C-Majör Türkiye Korosu 13. Gönüllü Yardım Konseri Yine Ses Getirdi

C-Majör Türkiye Korosu 13. Gönüllü Yardım Konseri Yine Ses Getirdi C-Majör Türkiye Korosu 13. Gönüllü Yardım Konseri Yine Ses Getirdi

  C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu her yıl düzenli olarak sosyal farkındalık oluşturmak adına konserler veriyor. Koronun Bodrum’daki 4. konseri; Bodrum Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı ve C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu iş birliğiyle gerçekleşti.

24 Kasım Pazar günü Azka Otel’de, Bodrum Belediyesi, C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle ve Bodrum Belediyesi Kültür AŞ organizasyonuyla C-Majör Türkiye Koro Şefi Pınar Barut’un yönetiminde gerçekleşen konsere; Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gökhan Kurgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, belediye meclis üyeleri, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ile TEV temsilcileri, C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu Kurucu Başkanı Recai Çakır ile iş insanları ve sanatçılar katıldı.

Türkiye ekonomisine yön veren önemli iş insanlarını, gönüllülük esasıyla birleştiren C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu, kurulduğu 2016 yılından beri 13 yardım konseri düzenledi.  “Gençler Okusun Diye” başlığı ve ‘’Okutan Bodrum’’ burs fonu aracılığıyla TEV gençlerine eğitim bursu sağlamak adına verilen konserde, ülkemizin önemli sanatçıları ve iş dünyasının değerli isimleri ‘’Başöğretmen Atatürk’ün sevdiği şarkılar’’ eşliğinde bir araya geldi.  Müzik direktörlüğünü Pınar Barut’un üstlendiği koroda; gecenin sunuculuğunu Yonca Şahinbaş üstlendi. Müzikseverlerin ve gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Ege, Müşerref Akay, Onur Akın, Sinan Erkoç gönüllü olarak sahne aldı. Ali Soydan, Asiye Palu, Soprano Burcu Hancı, Nurdan İpek, Osman Çoban ve Serap Yenici’nin solo performansları ise gecenin sürprizleri oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, üniversitede okuyan gençlere destek olmak üzere bu özel gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken şunlara değindi: “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi kurduğunda hiçbir zaman askerlik liderliği öğretmenliğinin önüne geçmemiştir. O her zaman ‘Gençlerin eğitimine nasıl katkı sunarım?’ diye düşünmüştür. Atatürk’ün ilke inkılaplarının ışığında bilim ve sanatın harman olduğu güzel bir gelecek için yılmadan çalışmaya devam eden tüm öğretmenlerimize teşekkürü borç biliyoruz. Bu toplum sanatsız, kültürsüz, müziksiz, edebiyatsız asla kalmayacak. Umudu yeşerten, umudu diri tutan ve çocuklarımıza, gençlerimize umut olan Türk Eğitim Vakfı’na, C-Majör Korosu’na ve geceye katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, “Eğitimi iyi almış ülkeler lider ülkelerdir. Bizler de lider olmak istiyorsak eğitime önem vermeli iyi eğitim almalıyız.” ifadelerini kullanarak eğitime katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, “Bodrumlulardan çok destek aldık. 120 binin üzerinde başvuru alıp, 17 bin mülakat yaptık. Sınırlı kaynaklar nedeniyle bir kısmına dönüş yapabiliyoruz.” diyerek eğitime katkı sunan herkese teşekkür etti.

C-Majör Türkiye İş’ten Sesler Korosu Kurucusu Recai Çakır; “Sanatın engin ve iyileştirici gücünü tüm Türkiye ile buluşturmak amacıyla yola çıkan koromuz, sevgiyi paylaşarak çoğaltmanın heyecanıyla yoluna devam ediyor. Gönüllülük anlamında idealist iş insanlarının müzik sevgisinde buluşma aşkı ile bir araya gelen koro; dayanışmanın, farkındalık yaratmanın ve toplumsal fayda üretmenin ilham dolu örneklerini sergiliyor. C-Majör ailesi olarak bu geceyi organize etmekten ve Bodrum’da 4. kez sahne almaktan onur duyduk. Nefesimiz yettiği ve teveccüh gördüğümüz sürece konserlerimize devam edeceğiz.” dedi.

C-Majör Türkiye İşten Sesler Korosu hakkında

İş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan bir iyilik hareketi olup yardım amaçlı sahne alan gönüllüler topluluğudur. Koro, tüm konserlerini sponsorlar ve hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirmekte, bu konserlerden elde edilen tüm geliri başta çocuklar ve gençler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. İş dünyasının başarılarıyla çevresine örnek olan isimleri tarafından hayata geçirilen C-Majör Türkiye İş'ten Sesler Korosu, sosyal farkındalık oluşturmak ve toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek adına keyifli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam etmektedir.
C-Majör Türkiye İşten Sesler Korosu; 2016 yılında bir grup iş insanı tarafından kurulmuştur. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır ile beraber, Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali ŞenDenizbank CEO'su Hakan Ateş, Ener Holding Başkanı İsmail IşıkDedeman Holding CEO'su Murat Dedeman, Ataköy A.Ş. CEO'su Yalçın Dülger gibi iş insanlarından oluşan koro; Dünya Engelliler Vakfı, Türkiye Down Sendromlular Vakfı, Mehmetçik Vakfı, Türk Eğitim Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakfı, TOÇEV Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, Bodrum Engelliler ve Sağlık Vakfı gibi birçok kurum aracılığıyla çocuklara ve gençlere eğitim ve sağlık desteği sağlamaktadır.
Türk Eğitim Vakfı hakkında

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967'de merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye'ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 280 bini aşkın yurt içi ve 2 binden fazla yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 32 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye'de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi'ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir'de, Trabzon'da ve Ankara'da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.