E-ticarette Başarının Sırrı Reklamdır

E-ticarette Başarının Sırrı Reklamdır E-ticarette Başarının Sırrı Reklamdır

KEO Global Consultancy Ortakları Erdem Saruhan ve Barış Kenan Özkan, verdikleri özel hizmetleri Klass’a anlattı.

Dijital teknolojilerin günden güne gelişmesi e-ticaret sektörünü gitgide büyütürken alışveriş merkezlerinin ve mağazaların kapanmak zorunda kaldığı pandemi dönemi de online alışverişe olan ilgiyi daha önce hiç olmadığı kadar artırdı. E-ticaret alanında sahip oldukları tecrübe ve vizyon ile firma ve yatırımcılara nitelikli bir danışmanlık hizmeti sunan Erdem Saruhan ve Barış Kenan Özkan, e-ticarette üretimden kargolamaya, satıştan reklama kadar bütün aşamalarda danışanlarının yanında yer alıyor. KEO Global Consultancy Ortakları Erdem Saruhan ve Barış Kenan Özkan ile markalarını farklı kılan noktaları Klass okurları için konuştuk.

Barış Bey, e-ticaret konusundaki tecrübenizle bu alanda firmalara danışmanlık hizmeti veriyorsunuz. Öncelikle sizleri tanıyarak Erdem Bey ile yolunuzun nasıl kesiştiğini dinleyebilir miyiz?
Ben önceleri Erdem Bey’den e-ticaret konusunda danışmanlık alıyordum. Kendisinden tam randıman almak istediğim için bizimle çalışmasını teklif ettim. Birlikte bir fikir yarattık. KEO Global Consultancy adında bir marka oluşturduk. Parası olup neye yatırım yapacaklarını bilmeyen insanlar için hem sektör fizibilitesi yapıp, hem de e-ticaret alanlarında onlara destek vermeyi amaçladık. Mağaza kurulumu, ürün yükleme, satış, depolama, ön muhasebe, stok takipleri, kargolama gibi birçok konuyu üstlenerek belli başlı firmalara destek verdik. Bunun yanına reklam tarafını ekledik. Hepsini bir bütün haline getirip bir şirket kurduk. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler çok güzel. Mesuliyetini aldığımız firmaların işlerini en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz.

Erdem Bey, e-ticaret alanında verdiğiniz hizmetleri sizden de dinleyebilir miyiz?
Biz KEO olarak E-ticaret danışmanlığı, Reklam Danışmanlığı, E-Ticaret Hukuk Danışmanlığı, Sosyal Medya Danışmanlığı, E- İhracat danışmanlığı, depolama, kargolama ve lojistik hizmeti veriyoruz. Örneğin, elinizde bir marka ve ürünleriniz var. Ürünlerinizi bizim depomuza gönderiyorsunuz. Sizin adınıza faturanızı kesiyor sizin adına kargolamanızı ve satışlarını yapıyoruz. Kendi web sitemiz olsun, online platformlar olsun hepsini bir sisteme bağlıyoruz o sistem üzerinden gelen tüm siparişler yazılıyor, paketlenip gönderiliyor. Marka sahibinden istediğimiz tek bir şey var, ürünü üretip depomuza yollaması. Müşteriye kalan tek şey üreteceği yeni ürünlere karar verip reklamını yapmak. Şu anda 700’e yakın influencer ile çalışma halindeyiz. Reklam aşamalarının hepsini A’dan Z’ye planlıyoruz. Bunların dışında eğitimlerimiz var. Trendyol eğitimi, Hepsiburada eğitimi, n11 eğitimi veriyoruz. Bir kişiye de binlerce kişiye de eğitim verebilecek bir kapasitemiz var. Bu eğitimleri verdiğimiz büyük şirketler de var. Üretim danışmanlığında özellikle kozmetik ve elektrikli ev aletleri sektöründe çok tecrübeliyiz. Yatırımcıyı dört-beş farklı üreticiye götürüp hepsinden farklı teklif almasını sağlıyoruz.

Peki, siz geçmişte e-ticaretin hangi alanlarında faaliyet gösterdiniz?
ERDEM SARUHAN: Ben 2011 yılından beri e-ticaret sektöründeyim. Depolamadan kargolamasına kadar her aşamayı kendi bünyesinde barındıran bir şirketin sahibi olduğumdan dolayı işin mutfağından yetiştik. Bunun dışında Hepsiburada, n11, Çiçek Sepeti, Amazon, Trenyol, vs birçok firmanın kategori temsilcilerini tanıyoruz. 2019 yılından beri Barış Bey ile beraberiz. Bu birlikteliğimizi daha kurumsal bir hale getirdik. Barış Bey’in bana kattığı profesyonel ticaret bakış açısı ve vizyonuyla kurumsal firmalara hizmet verebilecek bir hale geldik. Ekibimizi de ona göre güçlendirdik. Şu anda 13 firmaya e-ticaret desteği vermekteyiz. Mümkün olduğunca seçici davranmaya çalışıyoruz, reklam gücü olmayan firmayla çalışmayı tercih etmiyoruz. E-ticarette başarının sırrı aslında doğru reklamdır. Reklam gücüne inanmayan bir insan bu alanda başarısız olur.

E-ticaretin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
BARIŞ KENAN ÖZKAN: Bugün normal ticaretle e-ticareti aynı kefeye koymak bile zorlaşmaya başladı. Çünkü ticarette gidebildiğiniz, ulaşabildiğiniz yere ürün satarken e-ticarette imkanlarınız çok daha geniş oluyor. Fiziki bir yerinizin olması gerekmiyor. Dünyanın her yerine ürün gönderebiliyoruz. Fuarlar ve lansmanlar bile online olarak yapılıyor. Bu da insanların ulaşabileceği ve çabuk entegre olabileceği bir sistem oluşturdu. Bugün bir market alışverişini bile internetten yapabiliyorken bundan sonra neyin yapılabileceğini düşünüyoruz. Bazen hayal kurup ütopik şeyler ortaya çıkarıyoruz. Örneğin sağlık konusunda insanlar evlerinde de sağlık hizmeti almak isteyeceklerdir. Online hizmetin aslında ucu bucağı yok diyebiliriz. Hayal edebildiğim her şey zamanla internete dönmeye başlıyor. Telefon her zaman elimizde olan bir cihaz. Bu durum beraberinde alışveriş çılgınlığını da getiriyor. Önümüzdeki 10 sene içerisinde e-ticaret ve sosyal medyayı kullanamayan firmalar yok olacak. Para kazanmak isteyen, işini büyütmek isteyen firmalar e-ihracata, e-ticarete girecek.

INSTAGRAM: keoglobal
WEB: keoglobal

Barış Kenan Özkan, Erdem Saruhan