Anadolu... Kıtaların ortasında yüzyıllardır bir köprü görevi görmüş, yanı başındaki kadim kültürlerin tümünden etkilenerek kendine özgü bir kültüre sahip olmuş eşsiz topraklar. Kimisi gelip geçmiş, kimisi kalıcı olmuş ve tüm medeniyetler için bu toprakların bereketi her zaman cazip bir çekim merkezi haline gelmiş.
Tüm bu kadim bilgilerin adeta imbikten süzülürcesine biriktirdiği bir yaşam tarzıdır, Anadolu kültürü. Bu kültürün en önemli kısmı da yemek ve sofra adabıdır. Sofra ve yemek, Anadolu’da yaşayan herkes için çok değerli bir ritüeldir. Burada amaç sadece karın doyurmak değil, bir araya gelmektir. Bir Anadolu sofrasında, ev halkı ve misafirleri için asıl doyurucu olan yemek yerken yapılan sohbetlerdir. Zaten “sofra”, daha çok yuvarlak bir sini etrafında toplanılıp yemek yenilen yerdir. Altında bir sofra bezi vardır ki aynı zamanda peçete görevi görür. Ortadaki, emek verilerek yapılmış “aş”a kaşık sallanır ama arsızca bir telaşla değil, saygıyla ve sükûnetle…
Günümüzdeki gibi zamanla yarışarak ve ne yediğinin farkında olmayarak, sadece karın doyurmak değildir amaç. Emek verilerek hazırlanan yemeğe ve sofranın etrafında birlikte oturulan herkese saygılı davranılır. Öyle ki sofradan tıka basa doymuş kalkmak ayıp sayılır. Anadolu geleneklerinin en değerli ve en üstünde durulası özelliklerinden biri de “misafirperverlik”tir.
Gelen herkes “Tanrı misafiri”dir ve saygı gerekir. Hem “Misafiri olmayan evin bereketi de olmaz”. “Misafir kısmeti ile gelir, duası ile gider”. Üstelik “Misafir sevmeyenin dostu az, evi toz olur.” Bir eve girildiğinde eğer “Karnın aç mı?” diye soruluyorsa, orası yuvandır.
Böylesi önemli bir ritüelin, Kilis’te doğup büyüyen Recai Çakır’ı etkilememesi imkansızdı elbette. Yemekten çok, yedirmeyi seven yapısının aileden geldiği kesin. Üstüne de kendi titiz yapısı, araştırmacı kişiliği ve “iyi-güzel” olana tutkusu eklenince yemek yapması, ama “iyi yapması” kaçınılmaz oldu. Recai Çakır’ın başlangıç bilgileri öncelikle ablasının eşi olan, çok sevdiği eniştesine ait. Kebap ile ilgili bilgilerinin altyapısının oluşmasında “o güzel insanın” katkısı çok büyük. Tabii ki diğer yemeklerin ilk bilgileri de annesinden. Her ikisini de sevgiyle anıyoruz.
Recai Çakır; önceleri evde, daha sonra da her vesile ile bulunduğunuz bu minik çiftlikte, misafirlerini ağırlamaktan sonsuz mutluluk duydu her zaman. Bu mekanı ve söz konusu güzel lezzetleri, daha çok insanla buluşturma fikri de böylelikle doğmuş oldu. Aynı titizlik, bu yeni buluşmalara hazırlıkta da kendini gösterdi; Sianji Farm’da yetiştirilecek biberlerin fideleri, katmerin kaymağı Kilis’ten geldi. Patlıcan fideleri Urfa Birecik’ten, irmik helvasının peyniri Trabzon’dan. Üstelik hepsi atalık tohum konusuna özen gösterilerek… Taptaze yumurtalarımız için de Sianji Farm’ın telaşlı ama çalışkan kızları, sevimli tavukları hizmette her daim! Yanlarından geçerken onlara teşekkür etmeyi unutmazsanız çok sevinirler! Tüm bu hazırlık aşamalarında en sevdiğimiz misafirimize hazırlık yapıyormuş gibi heyecan ve mutluluk duyduk. Umarız sizler de yediklerinizden memnun kalır, bu şahane ortamdan keyif alır, buranın tadını çıkarırsınız. Afiyet olsun!
