Güzel Bir Gülüş Kişiden Kişiye İlk Anda Akan Bir Nehir Gibidir

Güzel Bir Gülüş Kişiden Kişiye İlk Anda Akan Bir Nehir Gibidir Güzel Bir Gülüş Kişiden Kişiye İlk Anda Akan Bir Nehir Gibidir

Ünlü Diş Hekimi Suzan Yavaşca, diş ve diş eti tedavilerinde izlediği aşamaları Klass'a anlattı.  

Güzel bir görünümün olmazsa olmazı olan güzel bir gülüş insana sosyal ilişkilerinde birçok kapıyı açarak özgüven kazandırıyor. Ancak ağız ve diş sağlığının bozulması ağız kokusu gibi istenmeyen durumlara neden olduğu gibi estetik olarak da hoş olmayan bir görüntüye yol açarak kişinin hayatında birçok olumsuz etki yaratabiliyor. Ünlü Diş Hekimi Suzan Yavaşca, Nişantaşı’nda son teknoloji cihazlarla donatılan kliniğinde hastalarına konservatif tedavilerin yanı sıra gülüş estetiği uygulamaları da yaparak sağlıklı ve güzel bir gülümsemeye sahip olmalarını sağlıyor. Başarılı Diş Hekimi Suzan Yavaşca ile kış öncesinde yapılması gereken ağız ve diş bakımlarını ve güzel bir gülüşün insan ilişkilerindeki önemini Klass okurları için konuştuk. 



Suzan Hanım, yaz mevsimini geride bıraktık ve artık sonbaharı yaşıyoruz. Kış öncesinde diş bakımı konusunda kişilerin neler yapmasını önerirsiniz?
Pandeminin gölgesinde güzel bir yaz geçirdik. İnsanlar pandemiden dolayı zaten bakımlarını ihmal etmişti. Yaza girerken belki bir beyazlatma ile kendilerini rahatlattılar ama genel tedaviler biraz eksik kalmış olabilir. Hastalarımıza önerimiz bu iki sene içerisinde yapılamayan tedavileri panoromik radyografi ile tespit edip arayüzlerde çürükler varsa, eksik kalan dişler çekilmiş ama implantı yapılmamışsa daha büyük tedavilere başlamanın vakti geldi diye düşünüyorum. Pandemi kuralları esnetildi ve yeniden sosyal hayata başladık. Bu kış inşallah çok keyifli ve çok daha dinamik geçecek. Gireceğimiz ortamlarda vitrinimiz olan gülüşümüzü daha mükemmel göstermemiz lazım. Beyazlatmalarımızı yapıp çapraşık olan, beğenmediğimiz dişlerimizi laminalarla veya başka tedavilerle daha güzel görünür hale gelmesini sağlayabiliriz. Gülüşümüz bizim dünyaya açılan penceremiz. Buna eşlik eden iki şey var. Biri dudak, ikincisi diş. Dişin beyaz olması, formunun güzel olması karşımızdaki kişinin algısını gerçekten değiştiren bir faktör.


Güzel dişler insana ne kazandırır?
Güzel bir gülüş insana çok şey kazandırır. İlk intiba, ilk izlenim dediğimiz olay çok önemli. Samimi bir gülümseme bütün kapıları açar. O samimi gülümsemeye de biz güzel ve doğal bir gülüş tasarımı yaparak eşlik edebilirsek o kişiye gerçekten yol aldırırız. Sevgi gönülden gönüle bir akışsa gülüş ve samimiyet kişiden kişiye ilk anda akan bir nehir gibidir. Ağzın genel bakımı, diş-diş eti sağlığı bütünlüğünün tam olması çok önemli. Bu da tam olmadığı zaman ağız kokusu meydana gelir. Ağız kokusu belli bir mesafeden bile hissedilebilen bir şey. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu da altı ayda bir periyodik kontrole gidip dişlerde, ara yüzlerde veya diş etlerinde herhangi bir iltihabi durumun veya herhangi bir sorun olmadığının tespit edilmesi. Hijyen ve sağlık açısından görünmeyen alanın da kontrol edilmesi önemli. Bunun için de baştan doğru teşhis ve tam tedavi büyük önem taşıyor. Kokuyu gidermek için sadece bir gargara yapmakla iş bitmiyor çünkü gargaranın etkisi bir yere kadar sürüyor. Etkeni ortadan kaldırmadığımız sürece o fena koku sürekli halde devam edecek.

Ağız kokusunu gidermek için siz bir diş hekimi olarak neler yapıyorsunuz?
Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir. Öncelikle doğru tespit yapmak gerekir. Ağız kokusu mideden gelebildiği gibi ağız kuruluğu da buna sebep olabilir. Örneğin şeker hastaları ağız kuruluğu sorununu çok fazla yaşıyorlar. Ağız kuruluğunun sebep olduğu bir kokuyu gidermenin yolu başka, diş eti iltihabı başlangıcından kaynaklanan kokuyu gidermenin yolu başkadır.

Diş ve diş eti tedavilerinde nasıl bir yol izliyorsunuz?
Diş ve diş eti sorunu varsa tedavide yol aldığımız çeşitli aşamalar var. Birinci aşama diş taşı temizliği ve hafif, derin diş kökü temizliği yaptığımız ilk aşama. Hastada diş eti kanamasına eşlik eden bir kemik kaybı da başlamışsa flep cerrahisi dediğimiz flep operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bazen de kök yüzeyi aşırı derecede açılmışsa flep operasyonlarına da eşlik eden bağ dokusu kaydırma dediğimiz daha teknik işlemler yapıyoruz. Burada etkenin ne olduğunu belirleyip hastanın hangi aşamada olduğunu bilirsek diş eti tedavisini o şekilde yönlendiriyoruz

INSTAGRAM: suzanyavascadt


 

Suzan Yavaşca