2013 yılında Şişhane’de kurulan Geeva Flava, pandemi sürecinde şehirden uzakta bir stüdyo kurarak girdikleri müzik kampından Hadal Zone albümüyle dönüyor. Su altında geçen fantezi bir hikaye etrafında şekillenen albüme, bu hikayenin anlatıldığı aynı isimli çizgi roman da eşlik ediyor. Albümde Jazz Fusion’dan Indie Pop’a, Progressive’den Hip-Hop’a oldukça geniş bir genre yelpazesinde yer alan şarkılarıyla Geeva Flava, disiplinler arası üretim tarzını benimseyerek hem Türkiye’de hem de global müzik dünyasında ses getirmeye hazırlanıyor. Grubu bas gitarda Aybars Gülümser, klavyede Burak Erensoy, gitarda Arda Semercioğlu, davulda Atakan Türkan oluşturuyor.Albümde yer alan şarkılardan 3’ü tekli olarak önden çıkış yaparken toplamda 10 şarkının yer aldığı çalışmaya 5 tane de video klip eşlik ediyor.
Şişhane’den Okyanusun Dibine Uzayan Yolculuk Geeva Flava’dan Yeni Konsept Albüm: Hadal Zone
Aybars Gülümser, Burak Erensoy, Arda Semercioğlu ve Atakan Türkan ‘dan oluşan ve 2013 yılında kurulan Geeva Flava; kendine özgü tarzıyla caz, rock, halk müziği ve progresif türlerini harmanlıyor. Kendilerini “evrensel hikaye anlatıcıları” olarak tanımlayan müzik grubu Geeva Flava, “okyanusun dibinde hakkında çok az şey bilinen bölge” anlamına gelen Hadal Zone ismindeki uzunçalar albümünü piyasaya çıktı…
Hadal Zone albümünün ikinci teklisi Lagoon çıktı. Albümün 8. şarkısı “Lagoon”, sözleri ile albümle aynı adı taşıyan çizgi romanın hikayesini özetliyor. Sarkastik bir anlatıma sahip, “denizde kır düğünü” temalı, Altay Erlik imzalı klibiyle de dikkatleri çeken şarkı, temsil ettiği basitlik anlayışıyla albümdeki yolculuğun özüne yeni bir anlam katıyor. Şarkı aynı zamanda kolay dinlenebilir yapısı ve içerdiği pop ögeler ile de albümün ve Geeva Flava’nın diğer şarkılarından ayrışıyor.