Size Güzel Bir Haberimiz Var
Bernard Shaw’ın “Yemek aşkından daha büyük bir aşk düşünemiyorum”, ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf’un “Güzel bir yemek yemeden iyi düşünebilen ya da iyi bir uyku çekebilen kimseyi tanımadım” ya da ünlü şairimiz Cemal Süreya’nın “Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilemem ama kahvaltının mutluluk ile bir ilişkisi olmalı” sözlerine “Kesinlikle haklılar!”diyenler burada mı? O zaman size güzel bir haberimiz var!
Bodrum Gümüşlük’ün “tek Kebap Restoranı” Otantik Meşealtı Kebap Restoranı, Sianji Farm’ın organik sertifikalı sebze ve meyveleriyle hazırlanan muhteşem menüsüyle misafirlerini bekliyor. Otantik Meşealtı Kebap, 500 yıllık meşe ağaçlarının gölgesinde, çeşit çeşit mezeler ve gurme kebaplarla dostlarınızla birlikte unutulmaz anlara tanıklık etmek için hizmetinizde.
Yerli ve Organik Tohumlarla Yetiştirilen Sebze ve Meyveler Sofranızda
Biberden baharata, patlıcandan domatese; Sianji Farm’da yerli-organik tohum ve fidelerden elde edilen birçok lezzeti, isterseniz kendi ellerinizle toplayıp Otantik Meşealtı Kebap’ndaki usta ellere teslim edebilir ve gönül rahatlığıyla enfes bir ziyafetin keyfini çıkarabilirsiniz. Sianji Farm’da, Türkiye’nin dört bir noktasından gelen yerli ve organik tohumlar ile yetiştirilen ürünler herhangi bir kimyasal madde içermiyor. Tamamen organik sertifikalı ürünler kullanılıyor; tüm misafirler de bahçeden organik sebze, meyve ve yumurtasını kendi elleriyle toplayıp Otantik Meşealtı Kebap Restoranı’nın eşsiz lezzetlerine lezzet katıyor!
Nostaljik müziklerin de unutulmadığı Otantik Meşealtı Kebap Restoranı’nın Bodrum Gümüşlük’teki büyüleyici konumu da yaz akşamlarınızı daha çok güzelleştirmek için doğanın başka bir armağanı.
Taş fırında pişen eşsiz lezzetlerin yer aldığı Otantik Meşealtı Kebap Restoranı; 8 çeşit kebap çeşidi, birbirinden özel mezeleri, organik içecekleri, ayrıca mevsimine göre eklenen gurme kebapları ile farklılaşan menüsüyle de iddialı.
Anadolu kültürünün hem emek hem lezzet verilerek hazırlanan “misafir sofraları”nı “Otantik Meşealtı Kebap Restoranı”nda hayata geçirebilmenin gururunu yaşayan Kilisli Recai Çakır, gelen herkesin “Tanrı misafiri” sayıldığı bir mekanı hayata geçirdiklerini söylüyor. Çocuklarınızla birlikte en lezzetli ve sağlıklı ürünleri gönül rahatlığıyla paylaşabileceğiniz bir mekanın doğuş hikayesi de yazının ilk başında olduğu gibi kendi kalemlerinden…
Onlar yani Recai Çakır ve “Otantik Meşealtı Kebap Restoranı”nın tüm çalışanları, Bodrum Gümüşlük’te, sizleri ağırlamak için hazır.
Haydi gelin, “Otantik Meşealtı Kebap Restoranı”nın misafiri olun, hayatınızdaki unutulmaz anlara yenilerini ekleyin!
Bodrum Gümüşlük’ün Tek Kebap Restoranı: “Meşealtı - Otantik Kebap” Misafirlerini Bekliyor
Sianji Farm’de yetiştirilen organik sertifikalı sebze ve meyvelerle hazırlanan kahvaltı, kebap, et ve meze içerikli menüsü ile Gümüşlük’te yepyeni bir mekan: Meşealtı Otantik Kebap… Müdavimi olacaksınız!