Türkiye Meme Vakfı’nı destekleyen Siveno, meme sağlığı bilincinin yaygınlaştırılması için Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmayı ve meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Siveno ve Türkiye Meme Vakfı iş birliği ile düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık Konferansı’nda, ülkemizde her yıl ortalama 25 bin kadına teşhis konulan ve her 4 kadından birinde görülen meme kanserinde erken teşhis ve farkındalık konusu masaya yatırıldı.
Influencer Merve İpek Öztürk sunumu ile ‘Her şey farkında olmakla başlar’ başlığıyla düzenlenen konferansta Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Levhi Akın ‘Meme Kanseri belirtileri ve tanısı ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Akın; ‘’Türkiye Sağlık Bakanlığı istatistik verilerine göre kadınlarda görülen tüm kanserler arasında yüzde 24 oranında birinci sıradadır. Türkiye’de kadın nüfusta meme kanseri görülme oranı yaklaşık yüzde 10’dur. Ülkemizde meme kanseri tanısı konan kadınların sadece %48’inde erken evre kanser saptanırken, yüzde 42 bölgesel, yüzde 10 uzak yayılım söz konusudur’’ dedi. Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Duygu Derin en iyi tedavinin tarama programlarıyla yapılan erken tanı olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Derin ‘’Meme kanseri bugün, dünyada kadınlarda görülen en sık kanser türü. Her 6 ila 8 kadından birinde meme kanserine rastlanıyor. Bu kadar sık rastlanan bir kanserin erken taramayla %35 oranında mortalitesi azaltılabilir. Bu nedenle mamografi ve meme ultrasonu ile standart olarak 40 yaşında başlanan taramalar çok önemlidir’’ şeklinde konuştu. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Tükenmez de kendi kendine muayene yöntemlerini anlattı. “Her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin önemi büyük. Erken teşhis hayat kurtarıcı olmanın yanında organ kaybı olmadan ve kemoterapi, radyoterapi gibi ek tedavilere gereksinimi ortadan kaldırabilir. Bu yüzden kadınlar her ay kendi kendine muayene yapmalı, hekim muayenesi ve mamografik taramaları ihmal etmemeliler’’ dedi.
Türkiye Meme Vakfı adına konuşma yapan Kurumsal İletişim ve Proje Danışmanı Feza Sengel ise
‘‘Ülkemizde meme kanseri teşhisi konulan her 5 kadınımızdan 1’i, 40 yaş altında. Batı Avrupa ülkelerinde 40 yaş altında meme kanseri görülme sıklığı yüzde 6-7 oranlarındayken ülkemizde bu oran yüzde 20 civarında. Bu gerçekten hareketle Türkiye Meme Vakfı olarak amacımız toplumu genç yaşlardan itibaren meme sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve koruyucu sağlık bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak. 2006 yılından buyana sürdürdüğümüz “Farkındayım Korkmuyorum Kampanyası” kapsamında başta eğitim projeleri olmak üzere kurumsal firmalarla iş birlikleri yaparak daha fazla kadınımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu noktada Siveno ile 4 yıldır devam eden iş birliğimizi çok değerli buluyor ve kurumsal sosyal sorumluluk bakımından örnek olduğunu düşünüyorum’ dedi.
Konferansın ana destekçisi Siveno Marka Müdürü İrem Hersek Selen; ‘’Türkiye’nin paraben ve alüminyum içermeyen, ter bezlerini tıkamadan, vücudun doğal terleme dengesini etkilemeden ter kokusunu önleyen doğal roll-on serimiz ile doğru roll-on kullanmanın meme sağlığındaki önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Türkiye Meme Vakfı’nın başlattığı ‘Farkındayım, Korkmuyorum’ hareketini destekleyerek, bu yıl da Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda onlarla beraberiz. Amacımız meme sağlığı bilincinin yaygınlaştırılması için Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmak ve meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak’’ dedi.
Siveno ve Türkiye Meme Vakfı İş Birliği ile Düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık Konferansı’ Liv Hospital’da Gerçekleşti
3 yıldır Türkiye Meme Vakfı’na verdiği desteği bu sene de sürdüren Siveno’ nun, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda Türkiye Meme Vakfı’na verdiği destek ile organize edilen ‘‘Meme Kanseri Farkındalık Konferansı’’ Liv Hospital Vadi İstanbul Hastanesi ev sahipliğinde yapıldı. ‘‘Her Şey Farkında Olmakla Başlar’’ mesajı ile düzenlenen konferansta meme kanseri belirtileri ve tanısı, tarama programları ve kendi kendine muayene yöntemleri anlatıldı.