Zebun” Şimdiye Kadar Çekilmiş Korku Filmlerinden Çok Daha Büyük Bir Bütçeye Sahip

Zebun” Şimdiye Kadar Çekilmiş Korku Filmlerinden Çok Daha Büyük Bir Bütçeye Sahip Zebun” Şimdiye Kadar Çekilmiş Korku Filmlerinden Çok Daha Büyük Bir Bütçeye Sahip

Zer Group Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, sinema sektöründeki yeni projelerini Klass’a anlattı...

Zer Group Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, inşaat sektöründeki önemli projeleri ile adını duyuran başarılı bir iş insanı. Ceylan İnşaat bünyesinde yer alan Zer markasıyla yeni bir atılım gerçekleştiren Muammer Ceylan, Zer Film ile sinema sektörüne de hızlı bir giriş yaptı. Gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenen bir korku filmi olan “Zebun” ve romantik komedi türüne yeni bir soluk getirecek olan “Bizim Semtin çocukları” projesi ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan Muammer Ceylan sinema sektörüne değer kazandırmaya geldiğini söylüyor. Zer markasını yeni projelerle büyütmeyi amaçlayan Muammer Ceylan ile faaliyet göstermeye başladığı yeni sektörleri ve şimdiye kadar bilinmeyen yönlerini Klass okurları için konuştuk.

 

“Korku filmlerinin Türkiye’de bir kitlesi var. “Zebun” filminde gerçek bir hikayeden yola çıktık. Korku filmleri genelde kırsal kesimde çekilirken bizler modern hayatta yaşanmış bir olayı yansıttık. Projeye iyi bir bütçe ayırdık ve karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. 27 Mart tarihinde filmi izleyip nasıl tepkiler alacağımızı hep birlikte göreceğiz.”

Muammer Bey, Ceylan İnşaat bünyesinde inşaat sektöründe yıllardır önemli projelere imza atan başarılı bir iş insanısınız. Bunun yanında Zer adını verdiğiniz markanızı da büyüterek sinema sektörüne giriş yaptınız. Zer markasının büyüme hikayesini sizden dinleyebilir miyiz?

Zer, Ceylan İnşaat bünyesinde yer alan bir markaydı. Bu markamızı öne çıkarmak için Zer şirketler grubu adı altında dört yeni şirket kurduk. Bunlardan birisi olan Zer Internationl Hotel’in inşaatı şu anda devam ediyor. önümüzdeki aylar içerisinde bu otelin açılışını da yapmayı düşünüyoruz. Zer adı altında daha önce de yapmış olduğumuz projeler mevcuttu. Bunların yanında Zer Optik ve Zer Film olarak faaliyete geçirerek markayı ön plana çıkarmak istedik. Zer Optik ile yurt dışından ithalat yapıyoruz ve toptan alım yaparak optik firmalarına dağıtıyoruz. İnşaat sektörünün durması ve yavaşlamasıyla beraber bu atılımları yapmaya karar verdik. Kurduğumuz film şirketiyle “Zebun” adında bir korku filmi, “Bizim Semtin çocukları” adında da bir romantik komedi filmi çektik. Zebun filmimiz 27 Mart tarihinde vizyona girecek. En iyi dağıtım firmalarından birisi olan CJ Entertainment ile de dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Mart ayının başında Zebun’un tanıtım çalışmalarına ve reklamlarına başlayacağız. Filmimiz en 300 salonda gösterime girecek. “Bizim Semtin çocukları” filmi için de nisan ayının başına vizyon tarihi almaya çalışıyoruz. Bu filmimizin dağıtımını da  “Mars” ile yapacağız. İki filmimiz de çok güzel oldu. Korku filmimiz olan “Zebun” şimdiye kadar çekilmiş korku filmlerinden çok daha büyük bir bütçeye sahip.

 

“ZEBUN FİLMİNDE GERçEK BİR HİKAYEDEN YOLA çIKTIK”

Korku filmi çekimi bütçe ve çekim aşamaları açısından bakıldığında oldukça zor bir süreç. Böyle bir projeye başlama fikri sizde nasıl oluştu?

Korku filmlerinin Türkiye’de bir kitlesi var. “Zebun” filminde gerçek bir hikayeden yola çıktık. Korku filmleri genelde kırsal kesimde çekilirken bizler modern hayatta yaşanmış bir olayı yansıttık. Projeye iyi bir bütçe ayırdık ve karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. 27 Mart tarihinde filmi izleyip nasıl tepkiler alacağımızı hep birlikte göreceğiz.

 

Sinema sektörüne atılmak nasıl bir duygu?

Aslında sinema ve sanatın çok da dışında birisi değilim. 1974 “Ses” dergisindeki bir fotoromanda oynamıştım. Bunların dışında icra ettiğim bestelerim ve şarkılarım var. Onları da bir piyasaya sürmeyi ve klip çekmeyi düşünüyoruz. ödül törenlerine de sık sık katıldığımız için bu alana çok uzak değildik. Güzel bir sektöre girdiğimizi düşünüyorum. Kaliteli filmler çektiğinizde toplumla bir şeyler verebileceğine inanıyorum. Yapım şirketleri arasında çok büyük firmalar olmadığını ve sektörün üç-dört kişinin tekelinde olduğunu görüyoruz. Sinema sektörüne değer kazandırmaya geldik.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Mart sayısında...