Çağla Kurt : Orman, Beni Kendimle Yüzleştiren Bir Şarki Oldu

Çağla Kurt : Orman, Beni Kendimle  Yüzleştiren Bir Şarki Oldu  Çağla Kurt : Orman, Beni Kendimle Yüzleştiren Bir Şarki Oldu

Genç Ve Başarili Şarkici Çağla Kurt, Yeni Teklisi ‘Orman’i Klass’a Anlatti ‘Beş sene öncesine kadar şarkı yazabildiğimi bilmiyordum. Ancak yaşadıklarım, farkındalık seviyesine varmış olmam, hayatın içerisindeki dinamikler, kendimle yüzleşebilmem, ilişki olsun, kendi hayat sürecin olsun birçok şey etken oluyor. Bunların farkındaysan ve farkındalıkla bakabiliyorsan bir duygu seni götürüyor yani akışta bir yere gidebiliyorsun.’ Genç ve başarılı şarkıcı Çağla Kurt, yeni teklisi ‘Orman’ı 15 Aralık’ta müzikseverlerle buluşturarak müzik piyasasına iddialı bir giriş yaptı. Düzenlemesi ve aranjesi Emrah Demiralp’e ait olan ‘Orman’, Süheyl Atay, Süheyla Mektebi/Run Ltd. Şirketleri üzerinden dağıtıldı. Çağla Kurt’a bu anlamda Yönetmen Cem Tabak destek verirken klibin yönetmenliğini ise Cengizhan Uluocak üstlendi. Orman’ın insanı kendisi ile yüzleştiren bir şarkı olduğunu ve müziği ile insan ruhuna iyi gelmek istediğini ifade eden Çağla Kurt, şarkının mistik bir havası olduğunu ve insanlara şifa olmak istediğini belirtti. Orman’ın bazen ilişkilerde bazen iş hayatlarında yönünü bulamayan, hayatta kendini arayan insanlar için özel bir anlam taşıdığının altını çizen Çağla Kurt ile söz ve müziği kendisine ait olan yeni teklisi Orman’ı, şarkı yazmanın ve müzik üretmenin ardındaki süreci Klass okurları için konuştuk.  

Çağla Hanım, siz müzik piyasasına iddialı bir giriş yaparak dikkatleri çektiniz ve yeni tekliniz ‘Orman’ ile kısa bir sürede büyük beğeni topladınız. Öncelikle okuyucularımız için sizi tanıyabilir miyiz?
29 yaşındayım. Şişli Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon mezunuyum. Ayrıca, kariyerimi daha iyi şekillendirmek amacıyla Can Gürzap’tan spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldım. Onun öğrencisi olmak, onunla beraber çalışmak bana kendimi hep çok güçlü hissettirdi. Sonrasında, yedi sene önce tabii, kendisiyle görüşürken okulunda çalışma fırsatı buldum ve eğitim koordinatörü olarak yedi senedir orada çalışıyorum. Aynı zamanda altı senedir şarkı yazıyorum ve şarkı söylüyorum. Şarkılarımın söz ve müzikleri bana ait. Yirmi tane şarkım var. Yeni teklim Orman’ı 15 Aralık’ta müzikseverlerle buluşturdum.

Müzik serüveniniz nasıl başladı? Bu hayalinizi gerçeğe dönüştürmeye nasıl karar verdiniz?
Aslında ben biraz zor olanı seviyorum hayatta. Zorla başladım. Aslında sektörde sahne alıp biraz network yapıp sonrasında şarkı çıkarılıyor. Ben ise Süheyla Yengi ile iki senedir çalışıyorum. Onunla şan eğitimine başladık. Ve sonrasında dedik ki “Evet Çağla şimdi başlayabilirsin.” Ve şarkılarımdan bir tanesini seçtik. Bunu çıkartmak için beraber büyük bir keyif ve disiplin ile çalıştık.

 ‘ORMAN MİSTİK BİR ŞARKI.
 UMARIM İNSANLARA ŞİFA OLUR’
“Orman” isimli çalışmanız yayımlandı. Şarkı sizin imzanızı taşıyor. Şarkıyı yazarken hangi duygular içindeydiniz?
Aslında bana bir anda geliyor o duygu. İnsanların yaşamış veya yaşamadığı tüm duyguları bazen dile getirmek zor oluyor. İçinde yaşadığı tüm o süreçleri. Ben de tabii o süreçleri yaşadım. Yaşarken de işte bir anda böyle bir cümle geliyor zihnine. Onu kayıt alıyorum. Sonrasında yaşadığım duyguları birbiri ile birleştirip tamamını oluşturuyorum. “Orman” beni böyle kendimle yüzleştiren bir şarkı oldu. İnsanı kendiyle yüzleştirebilecek bir şarkı. Hayatta hep bir mücadele içindeyiz. Hep bir arayıştayız. Orman’da biraz da mistik bir şarkı. Umarım şifa olur insanlara. Bazen ilişkilerde, bazen iş hayatlarında yönünü bulamayan, hayatta kendini arayan insanlar için özel bir anlamı var. Gerçekten dallı budaklı bir hayat sürecindeyiz. Bir oraya gidiyoruz, bir buraya. O duygulardan kaçıyoruz. Diğer duygulara geçiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yolu bulamıyoruz. Böyle bir süreci anlatıyor. Duygusu evet karışık. Neyin içindeyim diye düşündürüyor. Ama bir yandan da kendilerini bulabilecekleri bir şarkı.


Bu şarkıya katkıda bulunan başka müzisyenler veya yapımcılar var mı?
Düzenlemesi ve aranjesi Emrah Demiralp’e ait. Şarkım Süheyl Atay ve Süheyla Mektebi/Run Ltd. Şirketleri  üzerinden yayınlandı ve dijitale sunuldu. Bu üç özel ismin katkısı çok büyük. 

