Fatma Hanım, alanınızda oldukça başarılı bir isimsiniz. Saç ekim sektörünü tercih etme sebepleriniz nelerdir?
İnsanların saç ekimi operasyonu sonrasında yaşadığı mutluluğu fark ettim. Aldıkları olumlu sonuçlar sonrasında gözlerindeki o mutluluğa bizzat şahit oldum. Titizlikle çalışılması gereken zor ama eğlenceli bir sektör. Sonuçları gördükten sonra tüm bu zorluğu unutuyorsunuz o yüzden ben çok sevdim.
‘YAPILAN SAÇ EKİMİ İŞLEMİ İNSANI 5-10 YIL GENÇ GÖSTEREBİLİYOR’
Saç ekimi operasyonunun önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Memnuniyet açısından kadınlardan olumlu yorumlar alıyoruz ancak özellikle erkekler çok fazla talep ediyorlar çünkü dökülme oranı erkeklerde daha fazla. Hem Türklerde hem dünyada böyle. Genetik ve strese bağlı faktörler saç dökülmesine sebep oluyor. Operasyon sonrasında ise o özgüveni derinden hissediyorlar. Yapılan saç ekimi işlemi insanı 5-10 yıl genç gösterebiliyor. Saç ekimi operasyonlarında yaş sınırlaması olması gerekiyor. Daha genç yaşta danışanlar hafif seyrekler için işlem yaptırmak istiyorlar, bu tarz durumlar için uygun görmüyoruz. Çünkü yaş çok küçük ve dökülme devam edecek.
Kimler saç ekimi yaptıramaz?
Donör alanı dediğimiz ense ve hafif yanlara doğru alanlarda, sakal ve göğüste yeterli kök sayısı yok ise o kişi operasyon için uygun görülmüyor. Önden bakıldığında kellik imajını ortadan kaldırabilecek boyutta bir ense, sakal ve göğüste var ise işlem yapılabilir. Kronik rahatsızlıklar, şeker, tansiyon, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi sağlık durumlarına bakılıyor. Daha sonra işlem için uygun olup olunmadığına karar veriliyor.
Saç ekimi sonrasında nelere dikkat edilmeli?
Halk arasında bu işlem dikim olarak biliniyor. Bu bir dikim değil, bir ekim. Kanallar açılıyor, enseden, sakal ya da göğüsten alınan greftler içlerine yerleştiriliyor. İlk 72 saat çok can alıcı bir saat. Çünkü bu süre içeride tutunma süreci. Yaklaşık 5 gün kadar ciddi bir ehemmiyet gösterilmesi gerekiyor. 10.gün yıkamalar yapıldıktan sonra danışan normal hayatına dönebiliyor. 3-5.ayın sonunda aynaya baktıklarında sonucu çok net bir şekilde görüyorlar. 7, 9 ve 12.aylarda ise kendini tamamlıyor. Saçların ideal görüntüye kavuşmaları için danışanların 1 yıllık bir süre zarfında sabırla beklemeleri gerekiyor.
Saç ekimi yapıldıktan sonra ikinci bir saç ekimi operasyonu yapılabilir mi?
1 yılın sonunda arka donör toparlanmış oluyor. İhtiyaca göre tekrar bir muayenesi yapılır. Arka ense donör alanı boşalmayacak şekilde bir operasyona girildikten sonra problem teşkil etmeyecektir. Arka donörün kendisini toparlamasına izin vermek gerekiyor. Minimum 1 yıl sonunda yapıldığında daha verimli sonuçlar almak mümkün. Ben öneriyorum.
Fatma Hanım, siz hangi tekniği uyguluyorsunuz?
Saçlar kesilerek ya da kesilmeden yapılan teknikler var. Aradaki fark sadece kanal açılırken araya giren materyal. Birinde metal, diğerinde kristal. Kristal dediğimiz safir uç hızlı iyileşmeyi sağlıyor. Safir FUE, saç ekiminde kullanılan güncel teknoloji ürünü safir uçlar, çelik uçlardan daha estetik ve sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlıyor. Safir uçlu kalemle açılan kanallar çok daha küçük ve pürüzsüz olduğu için bu yöntemde, diğer saç ekimi tekniklerine kıyasla daha az doku tahribatı yaşanıyor. Arada bir 10-15 gün fark var. Kesilmeden yapılan işlemler ise, var olan saçlar arasındaki seyrekliği doldurma amaçlı. Bu işleme DHI tekniği diyoruz. Amaç danışanı mutlu etmek bu yüzden danışanın isteklerini dikkate alıyoruz. Bizler uygulanabilirliğini kontrol ediyoruz.
İnstagram: fatmadursunhairtransplant