Platform üyeleri, Türkiye’nin adını uluslararası alanda duyuran önemli sanatçılar, sanatseverler ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katılımıyla 11 Mayıs çarşamba akşamı Zorlu Center’daki Le Baron’da bir araya geldi.
Platform, Rönesans devrinin en ünlü bilim adamı ve sanatçısı Leonardo Da Vinci’nin doğum gününde tüzel kişilik kazanarak bundan sonra İyilik İçin Sanat-Magnum Opus Derneği olarak yoluna devam edecek.
Magnum Opus üyeleri, 1. yıldönümü dolayısıyla Mimar Sinan üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resim, heykel ve mimarlık bölümlerinde eğitim gören ve gelecek vadeden başarılı 5 genç sanat öğrencisini yurt dışı eğitimine gönderiyor.
PR, etkinlik, reklam ve sosyal medya disiplinlerinde ulusal ve uluslararası pek çok markaya hizmet veren Manifesto Grubu’nun CEO’su Selin Bozkurt öncülüğünde sanatı geniş kitlelere sevdirmek, iş ve sanat dünyasını birbirine yaklaştırmak, markaların sanatla ilişki kurmalarını sağlamak hedefiyle Avrupa’da bir Rönesans geleneğinden esinlenerek kurulan Magnum Opus (Baş Yapıt) Sanat Platformu bir yılını geride bıraktı.
Platform, bundan sonra tüzel kişilik kazanarak İyilik İçin Sanat-Magnum Opus Derneği olarak yoluna devam edecek. Derneğin kuruluşu da güzel bir tesadüfle Leonardo Da Vinci’nin doğum gününe denk geldi.
Birinci yıldönümü; üyeler, Türkiye’nin adını uluslararası alanda duyuran önemli sanatçılar, sanatseverler ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımıyla 11 Mayıs 2016 çarşamba akşamı seçkin bir ambiyansa sahip Zorlu Center’daki Le Baron’da düzenlenen özel bir davetle kutlandı.
Cemiyet hayatının önemli isimler katıldı
Kutlamaya, çağatay Odabaş, Ali Alışır, Ayşen Savcı, Murat Tosyalı, Aslı özok, Setenay özbek, Yiğit Yazıcı, Seydi Murat Koç, Nilgün Şensoy gibi sanatçılarının yanı sıra cemiyet hayatından Berrin Zorlu, Yelda Tiftik, çiğdem Hitay, Begüm Ballı, İrem Demirel’in aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.
İyilik İçin Sanat Felsefesi
Kurucusu Selin Bozkurt himayesinde geçtiğimiz yıl çalışmalarına start veren Magnum Opus, 14 Ocak 2016’daki yeni yıl davetinde çok değerli bir amaca daha hizmet etti. “İyilik İçin Sanat” felsefesiyle hareket eden Magnum Opus üyeleri, kıymetli sanatçılar tarafından belirlenen eserleri satın aldılar. Elde edilen gelir, Mimar Sinan üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim, heykel ve mimarlık bölümünde eğitim gören ve gelecek vadeden başarılı 5 genç sanat öğrencisinin ( Emine Altun, Müge Bakır, Emrah ünal, Yasemin çoraklı, Miray Naz Kara) yurt dışı eğitimlerinde kullanılmak üzere oluşturulan fon havuzunda toplandı.
New York, Londra, Barselona, Roma ve Berlin merkezli dünyaca ünlü enstitülerde dünya sanatına yön veren isimlerle çalışacak olan 5 Mimar Sinan üniversitesi öğrencisinin tüm masrafları Dernek tarafından karşılanacak. Program dönüşü yaptıkları özel çalışmalar ve Magnum Opus sanatçıları mentörlüğünde ürettikleri eserleri sergileyecek olan Türk sanatının genç yıldızları, Magnum Opus tarafından sağlam adımlarla ilerledikleri sanat hayatlarının en kritik dönemlerinde desteklenmeye devam edecekler.
Selin Bozkurt: “Kutlamamız vesilesiyle Dali’yi de Saygıyla Anıyoruz”
Platform ve Derneğin kurucusu Selin Bozkurt, Magnum Opus Sanat Platformu’nun kuruluşunun birinci yıldönümü olan 11 Mayıs’ın ünlü İspanyol Ressam Salvador Dali’nin de doğum günü olmasından dolayı çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Derneğimiz sanatla iç içe, yaratıcılık ve ilham dolu bir hayatı teşvik etmek ve genç sanatçılara ihtiyaç duydukları desteği vermek açısından önemli bir mihenk taşı oldu. Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz sanat buluşmaları ile Türk sanatının önde gelen usta isimleri ve markalarımızı bir araya getirerek sanatla iş dünyası arasında köprü kurduk. Magnum Opus Leonardo Da Vinci’nin doğum gününde İyilik İçin Sanat Derneği’ne dönüştü. 11 Mayıs çarşamba günü ise Salvador Dali’nin doğum günüyle aynı günde 1. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Kutlamamız vesilesiyle dünyanın tanıdığı en büyük ressam Dali’yi saygıyla anıyoruz. Bu anlamlı günde tüm sanatçılarımızı ve sanatsever dostlarımızı İyilik İçin Sanat projemize katkıda bulunmak için yanımızda görmek istiyoruz."
1 Yılda 50 Buluşma
Magnum Opus, Türk sanatının önde gelen 50 ismini, ilham süreçlerinin hayat bulduğu, kendilerini en rahat hissettikleri, en özgür oldukları, en çok düşündükleri yer olan atölyelerinde ziyaret etti.
Magnum Opus üyeleri sanat şehri İstanbul’da düzenlenen pek çok etkinliği de sanat danışmanları eşliğinde dolaştı. Frieze London, Sabancı Müze’sinde açılan Zero Sergisi ve Alman sanatçı Heinz Mack, Art İstanbul, İstanbul Bienali, ünlü sanatçı Bansky’nin sergisi ve Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde açılan Milli Saraylar Resim Müzesi üyeler tarafından incelendi. Akademisyen ve Koleksiyoner Nilgün Şensoy da, ‘’Magnum Opus Sanat Buluşmaları” kapsamında atölyesinde Magnum Opus üyelerini ağırladı.