Ömer Bey, Ultrasonik Burun Estetiği Ameliyatının özelliği nedir?
Ben ameliyatlarımda çekiç ve törpü kullanmıyorum. Bunun da birçok avantajı var. Kırma işlemi olmadığı için bilinmeyen kırıklar olmuyor. Darbe almadığı için ağrı, morarma, şişme olmuyor ya da minimal derecede oluyor. Burun şeklini herhangi bir darbe, güç kullanmadan istediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz. Hastaların en büyük korkularından biri çekiç korkusudur ve biz bu korkuyu hastalarımıza yaşatmıyoruz.
Hastalarınızın sizi tercih etme sebepleri nelerdir?
Ameliyatlarımızın büyük bir çoğunluğu yurt dışından gelen hastalara yaptığımız ameliyatlar. Hastaların bizi en çok tercih etme sebepleri çekiç kullanmıyor oluşumuz, ağrı duymuyor olmaları ve burun içerisine tamponlar, silikonlar koymuyor olmamız. Hastanın böylece konfor alanı artmış oluyor. Çekiç kullanımında hem alttaki damar zarar görmüş oluyor, hem de belli bir yeri kırmak isterken darbenin etkisi ile istenmeyen kırıklar oluşabiliyor. Bunda ise kemiğe istenildiği gibi dokunabiliyor ve alttaki damara dokunduğunuzda çalışmıyor alet. Yani bu aleti elinize dokundurduğunuzda çalışmıyor, kemiğe dokunduğunuz zaman onu aynen lazer gibi istediği şekilde ayırabiliyor. Bu çok farklı bir özellik. Bizim burnumuzda işlem yaptığımız yerler kemikler olduğu için yumuşak dokuya zarar vermek istemiyoruz. Bu şekilde yaptığımız işlemlerde bunu sağlamış oluyoruz. Yumuşak dokuya zarar vermeden sadece kemikleri şekillendirebiliyoruz. Yurt dışında da Türkiye’de de doktorlar bunu kullanmaya başladı. Şu anda burun estetiği açısından İstanbul, dünyanın başkenti. Yurt dışından birçok doktor ameliyatlarımızı görmek ve öğrenmek için Türkiye’ye geliyor artık. Operasyon öncesi ve sonrası hastalarımla yakından ilgileniyorum. Hastalarla iyi iletişim kuruyorum ve onları rahatlatıyorum. Böylece korkacakları bir durum olmadığını, ertelemenin lüzumsuz olduğunu anlıyorlar. Cihazların çok büyük faydası oluyor. Tabi doktorun bilgisi, tecrübesinin de etkisi büyük.
Ultrasonik Burun Estetiği ameliyatı öncesi bir hazırlık aşaması oluyor mu? İşlemin detaylarını aktarabilir misiniz?
Cihaz ses dalgasıyla çalışan bir cihaz. Zaten ameliyathanede hazırlığı olmuş oluyor. Normal klasik olarak ameliyatımızı yaparken tam çekici vurma aşaması olan yerlerde biz o çekici kullanmıyoruz. Ses dalgasıyla (ses dalgasının içinde bir su devir daimî oluyor) beraber bu aletle kemiğe dokunduğumuz zaman lazer gibi kemik yerinden ayrılmış oluyor. Klasik kemik kırma yöntemi yerine ultrasonik dalgalar ile kemiklerin esnetilerek daha kontrollü bir şekilde müdahalesi diyebiliriz. Ultrasonik burun estetiği sayesinde burun kemikleri görülerek ve milimetrik ölçümler ile kesilerek kontrollü bir biçimde şekillendiriliyor. Bu yöntemle iyileşme süreci daha hızlı olmuş oluyor.
Bu yöntemin klasik yöntemlere kıyasla farkları nelerdir?
Cihaz olarak ultrason cihazı kullanıyoruz. Burada kullanılan tekniklerde çok önemli. Ben Let Down tekniğini kullanıyorum. Bu yöntemde hastaların doğal burun görünümleri korunur, burun sırtına zarar verilmeden, burundaki eğrilikler ve kemerli yapı yok edilir. Böylece hem işlem daha hızlı olmuş oluyor hem de ameliyat sonrasında morarma, şişme, ağrı olmuyor. 1-2 yıl sonra ödemler geçtiği zaman burun eski sağlamlığı ne ise aynı sağlamlıkta olmuş oluyor.
Burun şekline nasıl karar veriyorsunuz?
Yüz analiz programlarımız var. Yurt dışındaki hastalarımızla online bir şekilde sağ, sol ve önden fotoğraflarını istiyoruz. Bizim programlarımız yüz ameliyatı olarak 3 boyutlu çekimini yapıyor. O program burunda ne sorun (eğri, düz, kemerli mi) olduğunu ve bu problemlerin nasıl çözüleceğini bize söylüyor. Hastayı ameliyat öncesi bu şekilde bilgilendirmiş oluyoruz. Her hastaya aynı burun stilini yapmıyorum ve hastanın istediği, beğendiği tarzda yapmaya çalışıyorum. Dışarıdan operasyon yaptırmış olduğu belli olmadan ama yüzünde güzel bir değişiklik, bir farklılık olduğunu anlamaları gerekiyor. Yüzünün ifadesini, bakışlarını değiştirecek, özgüveni arttıracak bir ameliyat olmuş oluyor. Kişinin duruşu bile değişiyor.
Cihazlarda yıllar içerisinde teknolojik gelişmeler oluyor mu?
Tabii ki oluyor. Bu cihazlar ilk çıktığında beyin ameliyatı için kullanılan cihazlardı. Sonrasında maliyeti daha düşük olduğu için diş hekimlerinin kullandığı cihazlar da kullanıldı ancak bizim kullandığımız cihazlar tamamen burun için icat edilmiş, bütün uçları burun için yapılmış özel cihazlar. Maliyeti yüksek ancak çok daha güvenilir cihazlar. Burna özel yapılmış aletlerin kullanılması çok daha avantajlı ve çok rahat kullanıyoruz.
İNSTAGRAM: asst.prof.dr.omerfaiksagun