Sevil Hanım, alanınızda yakaladığınız başarıyla ön plana çıkmış ve örnek olmuş bir isimsiniz. Bu başarının temellerinin nasıl atıldığınız dinleyebilir miyiz?
1982 yılında Ankara’da ailemden gelen dudak damak yarığıyla dünyaya geldim. Dönemin başarılı ismi Prof. Dr. Onur Erol tedavimi üstlendi. İlkokul yıllarında başlayan bu süreç, liseden mezun olana kadar devam etti, bu süreçte birçok kez ameliyat geçirdim. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde dişlerim için de tedavi oldum. Doğuştan gelen bu rahatsızlığım ile ilgili konuşma terapileri de aldım. Çocukluk döneminde yaşadıklarım diş hekimliği branşını seçmemdeki en büyük etken oldu. Her zaman doktorum Sayın Onur Erol gibi başarılı olmayı hedefledim. 2006 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Yaşadığım bu genetik rahatsızlık bana diş hekimliği mesleğinin kapılarını açtı, amacım; herkesi mutlu etmek ve insanların hayatlarına dokunmak oldu. Üniversiteyi başarılı bir dereceyle tamamlarken öte yandan organizasyonlar düzenleyen, sosyal hayatı renkli, oldukça aktif bir öğrencilik hayatı yaşadım. Bu süreçte ailemden ve arkadaşlarımdan her zaman destek gördüm. İlk olarak mezuniyetimden sonra 2008 yılında çalışmaya gittiğim Didim’de kendime ufak bir klinik açtım. Didim, yurt dışından gelen ve orada yaşayan yabancı ve yerli halkın bulunduğu bir bölge olmasından dolayı yabancı hastalarla tanışmam Didim’deki çalışma hayatımla başladı. Bu sırada kurma fırsatı bulduğum güzel ilişkiler ve aldığım yabancı dil eğitimleri benim için birçok fırsat doğurdu. 2018 senesinde Antalya’da ‘Sevil Smile Studio’ adlı kliniğimi açtım. Her zaman insanların rahat olmadığı bir yerde tedavi olmak istemeyeceklerine inandım. Ekibim ve ben, dudak damak yarığı organizasyonu olan ve dünyaca bilinen ‘Operation Smile’ için yardımlarda bulunmaya ve maddi imkânı olmayan çocukların ameliyat masraflarına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Biz sadece insanların gülümsemelerini değiştirmiyoruz, biz insanların hayatlarını değiştirmek için uğraşıyoruz. İnsanların hayatına dokunup olumlu değişikler yaptığımızda gerçekten güzel şeyler başardığımı hissediyorum.
Peki başarıya ulaşırken yaşadığınız zorluklar ya da karşılaştığınız engeller oldu mu?
Çocukluğumdan beri yaşadığım ve genetik bir rahatsızlık olan dudak, damak yarığı hastalığı başlangıçta benim için bir dezavantaj oldu. Bu kalıtsal rahatsızlığım ile ilgili tam 11 kere ameliyat geçirdim. Ancak yaşadığım bu genetik rahatsızlık bana diş hekimliği kapısını açtı ve rahatsızlığımı avantaja çevirmek için elimden geleni yaptım. Çaba ve çalışmalarımın sonucunu da gördüm diyebilirim. İş hayatında her zaman zorlu bir mücadele içinde olmak gerekiyor, özellikle bir iş kadını olarak başarılı olmak için çok çalışmam gerekti. Bir insanın gülümsemesi, karşısındaki insanın enerjisini arttırır. Hastalarımın gülümsemelerini gördükçe benim de enerjim çoğaldı ve daha çok çalıştım. Çok çalıştıkça da hedeflediğim amaçlara ulaştım ve başarılı oldum.
Bu engelleri aşarken neler yaşadınız? Kariyerinizde ‘Şu olay olmasaydı bu kadar başarılı olamazdım.’ dediğiniz bir şey var mı?
Mesleğimi seçmemde ve kariyerimi yönlendirmemdeki ilk adım dudak-damak yarığı rahatsızlığıyla doğmuş olmamdı. Kendimde özgüven problemleri yaşadığım için, insanların hayatına dokunup özgüven sağlamak istedim. İdeal bir gülümseme ile doğmamanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biri olarak her zaman mesleğimde insanların hak ettikleri gülümsemeye ulaşmaları için elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım. İnsanların hak ettikleri gülümsemeye kavuşmasını sağladıkça daha çok motive oldum ve daha fazla insana ulaştım. Daha fazla insana ulaşıp yardımcı olmak ise benim için büyük bir başarıdır.
Sizce başarıya ulaşmanın altın kuralları nelerdir? Başarınızın ‘10 Altın Kural’ını bizimle paylaşır mısınız?
Kişilerin hayatta yapmak istediği şeyler farklılık gösterir. Herkesin neyi neden yapmak istediği de kişiden kişiye değişir. Bu yüzden bana göre başarı öznel bir kavramdır. Benim için başarının 10 Altın Kuralı ise;
- Hayal etmek.
- Hedef koymak.
- Kendine inanmak.
- Çok çalışmak.
- Ekip olmak.
- Güvenmek.
- Samimi olmak.
- Paylaşmak.
- İşini sevmek.
- Kendini geliştirmektir.