İYİ Kİ DOĞDUN KLASS MAGAZİN

İYİ Kİ DOĞDUN KLASS MAGAZİN İYİ Kİ DOĞDUN KLASS MAGAZİN

Daha dün gibi ilk yazımı yazdığım gün. Oysaki 15 yıl geçmiş. Maşallah deyin lütfen:) En başından beri parçası olduğum bu ailenin, bu derginin 15. yılını kutlamanın keyfini, gururunu yaşıyorum. Bugüne kadar 50’den fazla ödül alan dergimizin, her zaman bizi onurlandıran okuyucuları siz olmazsanız biz olmazdık. En büyük teşekkür sizlere gelsin.

 

Cesaret eden ve çok çalışan işini aşk ile yapan yeni olanı özgün olanı bulan Muammer Kapucuoğlu’na burada herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Asıl gücünü gören, özverili ve her zaman daha iyisini yaratma cesareti olan ekibimiz ise coşkulu bir alkışı hak ediyor. Onlarla çalışmak ve bir ekip olmak ayrıca gurur veriyor bana. Bizi destekleyen, geliştiren, başta ailelerimiz, inanan reklam verenlerimiz, PR şirketleri sizlere de 15. yılımıza bizi taşıdığınız, yolculuğumuz da bizi desteklediğiniz için sonsuz teşekkürler.

Her zaman gücümüzün farkında olarak yaratıcı ve üretici duruşumuz her sene sorumluluğumuzun arttığının bilinci ile devam edecek.

Hep beraber nice mutlu yıllara huzur ve sağlıkla, İyi ki Doğdun Klass Magazin!

Bu vesile ile siz harika okuyucularımız zaten daha da fazlasını yapıyordur eminim ama yeni iyilikler yapmaya, doğum günü hediyesi olarak yazımda ki dernek ve vakıfları desteklemeye davet ediyorum.

 

 

KANSERLİ çOCUKLARA UMUT VAKFI

Kanserli çocuklara Umut Vakfı’nın (KAçUV) 2012 yılında hayata geçirdiği, en önemli projelerden biri olan Aile Evi, 7. yaşını kutluyor. çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelere ücretsiz konaklama, gıda, hijyen, psiko-sosyal destekler ve kısmi giyim gibi ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle İstanbul Cerrahpaşa’da hayata geçirilen Aile Evi, 7 yılda 649 kişiye destek oldu. Yenilerin yapılması ise sizin elinizde.

 

TüRK EĞİTİM GöNüLLüLERİ VAKFI

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bu sene 24. yaşını kutluyor. 2.642.000 çocuğa ve 82.000’den fazla gönüllü ile 32 ilde, 73 etkinlik noktasına sahip. 10 Eğitim Parkı, 39 öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği’nden oluşan TEGV noktalarında, her yıl 150 bini aşkın çocuğa ulaşılabiliyor. Kuruluşundan beri, Ateşböcekleri yaklaşık 170 bin kilometre, yani dünyayı 4 kez dolaşacak kadar yolculuk yapmışlar. Yılda 8 bin gönüllü, zamanını ve enerjisini çocuklarla paylaşmış, şimdi sıra sizde.

 

ALTI NOKTA KöRLER DERNEĞİ

Bildiğim en eski derneklerden biri Altı Nokta Körler Derneği, görme engellilerin kendine yeterli, üretken ve toplumla kaynaşabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, sosyal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla 1950 yılında kurulmuş. Son dönemde yaptıkları ücretsiz kornea taramaları ile binlerce insanı körlük ile tanışmadan tedavi edilmelerini sağlamışlar. Bizde gözümüzü iyi açıp onlara nasıl destek olabileceğimizi düşünelim derim.

 

TEKNOLOJİDE KADIN DERNEĞİ

En genç ve yaşadığımız döneme en yakışır bir dernek henüz kuruldu daha çok bebek Teknolojide Kadın Derneği. Kurucu Başkanlığını Zehra öney ve eş başkanlığını Selen Kocabaşın yaptığı derneğin amacı teknoloji dünyasında bilim, mühendislik alanlarında kadın oranlarını farkındalığını arttırarak fırsat eşitliği sağlamak. Benim de bir parçası olduğum bu dernek için hadi desteklerinizi bekliyoruz.

 

MAVİGüL KİTABINDAN ALARAK

CEREBRAL PALSY TüRKİYE’YE DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine tes¸his, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sagˆlayan ve Cerebral Palsy’li bireylerin meslek sahibi olmaları ve hayatta daha çok yer almalarını sağlamak amacı ile kurulan oluşum az bilinenlerden. Son projeleri çok anlamlı; Cerebral Palsy Türkiye’nin şairleri konuşamayan, yürüyemeyen ve sadece sağ elinin üç parmağını kullanabilen Nilgün Acar, akülü sandalye kullanan, yutkunamayan ve çiğneyemeyen Olcay Akbay ve 35 yazar birbirinden güzel şiirlerini Mavigül şiir kitabında bir araya getirmiş bize de sadece almak düşüyor.