Hayata geçirdiği “A7 Kitap” ile kısa sürede önemli yazarlarla çalışarak çok sayıda kitabın başarısına ortak olan A7 Kitap’ın Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sandal, sayıca çok kitap yayınlayan bir yayınevi olmak yerine, nitelik olarak öne çıkan kitaplarla yoluna devam edeceğini söylüyor. özellikle kadın ve genç yazarlara destek veren Arzu Sandal “Her şey Türkiye ekonomisiyle doğru orantılı. önümüzdeki 6 ayın nasıl yol alacağını bilemiyorum. Ama biz bu yıl 300 farklı kitap yayınlama sözümüzü tutup nitelikli, ses getirecek özelikle de çok okunacak çok sağlam kitaplarla geliyoruz” diyor. A7 Kitap’ın Genel Yayın Yönetmeni Arzu Sandal ile yayın hayatında yakaladığı başarının sırrını, A7 Kitap bünyesinde daha çok hangi tarz kitaplar yer aldığını, insanların şu dönemde genellikle ne tarz kitaplar okumayı tercih ettiğini, gençlere ve kadınlara nasıl sahip çıktıklarını ve gelecek hedeflerini Klass okurları için konuştuk.
“Yeni aldığımız kararlar doğrultusunda daha butik bir yayın anlayışıyla yürümeyi planlıyoruz. 2019’un ikinci yarısında daha çok iş, çeviri, çocuk ve edebiyat alanında yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra başarı ve başarısızlık hikayeleri çok tercih ediliyor. Biz de bunlara ağırlık vermeye başladık.”
“Yayıncılıkta her şey Türkiye’nin ekonomisiyle doğru orantılı. Dolayısıyla biz yaptığımız işe inanıyoruz ve güveniyoruz. Arkasında da sonuna kadar duruyoruz. önümüzdeki 6 ayın nasıl yol alacağını bilemiyorum. Ama biz bu yıl 300 farklı kitap yayınlama sözümüzü tutup nitelikli, ses getirecek özelikle de çok okunacak kitaplarla geliyoruz.”
Arzu Hanım, A7 Kitap yayıncılık sektöründe son yılların yükselen bir markası. Siz kurucusu olduğunuz A7 Kitap’ın bu kadar kısa sürede büyümesinin sebeplerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Disiplinli çalışmak, piyasayı iyi değerlendirmek, uluslararası fuarları takip etmek ve edebiyat dünyasına hâkim olmak bizi kısa sürede başarılı bir şekilde büyümeye götürdü. Editörlerimizle birlikte yeni çıkacak olan yayınları da yakından takip ediyoruz. Bu konuda disiplinli olmak çok önemli. İnsanların hangi tarz kitaplardan hoşlandığını deneyimlemek ve bunları değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar ve yaşanan problemler insanları bazen okumaktan ya da kültürel etkinliklerden uzaklaştırıyor. Dolayısıyla burada insanların kendilerini rahat hissedecekleri, okurken onları yormayacak hatta dinlendirecek tarzda kitaplar devreye giriyor. Bu tarz geçiş dönemlerinde ağır edebiyattan ziyade onların daha hoşuna gidebilecek daha sakinleştirecek kitaplarla yol almak daha mantıklı.
“BUTİK BİR YAYIN ANLAYIŞIYLA YüRüMEYİ PLANLIYORUZ”
A7 Kitap bünyesinde daha çok hangi tarz kitaplar yer alıyor?
Kurgu, çeviri, çocuk kitapları daha çok var. Edebiyat alanına yeni girdik. Genelde çoğu başlık mevcut ama yeni aldığımız kararlar doğrultusunda o başlıkları kısaltıp daha butik bir yayın anlayışıyla yürümeyi planlıyoruz. 2019’da daha çok iş, çeviri, çocuk ve edebiyat alanında yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra başarı ve başarısızlık hikayeleri çok tercih ediliyor. Biz de bunlara ağırlık vermeye başladık. çünkü başarıyı yakalamak çok kolay ama başarısızlığa uğramak çok zor. Dolayısıyla biz başarısızlık hikayeleriyle de fazla ilgileniyoruz. Uzaktan baktığınızda görüyorsunuz, başarılı, hedef noktasına ulaşmak üzereyken başarısız olunuyor. Bu tarz kitaplar hepimizin daha fazla ilgisini çekiyor.
ünlü isimlerle de çalışmaya başladınız, bunların arasında kimler var?
Aret Vartanyan, Enver Aysever, Nazım Alpman, Eren Aysan, Suat Güzey, Mustafa Hoş, Tuluhan Tekelioğlu, Seda Kaya Güler, özel Oytun Türkoğlu, Semra Aydın Avşar gibi önemli isimler bünyemizde bulunuyor.