Tek Bir Hayatın İçinde Değişik Hayatlar Yaşamayı Seviyorum

Tek Bir Hayatın İçinde Değişik Hayatlar Yaşamayı Seviyorum Tek Bir Hayatın İçinde Değişik Hayatlar Yaşamayı Seviyorum

Girişimci İş Kadını, Radyo Programcısı, Müzisyen, Söz Yazarı Caroline Yılmaz çok yönlü kişiliğini Klass’a anlattı...

Sağlık sektöründe yaptığı önemli yatırımların ve iş hayatındaki başarılarının yanı sıra müzisyen yönüyle de tanınan ve yapımcılık alanında kendisini gösteren Caroline Yılmaz, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve çalışma azmiyle birçok alanda üretmeyi ve istihdam sağlamayı misyon edinmiş başarılı bir iş kadını. Kariyerine dünyanın sayılı holdinglerinden birisi olan Bertelsmann’da başlayan Caroline Yılmaz daha sonrasında sağlık turizmi yatırımları yaparak bu alanda kendi markasını yarattı.  Radyo D’de sunduğu ‘Yapay Zeka’ programı sayesinde geniş kitlelerin sevgisini kazanan ve çektiği kliplerle de müzik çevrelerinde adını duyuran Caroline Yılmaz ile bu başarısının altında yatan sırrı ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin kaynağını Klass okurları için konuştuk.

 

Caroline Hanım, on parmağında on marifet olan bir iş kadınısınız. İşkadını olmanızın yanında aynı zamanda müzisyenlik ve radyo programcılığı yönünüz de var. Öncelikle sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. İş insanı olan bir babanın kızı olarak iş ve siyaset dünyasının içinde büyüdüm. Amcalarım politika kökenli, milletvekilliği yapmış kişiler. Böyle bir ortamda yetiştim ancak içimde daima müzik aşkı vardı. Müzisyenliği işimi belli bir düzene koyduktan sonra hobi olarak yapmaya karar verdim. İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra henüz 22 yaşındayken bir Alman holdingi olan Bertelsmann’nın Türkiye İş Geliştirme Departmanı’nda işe başladım. 26 yaşındayken departmanın başına geçtim. Bertelsmann Almanya’nın en büyük, dünyanın da ikinci büyük holdingi. Call center, lojistik, e-ticaret ve medya alanlarında hizmet veriyor. Şirkette 10 yıl çalıştım. Türkiye yatırımlarını toplamda 120 personelle aldığımız şirketi 8 bin personele kadar büyütmüş vaziyette devrettik. Farklı bir teklif alarak yeni bir şirkete geçiş yaptım. Kurumsal hayatımı beş yıl daha devam ettirdikten sonra kendi şirketimi kurdum. Turizm alanında hizmet vermeye başladım, daha sonra faaliyet kollarımızın arasında medikal turizmi de ekledim. Akabinde sağlık sektörü yatırımlarına başladım. Estetik ve saç ekimi üzerine Levent’te eG poliklinik adıyla VIP bir poliklinik faaliyete geçirdik. Bunların haricinde televizyon yapımcılığı ve radyo programcılığı yapıyorum. Televizyonda Acun Medya ile Tv 8.5’ta Caroline Show’u sundum. Dört yıllık bir haber spikerliği geçmişim var. Şimdi de radyo programı ve müzikal çalışmalarıma devam ediyorum. “Yapay Zekâ” isimli yeni şarkımızı çıkardık. Radyo D’de her cumartesi gecesi saat 22.00’da aynı şekilde “Yapay Zekâ” adını verdiğimiz programımızı hazırlayıp sunuyorum. Yapay Zekâ interaktif bir komedi şovu. Programda yanımda bir robot var, onunla sohbet ediyoruz. Bu format Türkiye’de bir ilk oldu.

 

“DOĞRU İNSANLAR VE DOĞRU EKİPLE ÇALIŞINCA ZAMAN YÖNETİMİNİZİ KOLAYLIKLA YAPABİLİYORSUNUZ”

Farklı alanlarda birçok işi aynı anda yürütüyorsunuz. Zaman yönetiminizi nasıl sağlıyorsunuz?

Doğru bir ekiple çalışıyorum. Görev tanımı yapmayı artık öğrendim. İş hayatına atıldığım ilk yıllarda çalışanlarımıza görev ataması yapmaktan imtina ediyordum. Her şeyi kendim yapmak istiyordum. Bir süre sonra bu durum iş yükümü artırmaya başladı. Her ne kadar zorlansanız da doğru insanları zaman içerisinde buluyorsunuz. O insanlarla uzun süreli bir iş birliği içerisine girdiğinizde de onlara güvenmeniz daha kolay oluyor. Güven benim için çok önemli. Şirket yapımıza baktığımız zaman personellerimizin şirkette ortalama çalışma sürelerinin dört yıl olduğunu görüyoruz. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir tablo. Bu ekibimize iyi bir çalışma ortamı sunduğumuzun göstergesi. Doğru insanlar ve doğru ekiple çalışınca zaman yönetiminizi kolaylıkla yapabiliyor ve böylece farklı kollara yayılabiliyorsunuz.

 

“İNSANLARA HANGİ ALANDA DAHA ÇOK İSTİHDAM SAĞLAYABİLİYORSAM O ALANA DAHA ÇOK YOĞUNLAŞIYORUM.”

Çalıştığınız hangi alanı kendinize daha yakın görüyorsunuz?

Benim misyonum daha çok istihdam sağlamak üzerine ilerliyor. İnsanlara hangi alanda daha çok istihdam sağlayabiliyorsam o alana daha çok yoğunlaşıyorum. Pandemi zamanında da ekibimizi asla dağıtmadık. Çalışanlarımıza sahip çıktık ve çıkmaya devam ediyoruz. Bu dönemde bence yapılacak en akıllıca şey ekibinizi yanınızda tutmak ve ekip ruhunu kaybetmemek. Bugünler nasıl olsa bir gün geçecektir. Bu açıdan bakacak olursak daha çok istihdam sağladığım sağlık sektörü benim için ön planda.

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Şubat sayısında...

Röportaj:Muammer Kapucuoğlu

Fotoğraf:Uğur Atun

Mekan:Fuat Paşa Yalısı