KİTAPLAR 25

KİTAPLAR 25 KİTAPLAR 25

Eviniz iş yerinize uzaksa, bu zamanları nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız, kitap okumanızı tavsiye ederim. Zira ben Mecidiyeköy – Beylikdüzü yolunda kitap okuyarak bazen zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorum. Düşünsenize 1 saati aşkın yolda aynı binaları görmek sizi mutlu eder mi? Ben de kitaplarla farklı dünyalara doğru yelken açıyorum. Buyurun son okuduğum kitaplara..

Kitap Adı: Sessizliğin ülkesinde, Yazar: Mario Mantese

Mario Mantese'nin "Sessizliğin ülkesinde" adlı kitabını ya çok seversiniz, ya hiç etkilenmezsiniz. Bu kitabı okuyup çok etkileyenleri biliyorum fakat ben o kadar etkilenmedim. Dünyaya geliş amacını, hayatın özünü kavramak isteyen yazar dağlara çıkıyor ve orada ustasıyla karşılaşıyor. Ruhani olaylar yaşayan yazar, insan bedeninin kendini sınırladığını, zaman ve mekan sınırı yaşamayacak bir güce sahip olduğumuzu vurguluyor. Yine de ustasının ışık olup kaybolması ya da uçması vs. gibi durumlar bana pek gerçekçi gelmedi. Belki gönül gözüyle olmasını istediğini hayal edip olmuş gibi yazmıştır.

Kitap Adı: Hindistan, Yazar: Bülent Demirdurak

Bülent Demirdurak'ın gezi kitap serisinden "Hindistan" adlı bu kitabını bir solukta okudum. Hindistan'ın tarihçesinden, kadın başbakan Indra Ghandi'ye, Mihracelerden, ölen kocanın ardından karısının onunla beraber kendisini yakan töresine; yemek kültüründen sosyal hayatına kadar her şeyi bu kitapta bulabilirsiniz.

Kalabalık bu ülkede insanlara iş yetmediği için sıkılanların havaalanına gidip boş boş oturduğu, 4 dolara tüm ay çalışılabildiği, kadın yerine erkeklere başlık parası verildiği gibi ayrıntılar da işleniyor. Kitapta eleştireceğim tek nokta, görsellerin kalitesizliği. öyle ki yazar fotoğraf çekerken kadraja parmağı da girmiş ama o fotoğrafı bu kitapta kullanmakta bir sakınca görmemiş.

Kitap Adı: ölümsüzlük ve Pilgrim, Yazar: Timothy Findley

Timothy Findley'in "ölümsüzlük ve Pilgrim" romanında analitik psikolojinin kurucusu İsviçreli Psikiyatr Carl Gustav Jung'un hastası olan Pilgrim'in ölümsüz olduğunu iddia etmesi ve intihar etmesine rağmen ölememesi anlatılıyor.

Jung'un özel hayatına ayrıntılarla girilmesi nedeniyle başlarda bunun kurgu bir romandan çok, yaşanmış bir hikaye olduğunu sandım. Fakat kurgu olan bu romanın sonunda ortak bilinçaltının önemi, telepatinin bilimsel olduğu çok net anlaşılıyor.

Hepinize bol kitap okumalı günler!