Sanatçı, eseri dinlerken sezdikleriyle, doğanın katledilmesi ve küresel ısınma sonucu birbirine karışan mevsimleri harmanlayıp soyut anlatımlarla yorumluyor. Müziği dinlerken hissettiği yüzlerce farklı duygu ve üretirken düşlediği “çok mevsim” den ilham alarak, her zaman savunduğu gibi izleyicinin kişiden kişiye değişen bir sonuca varmasını hedeflediği yağlıboya tablolarını klasik müzik aşıklarına ve tüm sanatseverlere sunuyor.
Galeri Kambur’da ve 19 Kasım saat 18.00’de açılışı yapılacak olan sergi, 11 Aralık 2019’a kadar görülebilir.
Zahit Büyükişliyen 1946’da Adana’da doğdu. 1967’de lisans öğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünde tamamladıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak Avrupa’ya ihtisas yapmaya gönderildi. 1983’de Mimar Sinan üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora yaptı. 1986’da Doçent, 1992’de Profesör oldu. Hacettepe üniversitesi ve Yeditepe üniversitesi Güzel sanatlar Fakültelerinde öğretim üyesi olarak idari kadrolarda görev yaptı. çağdaş Türk Resminde önemli yere sahip ve kuşağının en özgün ve yaratıcı sanatçılarından biri olan Zahit Büyükişliyen, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi açtı, karma sergilere, uluslararası sanat bienallerine ve fuarlara katıldı, sayısız ödül aldı. “Vivaldi 4 Mevsim”, sanatçının 181. kişisel sergisidir.
Büyükişliyen yapıtlarında, yaşamı anlamlandırma ihtiyacını, insanın dünya ile ilişkisini sorgulayan bir anlayışla ele alıyor. “Durmadan çözülüp toparlanan ve ikinci kez ele geçmeyen” yaşamı, ancak kendisine dışarıdan bakarak kavrayabilen, acılar çeken, başarıyı, huzuru, sevilmeyi ve güven duymayı özleyen insanın öyküsünü soyut anlatımlarla ifade ediyor. Bizi biz yapan çevre ve rastlantılar arasında, insanlara bir çok farklı duygunun etki yaptığı varsayımından hareket ederek, sanatı, görsel ve düşünsel dünyanın önemli bir bileşeni olarak kurguluyor ve her alandaki sanat yapıtının bireysel algı ve sezgilerle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor. Sanatçı, yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.