“Moda ve trend kavramlarının ayaklarının yere sağlam basması için en öncelikli gereksinim buna uygun bir kültür ve özgürlük ortamını her zaman destekleyerek şirket içinde yenilikçi bir ekosistemi yaratmak. Yeni trendler konusunda cesur olmak, zaman zaman risk de alarak çalışanların yaratıcılıklarına hareket alanı bırakmak, kısaca modanın yeşerebileceği verimli ortamı yaratmak ve desteklemek. Yenilikçi, özgür kültür moda ekosistemi için çok önemli ama bununla beraber kadronuza gerekli imkânları da sağlamanız lazım”.
Gülden Yılmaz: “Koton’un bir moda dili var”
Yarattıkları bu ekosistem sayesinde, Türkiye’nin her yerinde kendini iyi hissetmek, trend olanı giymek, güzel görünmek, kendinde bir yenilik, bir farklılık, belki kendi tarzını yaratmak, değişmek, tazelenmek, belki kafa tutmak için Koton’a gelen milyonlarca insanın hayatına dokunmanın ve heyecanını paylaşmanın sonsuz mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Biz modayı okumakta, en yeni modayı, en yeni trendleri görüp, yaratmakta çok iyiyiz. Ama daha önemlisi bunları seçip ayıklama ve yorumlama tarafında çok iyiyiz. Koton’un bir moda dili var. Bu dil, en son modayı, sokaktaki insanın akıp giden, soluk alıp veren günlük hayat diliyle birleştiren bir yorum. Bu yüzden insanlar Koton’da hem en moda olanı buluyor, hem de her zaman kendilerine göre de bir şey buluyor. Burada bir sentezleme gözümüz bir yorumlama yeteneğimiz var.’
Hızlı modanın artık başlı başına oyun değiştirici bir faktör olduğunu vurgulayan Gülden Yılmaz, “Günümüzün hızla değişen dünyasında tüketiciler de sürekli yenilenmek istiyor. Mağazalarda bugün gördüklerini yarın görmek istemiyorlar. Koton’un müşterilerine her mağazaya geldiklerinde yeni bir ürün sunan, çeşitliliği ve hızı da ‘Moda Koton’da’ duygusuna çok hitap ediyor.” dedi.
Koton’u Türkiye’den çıkan bir dünya markası yapmaya kararlı olduklarının da altını çizen Gülden Yılmaz, “Adı üzerinde hızlı olan kazanır, biz hızlı olmanın yollarını biliyor, daha taze, daha yeni, daha fresh olmak için kendimizle, kendi hızımızla yarışıyoruz. Bu yolda ilerlerken ilk günkü gibi kulağımız müşterilerimizde, gözümüz ise Türkiye ve dünya trendlerinde. Bütün bu elde ettiğimiz verileri Design Lab’imizde analiz ediyoruz. Design Lab; tam bir hızlı moda AR-GE’si, fikirler, konseptler, yeni inovasyonlar için bir kuluçka, tasarım ve ürün geliştirme ekibine güç ve yakıt sağlayan bir güç merkezi.” dedi.
Sardouk “Gelecek akışkanlıkla ilgili olacak”
Koton Tasarım Direktörü Isham Sardouk ise perakende sektöründe en önemli konunun akışkanlık olduğunu belirterek, şunları söyledi: “çünkü artık ayrımlar ortadan kalkacak, fiziksel ve sanal arasında cinsiyetler ve ırklar arasında ayrım kalmayacak. özellikle Z kuşağı, bu bakış açısına öncülük ediyor. Bu da müşteri segmentleri arasındaki ayrımların da giderek azalacağının göstergesi. Gelecek trendlerini bu şekilde gözlemleyerek iş politikasını bu doğrultuda şekillendirmek her zaman kazandıracak.” dedi