Klip çalışma sürecinden söz eder misiniz?
Klibimizi Cengizhan Uluocak ile çektik. Hem klibin kurgusunu hem de yönetmenliğini yaptı. Stüdyo Z Tüplü Televizyon Yapımcılık adı altında. Onlar çok destek oldu. Yönetmen Cem Tabak ise bana çok destek oldu. Bu iki özel isme çok teşekkür ediyorum.

Bu klip çekiminde herhangi bir tema veya konu var mı?
Şarkımızın klibi ormanda çekildi. Ve şarkıda dediğim gibi orman içinde geçiyor. Şarkının ismi ile alakalı ben şarkıyı ilk yazdığımda orman olarak kaydetmiştim ve orman olarak kaldı. Umarım orman olarak da böyle büyür ve yükselir.

Gelecekteki çalışmalarınızda daha fazla keşfetmek istediğiniz belki yine bu tarz bir tema konsept olur mu? Sizin şarkılarınızdaki tarzınız nedir ve şarkılarınızda vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Aslında tarzım insanlara şifa olabilmek üzerine şekillendi. İnsanların söyleyemediği, yaşayamadığı, yaşayıp aslında konuşamadığı, dile getiremediği duyguları ifade edebilmek. Onlara ayna olabilmek biraz da. Yazdığım şarkılara baktığımda evet bu tarz üzerine ifadeye dökülmüş şarkılar. Sonraki şarkılarımda da dinleyicileri böyle şarkılar bekliyor diyebilirim. Şaşırarak “Evet ya ben bu duyguyu yaşamıştım ama söyleyememiştim” diyebilecekleri şarkılar. Gerçekten onlara ayna olabilecek şarkılar yazdım. Ve yazmaya devam ediyorum. Aslında bir tarzım yok benim. Hem pop hem türkü. Yani nerede o duyguyu bulabiliyorsam oraya yönleniyorum. Şarkı yazarken de öyle. Bir şarkım çok pop olabiliyor. Başka bir şarkım daha böyle slow arabeske dönebiliyor. Onu tabii ki düzenlemeyle her yere sürebilirsiniz ama benim öyle bir tarzım yok. Her tarzı yorumlayıp söyleyebiliyorum ve yazabiliyorum. O yüzden gerçekten şifa olabilecek ve insanlara ayna olabileceğim şarkılar var elimde.


Peki üreten bir müzisyen olarak şarkı yazmanın ve müzik üretmenin ardındaki süreci bize anlatır mısınız?
Kendi içine dönebilen ve kendi farkındalığının farkında olabilen insanlar duygularını dile dökebilir diye düşünüyorum. Bir kere insan önce kendi kendiyle kalabilmeli, yalnız kalabilmeli, kendine dokunabilmeli, duygularına inebilmeli ve böylece bir şey çıkartabilir diye düşünüyorum. Evet herkes yazamayabilir ama en azından herkes bir farkındalık yaşayıp onu şarkı yazmasa bile bir şeye dökebilir. Belki bu şekilde şarkılar bile oluşturabilir. Ben de beş sene öncesine kadar şarkı yazabildiğimi bilmiyordum. Ancak yaşadıklarım, farkındalık seviyesine varmış olmam, hayatın içerisindeki dinamikler, kendimle yüzleşebilmem, ilişki olsun, kendi hayat sürecin olsun birçok şey etken oluyor. Bunların farkındaysan ve farkındalıkla bakabiliyorsan bir duygu seni götürüyor yani akışta bir yere gidebiliyorsun.
Dinleyiciler Orman’ı hangi platformlardan dinleyebilecek?
Spotify ‘da dinleyebilecek ve Netd’nin YouTube kanalında klibimizi izleyebilecekler. Parça üzerinde Mayıs’tan beri çalışıyoruz. Beste olarak elimizdeydi ancak düzenlemesi, müzik, klip, kurgu, benim kendi iş yoğunluğum derken şarkımız 15 Aralık’ta kendi doğum günümde çıktı. Tabi benim için çok çok daha özel bir anlam taşımış oldu. Bu biraz benim dönümüm gibi bir şey oldu yeni yaşla beraber.

 ‘BEN MÜZİĞİMLE İNSAN RUHUNA
 İYİ GELMEK İSTİYORUM’
Son olarak eklemek istediğiniz
bir şey var mı?
İnsanlar kendilerini bulabildikleri işlere yoğunlaşsınlar veya akışa bıraksınlar kendilerini ve tabi beni dinlesinler, belki şifa bulurlar. Bu sezon yani 2024’te biz sahnelerde olacağız. Şarkılarımın insanlara şifa gibi geleceğini ve onlara iyi hissettireceğini söyleyebilirim. İnsanlar yaşadıkları ilişkilerde mesela kötü ayrılık süreci geçirebiliyorlar. Bu örnekten yola çıkarsak; aslında biraz kendilerine dönüp, bu ilişki bana ne kattı, bu insan bana neyi anlatmaya çalıştı, hayatıma neden girdi veya bu iş bana ne kattı, neyi anlatmaya çalıştı da ben bu kadar kötü bir süreç geçiriyorum. Yaşadığımız kötü şeylerin de bize bir şeyler gösterdiğini ve öğrettiğini anlamamız gerekiyor. Ve bunları kendimizde nasıl iyileştirebiliriz? Hani hayata bakış açımız biraz böyle olabilirse bir şeyleri daha iyi yaşayabiliriz. Ben müziğimle insan ruhuna iyi gelmek istiyorum.