8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadına Şiddete Dikkat Çekti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadına Şiddete Dikkat Çekti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Kadına Şiddete Dikkat Çekti

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, söz yazarı Zeynep Talu, rap müzisyeni Fuat Ergin’in katkılarıyla BW Türkiye dergisi tarafından oluşturulan “#kizimsusma” farkındalık projesi 8 Mart Kadınlar Günü’nde tüm Türkiye’ye tanıtıldı. Hyundai’nin ana destekçisi olduğu projede Leyla Alaton ve rap müziğin başarılı ismi Fuat Ergin yaptıkları düetle kadına şiddete karşı farklı bir şekilde dikkat çektiler.

 

“Trendleri belirleyen iş kadını dergisi” sloganıyla yola çıkan ve kadınların dünyasıyla ilgili her konuda onların yanında olmayı amaçlayan BW Türkiye, imza attığı dikkat çekici projelerle “kadın” konusundaki farkındalığı artırıyor. Dergi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel #kizimsusma projesi kapsamında Alarko Holding Yönetim Kurulu üyesi ve iş kadını Leyla Alaton, söz yazarı Zeynep Talu ve rap müzisyeni Fuat Ergin’i bir araya getirdi. Kadına şiddete karşı hazırlanan ve Hyundai’nin ana destekçisi olduğu proje son dönemde çocuk istismarının da gündemde olmasıyla “kızım susma” çatısı altında toplandı.

 

 

 

Kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla Zeynep Talu ve Fuat Ergin tarafından sözleri yazılan bu güzel parça için Leyla Alaton da ilk kez mikrofon karşısına geçti ve bir rap şarkısı seslendirdi. Fuat Ergin ile birlikte muhteşem bir düete imza atan Alaton, başta iş dünyası olmak üzere Türkiye’nin tüm dikkatini bu yöne çekti. İkilinin seslendirdiği şarkı için çekilen klip #kizimsusma etiketiyle sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

 

 

 

Proje kapsamında, çocuk istismarına karşı farkındalığı artıran UCİM’in (Saadet öğretmen çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) mücadelesine ortak olmak amacıyla da derneğe bir bağış yapıldı.

 

 

 

“Modern bir ninni: Kızım Susma”

 

Projeyi meydana getiren dergi ekibinden BW Türkiye Dijital Yayın Direktörü Nihan Bora Sapmaz, “Kızım Susma”nın tanıtımı için düzenlenen toplantının açılış konuşmasında “Şarkıyı ilk dinlediğimde her anne-babanın, kızına belki modern bir ninni gibi söyleyebileceğini düşündüm ve açıkçası epey duygulandım. Kadınların örnek aldığı, her cümlesiyle konuşulan bir iş kadını olan Leyla Alaton ile rap müziğin başarılı ismi Fuat Ergin ile bir araya geldik. Zeynep Talu ve Fuat Ergin’in sözlerini yazdığı şarkı için aylar öncesinden çalışmalara başladık ve projenin tamamlandığı gün, üzerimizde anlamlı bir iş yapmanın mutluluğu vardı. Kadınlara dair yapmayı planladığımız projelerin ilki olan ‘Kızım Susma’ da umarım kadınların sesini daha çok duyurur; bu gidişata bir dur diyebiliriz. Projede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürler” dedi.

 

 

 

“Kadınların sesine kulak veriyoruz”

 

Hyundai Türkiye Genel Müdürü önder Göker, Hyundai olarak birçok toplumsal konuya destek sağladıklarını ve sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Markaların da toplumda bir birey gibi sorumluluğu olduğundan yola çıkarak; eğitim, sağlık, çevre bilinci ve kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesine yönelik yoğun çalışmalar yapmaktayız. Kadınlarımızın sadece bu özel günde değil her zaman yanında olduğumuzu göstermek, onların sesine kulak verdiğimizi ve bizim de susmayacağımızı söylemek için ‘Kızım Susma’ projesine destek veriyoruz. Amacımız, bu konuya dikkat çekmek ve toplumda daha da büyük farkındalık yaratmak.”

