Singer’in 170. Yıl Sergisi Moda ve Cemiyet Hayatının Ünlü Simalarını Buluşturdu

Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Singer’in 170. Yıl Sergisi Moda ve Cemiyet Hayatının Ünlü Simalarını Buluşturdu

Dikiş makinesi sektörünün lider markası Singer, 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nde moda ve cemiyet hayatını buluşturan özel bir davet verdi. Singer, iki asra yakın tarihi boyunca tanıklık ettiği hikayeleri anlattığı “Singer 170. Yıl Sergisi” ve “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeselini konuklarıyla paylaştı. Zeynep Özyılmazel’in şarkılarıyla renk verdiği gecede, markanın gönül dostları ünlü modacılar Hakan Akkaya, Raşit Bağzıbağlı ile tiyatro sanatçısı Derya Baykal’a ve Singer bayilerine plaket takdim edildi.  

Bu sene 170. yaşını kutlayan Singer, yıl dönümüne özel olarak Rahmi M. Koç Müzesi’nde verdiği davette moda ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerini ağırladı. Singer Türkiye, markanın iki asra yaklaşan tarihi boyunca tanıklık ettiği dönüm noktalarını anlatan “Singer 170. Yıl Sergisi”ni ve “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeselini konuklarıyla paylaştı. Gecenin önde gelen konukları arasında İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, modacılar Hakan Akkaya, Raşit Bağzıbağlı ve tiyatro sanatçısı Derya Baykal’ın yanı sıra moda ve cemiyet hayatının ünlü simalarından Serap Tibuk, Aslı Sipahi, Arte Tahir, Belma Ünal, Binnaz Avcı, Buket Aydın, Dilek Dilber, Eda Erdoğan, Emel Yıldırım, Işık Açıkkar, Madelein Camelo yer aldı. Geceye şarkılarıyla renk katan bir diğer isim ise Zeynep Özyılmazel oldu.

Belgeselin konuklarla birlikte izlenmesinin ardından İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz plaketi takdim edildi. Plaket verilen diğer isimler arasında; moda tasarımcısı Hakan Akkaya, moda tasarımcısı Raşit Bağzıbağlı, oyuncu ve marka dostu Derya Baykal, serginin hazırlanmasında emeği geçen Nur Onur ile koleksiyoner Sertaç Kayserilioğlu, Singer bayileri Halidun Eyinç ve Ümera Oral yer aldı.

Davete ev sahipliği yapan Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, “İki asra yaklaşan tarihi boyunca, her bir müşterisinin hayatına dokunan bir marka olmanın gururunu yaşıyoruz. Her şeyden önce Singer’e aşkla bağlı olan müşterilerimize, modacı ve sanatçı dostlarımıza ve bayilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Singer Türkiye olarak markamızın tarihinde bir ilke imza atarak her biri özel hayat hikayelerine ve tarihte özel anlara dokunan makine ve materyalleri toplayarak benzersiz bir sergi hayata geçirdik. Kuruluşumuzdan bu yana markamızın dönüm noktası olan ve dünya tarihini de etkilemiş olayları, modacı dostlarımızı, sosyal sorumluluk faaliyetlerimizi, başarılarımızı anlattığımız bir belgesel de hazırladık. Sergi ve belgeselle aynı zamanda dikiş makinelerinin zamanda yolculuğunu ve gelişen teknolojileri de gözler önüne sermek istedik. Aylar süren meşakkatli araştırmalarımız, arşiv taramalarımız sonucunda, ulaşabildiğimiz en eski kaynaklarla geçmişten bugüne tanık olduğumuz hikayeleri ve dikiş anılarını bir araya topladık. Yurtdışından ve Türkiye’nin farlı birçok noktasından makine ve belgeler ile özel koleksiyonlardan materyaller temin ettik. Daha da önemlisi bizleri çok etkileyen insan hikayelerine, tarihi belgelere ulaştık. Koç Müzesi’nin kıymetli ev sahipliğinde, tarih severlerin, moda ve dikiş tutkunlarının ilgisini çekeceğine inandığımız, dikiş makinesinin kendi dilinden 170 yıllık bir moda, ekonomi tarihi anlatmaya çalıştık. Singer Türkiye ekibi olarak bu değerli markanın temsilcisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Singer 170. Yıl Sergisi”nde, yurt dışından ve Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan, özel kişisel koleksiyonlardan temin edilen makineler, kıymetli belge ve materyaller ilk kez gün yüzüne çıkarıldı. Sergideki en eski tarihli makine olan, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda dalgalanan Türk bayraklarının dikiminde önemli bir rol oynayan 1890’lara ait makine ve bu makineyle dikilen ürünler ise koleksiyoner – yazar Sertaç Kayserilioğlu’nun şahsi koleksiyonundan alınarak sergiye taşındı. Sergide ayrıca, tarihi değeri olan radyo, makas, kaşık, saat gibi Singer markalı birçok ürün, her biri bambaşka hayatlara dokunan nostaljik fotoğraflar, fatura ve belgeler de yer alıyor.
 

Singer Türkiye’nin hazırladığı belgeselde ise, her şeyin evlerde dikildiği günlerden Kurtuluş Savaşı’nda dikilen Türk bayraklarına, ilk astronot kıyafetlerinden, moda endüstrisine çağ atlatan yapay zeka ile çalışan makinelere, kadın girişimlerin başarı hikayelerinden, sosyal sorumluluk çalışmalarına kadar uzanan 170 yıllık marka tarihi anlatılıyor.


Singer 170. Yıl Sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi’nde 16 Aralık 2021 – 16 Şubat 2022 tarihleri arasında gezilebilecek. “Singer’le Dikiş Aşkına” belgeseli Singer’in youtube kanalında yayınlandı.

 


 
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Hakan Akkaya, Sinem Kınran Parlak
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Sertaç Kayserilioğlu
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Sinem Kınran Parlak, Derya Baykal,, Nur Onur
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Arte Tahir
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Aslı Sipahi
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Emel Yıldırım
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Raşit Bağzıbağlı
Singer’in 170. Yıl Sergisi  Moda ve Cemiyet Hayatının  Ünlü Simalarını Buluşturdu Sinem Kınran Parlak