Türkiye’nin 81 İlinden Üniversite Öğrencilerinin Katıldığı “Yaşama Sanatı” Yarışmasının Sonuçları Açıklandı

Türkiye’nin 81 İlinden Üniversite Öğrencilerinin Katıldığı “Yaşama Sanatı” Yarışmasının Sonuçları Açıklandı Türkiye’nin 81 İlinden Üniversite Öğrencilerinin Katıldığı “Yaşama Sanatı” Yarışmasının Sonuçları Açıklandı

Gençler İçin İyilik Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimin Sorumluluğu; “Yaşama Sanatı” yarışmasına 81 ilden öğrenciler katıldı ve yarışmanın sonuçları açıklandı.  

Gençler İçin İyilik Derneği, öğretim görevlisi, yazar ve eğitimci Ayşen Laçınel önderliğinde pandemi döneminde de umut verici, gençleri motive edici ve üreten gençleri destekleyici çalışmalarına devam ediyor.
 
Amaçları balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek olan dernek, Ağaoğlu Şirketler Grubu ana sponsorluğunda Şubat 2021’de “Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı” adı altında bir yarışmayı tüm Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin katılımı için başlattı. Dernek, yarışmanın ilk yılında aldıkları başvuru sayısında o kadar başarılı oldu ki, 10 kişi olarak belirledikleri finalist sayısını jüri kararı ile 16 kişiye yükselttiler.
 
16 finalist ile jüri üyeleri zoom üzerinden 23 Nisan’da bir araya geldi. Yarı finalistler 26 Mayıs 2021 Perşembe günü online platformlarda açıklandı. Sonuçlar, 09 Haziran 2021 Çarşamba günü Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü Konferans salonunda açıklandı.
 
Buna göre; yarışmanın birincisi, “NYSA Antik Kenti” projesi ile Ayten Betül Yumak (Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema) ve Emre Öner (Ege Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema) yarışmanın ikincisi kendi beste/müzik parçası “Var Oldukça Değerlisin” ile Muharrem Yılmaz (Biruni Üniversitesi, Tıbbi Laboratuvar ve Teknikleri), yarışmanın üçüncüsü “Çevre ve Geri Dönüşüm” projesi ile Nigar Afandiyeva (ODTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği) oldu.
 
Mansiyon almaya “Çöplükte Hayat Hikayesi” projesi ile Elifnur Polat (İnönü Üniversitesi, Sosyoloji) ve “Genç İşsizlik ve Türkiye’nin Staj Sorunu” projesi ile  Ragıp Çavdar (ODTÜ, Okul Öncesi Öğretmenliği) hak kazandı.
 
 Doğaya ve Çevreye Saygı Ödülü’nü “Pandemi Sürecinde Sokak Hayvanları” projesi ile Doğukan Özyolu (Marmara Üniversitesi, Bilgi Belge Yönetimi)  ve “Düşünmeyi Öğrenen Sokak Köpeği” projesi ile İsmail Kaya (Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi) aldı. En İlham Veren Proje Ödülü’nü ise “Kilitli Kelebek” projesi ile Melisa Şahinler (İstanbul Arel Üniversitesi, Beslenme ve Diyetisyenlik) alırken, En Özgün Proje Ödülü’nü “Afro-Türkler” projesi ile Osman Sadi Temizel (Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Fotoğrafçılık) kazandı.
 
Yarışmaya yüzün üstünde öğrenci katıldı. Jüri üyeleri ise; Prof. Dr. Afif Sıddıki – Maltepe Üniversitesi, Ayşen Laçinel – İletişim ve İnsan Kaynakları Danışmanı, Prof. Dr. Berat Bir- Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörü, Betül Emlek- KFC MENA Türkiye HR Direktörü, Deniz Güler- Ağaoğlu Şirketler Grubu Etkinlik ve Sponsorluk Müdürü, Emre Büyükkalfa- TÜV SÜD TR CEO, Sn Ercan Alioğlu- Emlak Konut CFO, Filiz Bilmiş- 1.618 Ajans Kurucu Ortağı, Kemal Parlak- Ondan & Parlak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Gözcü- Yayıncı, Tamer Levent- Oyuncu.