya devam ediyor.
Otel, bu kez The Collectable Art & Design sanat danışmanlık ekibi Gizem Pamukçu Tatlıcı - Hülya Şekercioğlu ve Muse VR katkılarıyla dünyaca ünlü Kolombiyalı sanatçı Harif Guzman’ın ‘ADAPTASYON’ isimli sergisini ağırlıyor. Ekim ayında Moskova'daki MoMa Müzesi'nde yapılması planlanan serginin KOVİD-19 sebebi ile ertelenmesi neticesinde Türkiye’ye gelen sanatçı, kendi kültürü ve Türk kültürünün benzerlikleri, pandemi sebebiyle yaşanan seyahatle ilgili ve politik bariyerler sebebiyle göçmenlerle empati kurarak çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor ve ADAPTASYON isimli sergi doğuyor. Moskova MoMa sergisinin önümüzdeki bahar aylarına ertelenmesi neticesinde Guzman ve eserleri İstanbul’la buluşuyor.
Collectable ArtandDesign danışmanları Gizem Pamukçu Tatlıcı - Hülya Şekercioğlu, Muse VR ve Four Seasons Hotels Istanbul Genel Müdürü Tarek Mourad ev sahipliğinde, 7 Ekim çarşamba günü gerçekleşen açılış davetine aralarında Rebekka çetin, Enis çiftçi, Elif Edes Tapan, Emre Ertürk, Uğur Güven, Sedef Gali’nin olduğu iş, sanat ve cemiyet hayatından isimler katıldı.
ADAPTASYON isimli sergi, özgün ve korkusuz bir yaklaşımı olan sanatçının bu dönemde fiziksel ve ruhsal bir araftayken ortaya çıkardığı eserlerden oluşuyor. Guzman’ın son çalışmaları özgürce seyahat edememe konusundaki endişelerinden ve ülkesinin mevcut politik durumundan büyük ölçüde etkileniyor. Pandemi sebebiyle yaşanan uluslararası seyahat kısıtlamaları, sanatçının Türkiye’deki ve yurt dışındaki mültecilerin durumunu daha iyi anlamasına yardımcı oluyor. Sanatçının işleri, bu durumda kişisel olarak hissettiklerini ve mültecilerin yabancı ülkelere göç etmek zorunda kaldıklarında karşılaştıkları zorlukları ifade ediyor.
17 Ekim gününe dek devam edecek olan sergide dikkat çeken Homesick tablosu, göçmenlerin güvende hissedecekleri yere yolculukları sırasında yaşadığı engelleri, yaşadıkları ölüm, hastalık ve yoksulluk tehditlerini yansıtıyor. Homesick’in de içlerinde yer aldığı 9 eserlik bu seride sanatçı dünyanın farklı göçmen kamplarında kullanılan gerçek yatak örtülerinden parçalar kullanıyor. 230x240 cm boyutlarındaki Homesick isimli eser sanatçı tarafından 2020 yılında tamamlandı.