 

 

 

“Bu konuyu halının altına süpürmekten vazgeçmeliyiz”

 

Müziğiyle çeşitli sosyal sorumluluk projelerine destek veren Fuat Ergin, projeye dahil olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek şu yorumda bulundu: “Kadına şiddet Türkiye’de gerçekten çok acayip bir yangın noktası. Kesinlikle bir şey yapılmalı diye düşünüyordum. Rap çok bilinçli bir müzik türü. Bu tip sorunlara değinen, problemleri anlatan, isyanı dile getiren rap müziğine çok yabancı bir konu değil. O yüzden de konuyu çok güzel bir şekilde çatısı altına aldı. Artık bu meseleyi halının altına süpürmekten vazgeçmeliyiz. Projenin etkili olacağını düşünüyorum. Şiddet uygulayan erkeklerin, şarkıyı dinleyip utanmalarını umuyorum. Hareketlerini ve yaşam stillerini değiştirmelerini umuyorum. Şiddetten uzaklaşmalarını, insan olmaya gayret etmelerini, pozitif gelişmeler olacağını umuyorum. Değiştiremeyeceğimiz insanlar olsa da bundan ilham alacak insanlar kesinlikle vardır. Bence annene yansıttığın saygı ve sevgiyi bütün kadınlara yansıtmak zorundasın.”

 

 

 

“Annelerin kızlarına vermesi gereken öğütler ‘Kızım susma’da”

 

Söz yazarı Zeynep Talu ise “Kadına şiddete senenin bir günü değil her günü karşı çıkmalıyız. Kızlarımız, kadınlarımız şiddete boyun eğmeden yaşamalı. Gelecek nesillere cesaretimizi ve gücümüzü miras olarak bırakmalıyız. Kızlarımıza ilk öğretmemiz gereken şey kendi ayakları üzerinde durmak ve kendine güvenmek olmalı. ‘Kızım susma’ şarkısı da her annenin kızına vermesi gereken öğütler aslında” dedi.

 

 

 

“Mühim olan duyarlılık ve farkındalık”

 

Böyle farklı bir proje içerisinde ilk kez yer alan Leyla Alaton, bir dörtlükle sözlerine katkıda bulunduğu şarkıya sesiyle de hayat verdi. Sanatın insanlara daha çabuk dokunduğunu düşündüğü için projede yer almayı kabul ettiğini belirten Alaton, “Günümüzün, ayımızın, senemizin, devrimizin konusu olan kadına şiddete karşı bir uyanış ve bu konuyu tekrar gündeme getirmek için güzel bir imkandı. Zaten bu konuda hepimiz, özellikle sosyal medyada büyük bir duyarlılık içindeyiz. Dolayısıyla da bu iyi bir fırsat oldu. Şarkının içeriği ve sözleri direkt kalbe dokunuyor ve kendini hissettiriyor. Ayrıca bu projeyi yaptığım için kimse benden bir ses sanatçısı olmamı beklemiyor. Fuat Hoca’yla da beraber güzel bir iş çıkarmaya çalıştık. Mühim olan duyarlılık ve farkındalık. Onu da başardığımı ümit ediyorum bu projeyle. Beni çok heyecanlandıran bir proje oldu, umarım herkesin kalbine dokunuruz” dedi.

 

 

 

#kizimsusma

 

BW Türkiye dergisinin kadincinayetleri.org oluşumundan aldığı verilere göre 2016-2017 yılları arasında 261 kadın; kocası, sevgilisi, babası, erkek kardeşi, akrabası, yani en yakınları tarafından öldürüldü. İletişimdeki hızın etkisiyle kadına yapılan şiddetin ne kadar ciddi boyuta ulaştığı artık çok daha görünür hale geldi. Kamuoyu bu konuda harekete geçse de BW Türkiye, bu sayının arttırarak çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledi ve #kizimsusma projesini hayata geçirdi.