Master Global Yönetim Kurulu Başkanı Mert Sanaç, enerji ve teknoloji sektörlerinde yaptığı başarılı yatırımlarla adından söz ettiren ünlü bir iş insanı. Master Global bünyesinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve tamamen yerli imkanlarla üretilen “VR Realite” teknolojisi ile gelecek dönemde şirketlere pazarlama ve müşteri ilişkileri konusunda çağ atlatmaya hazırlanıyor. Master Global Yönetim Kurulu Başkanı Mert Sanaç ile yatırımlarını, VR Realite teknolojisini, bu teknolojinin şirketlere getireceği avantajları ve gelecek ile ilgili hedeflerini Klass okurları için konuştuk.
“Sanal gerçeklik genellikle Türkiye’de oyun ve iki boyutlu resimleri gözlüğün içinde attıktan sonra o görüntüleri izlemek olarak biliniyordu. Biz teknolojinin gelişmesiyle beraber artık simülasyonlar yapabiliyoruz. Simülasyondan kastım gelecekte yaşanabilecek herhangi bir olayı kişiye o andaymış gibi yaşatabilmek.”
“Gelecek senelerde bitecek bir inşaat projesini size çizimleri kullanarak proje bitmiş gibi gerçek haliyle gezdirebiliyoruz. Gezdirmekle kalmayarak içindeki bütün objelerle etkileşime geçirebiliyoruz. Real-time render” özelliği sayesinde dekorasyonu dahi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.
Mert Bey, firmalarınızdan birisi olan Master Global ile teknoloji konusunda yaptığınız yatırımlarla ön plana çıkıyorsunuz. öncelikle firmalarınız ve yatırımlarınız konusunda bizlere bilgi verebilir misiniz?
Masterled ve Master Global adında iki firmamız var. Masterled, aydınlatma üzerine hizmet veren sektörün öncü firmalarından birisiyken ikinci firmamız Master Global ise enerji ve teknolojide varlık gösteriyor. Master Global, enerjide Siemens’in Türkiye’deki en büyük partnerlerinden bir tanesi. Elektrifikasyon ile ilgili olabilecek A’dan Z’ye bütün alt yapı sistemleriyle ilgili ürünlerin tedarikini, taahhütünü ve montajını yapıyoruz. Son zamanlarda teknolojiye yatırım yaparak “VR Realite” markamız ile sanal gerçeklik alanında önemli bir başarı yakaladık.
“REAL-TIME RENDER SAYESİNDE DEKORASYONU DEĞİŞTİREBİLİYORSUNUZ”
Master Global olarak geliştirdiğiniz “VR Realite” teknolojisini anlatabilir misiniz?
Sanal gerçeklik genellikle Türkiye’de oyun ve iki boyutlu resimleri gözlüğün içinde attıktan sonra o görüntüleri izlemek olarak biliniyordu. Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle beraber artık simülasyonlar yapabiliyoruz. Simülasyondan kastım gelecekte yaşanabilecek herhangi bir olayı kişiye o andaymış gibi yaşatabilmek. Duyguların hepsini bu gözlük sayesinde kişiye yaşatabiliyoruz. örneğin gelecek senelerde bitecek bir inşaat projesini size çizimleri kullanarak gerçek haliyle proje bitmiş gibi gezdirebiliyoruz. Gezdirmekle kalmayarak içindeki bütün objelerle etkileşime geçirebiliyoruz. Real-time render” özelliği sayesinde dekorasyonu dahi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.
“BU TEKNOLOJİNİN EN öNEMLİ öZELLİĞİ SİZE UZAK OLAN BİR MEKANI AYAĞINIZA GETİRMESİ. BUNDAN DOLAYI OTELLER, İNŞAAT PROJELERİ VE FABRİKALAR İçİN çOK AVANTAJLI BİR TEKNOLOJİ”
Bu teknolojiyi otellere de uyarlayabiliyor musunuz?
Bu teknolojinin en önemli özelliği size uzak olan bir mekanı ayağınıza getirmesi. Bundan dolayı oteller, inşaat projeleri ve fabrikalar için çok avantajlı bir teknoloji. Fabrikalar fuarlara katıldıkları zaman standlar için büyük harcamalar yapıyorlar. VR Realitesayesinde çok fazla ürün getirmelerine de gerek kalmıyor. Bunların dışında tekne ve araba tasarımcılarına da bu yaz ulaşmayı düşünüyoruz. Ulaşmaya çalıştığımız ilk sektör mobilya sektörüydü. İlk demomuzu bir mobilyacıdan aldığımız çizim örnekleriyle yaptık. Gelecekte de zaten bilgisayarın kalkacağı ve yerine bu tarz konsolların, VR Realite gözlüklerin hayatımıza gireceği tahmin ediliyor.
Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Temmuz sayısında...