Dr. İsmail Ateş:Girişimsel Yöntemlerle Hastalarıma Faydalı Olmaya Çalışıyorum

Dr. İsmail Ateş:Girişimsel Yöntemlerle Hastalarıma Faydalı Olmaya Çalışıyorum Dr. İsmail Ateş:Girişimsel Yöntemlerle Hastalarıma Faydalı Olmaya Çalışıyorum

Şişli Kolan Internatıonal Hospıtal Girişimsel Kardiyoloji Uzmanı Dr.İsmail Ateş, Sunduğu Ayrıcalıkları ve Türkiye Sağlık Turizmini Klass’a Anlattı.  

Şişli Kolan International Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanını almış, ihtisasını ise yine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Kardiyoloji Uzmanı olmuş bir isim. Mesleki çalışmalarına Şişli Kolan International Hastanesi’nde devam eden Dr. İsmail Ateş, Mitraclip (Ameliyatsız Mitrral Kapak Yetmezliği Tedavisi), Evar (Kapalı Yöntem Endovasküler Stent Tedavisi), Kalıcı Kalp Pili İmplantasyonu alanlarında ve Anjiyografi, Aort kapak replasmanı, Kalıcı kalp pili hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor. “Eskiden cerrahi operasyon gerektiren hastalıkların birçoğunun tedavisini şu anda ameliyatsız gerçekleştirebiliyoruz” diyen Dr. İsmail Ateş ile uzmanlık alanına dair merak edilenleri Klass okurları için konuştuk.


İsmail Bey, okuyucularımız için öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1971 Antalya doğumluyum. Bütün öğrenim hayatım burada geçti. Son 1 yıldır İstanbul’da çalışıyorum. Tıp Fakültesi son sınıfta hastalara daha fazla faydalı olabileceğimi umduğum, insanların büyük çoğunluğunun bu zamanda ve gelecekte kalp hastalıklarından daha çok şikâyet edeceğini bildiğim ve aynı zamanda hem poliklinikte hasta muayenesi hem de girişimsel işler yapılabildiği için kardiyoloji uzmanlığını seçtim. 1999’da Akdeniz Üniversitesi’nden Kardiyoloji uzmanı olarak ayrıldım. Antalya’daki birçok özel merkezin kurulmasına önayak oldum. Alanım Girişimsel Kardiyoloji. Kalp hastalıklarının ilaçla tedavisinin yanında girişimsel yöntemlerle de hastalarıma faydalı olmaya çalışıyorum.

‘28 YILLIK BİR KARDİYOLOJİ GEÇMİŞİM VAR’
Hastalarınıza sunduğunuz ayrıcalıklar nelerdir?

Eskiden cerrahi operasyon gerektiren hastalıkların birçoğunun tedavisini şu anda ameliyatsız gerçekleştirebiliyoruz. 28 yıllık bir kardiyoloji geçmişim var. Ben mesleki hayatımda hep projeksiyon yaparım. Önümüzdeki 5-10 yılda durum ne olacak, nereye gidecek der ve hazırlığımı ona göre yaparım. Kendimi buna göre yönlendiririm. 2008-2009’lu yıllarda çok fazla kalp yetmezliği hastası takip ve tedavi ediyordum. Bu hastaların bir kısmında kalp kapaklarında ciddi sorunlar oluyordu ve o zaman için bir çözümü yoktu. Çok riskli hastalar grubu olduğu için hastayı kimse ameliyat yapmak istemiyordu. O yıllarda yurt dışındaki kongrelerde bu kapakların yeni çıkan tedavi yöntemleri ile ameliyatsız olarak tedavi edilebildiğini gördüm. Bunu Türkiye’ye getirtip uygulamamız gerektiğini planlamıştım. Bu tedavi yöntemleri Türkiye’ye geldiği zaman hastalarım ile birlikte bu gruplara dahil olup, onlarla birlikte yurt dışına gidip uzman olarak bu işin eğitimini aldım. 2012’de işin eğitimini alıp 2013’te Türkiye’de uygulamaya başladık. Mitral kapak yetmezliklerinin ameliyatsız olarak belli hastalık gruplarında tedavilerine başladık. Türkiye’de bununla ilgili çok ciddi bir efor sarfettim. 2014’lü yıllarda yine Türkiye’de ilk olarak kendime ait eco cihazını aldım, bu tedavileri yapabilmek adına. Bu eco cihazı ile Türkiye’nin her yerine gidip, gelemeyen hastaları yerinde ziyaret edip tedavi ediyoruz.

Tedavi maliyetleri yüksek mi?
Kullanılan teknolojiye bağlı olarak evet yüksek. Bu tedavileri diğer coğrafyalara kıyasla en uygun yapan ülke Türkiye. Ancak dolar bazlı olduğu için maliyetler bizim vatandaşlarımıza yüksek gözükebilir. Türkiye’de toplam 3400 kardiyolog var. Şu anda bu tedaviyi, bu eğitimi en çok yapan hekimlerden biri benim. 

‘TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇOK CİDDİ ALTYAPI VE HEKİM KAYNAĞINA SAHİP’
Son dönemlerde sağlık turizminin Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını biliyoruz. Siz bu konuda neler yapıyorsunuz? Yurt dışından hasta ağırlıyor musunuz?

Türkiye sağlık alanında çok ciddi altyapı ve hekim kaynağına sahip. Hekimlerimiz sürekli yurt içi, yurt dışı kongrelerine katılıyor, oradaki meslektaşları ile görüşüp konuşuyor ve bilgi alışverişinde bulunuyor. Hekimlerimiz bu yönden çok iyi. Türkiye’nin bu alanda geri kaldığı tek bir durum var. Uygulama kısmında bir sıkıntımız yok ama araştırma ve geliştirme kısmında geride kalıyoruz. Sonraki aşamada yenilikler yapan ve üreten olmalıyız. Birçok ülkeye kıyasla fiyatlarımız çok çok iyi. Amerika’da 100 bin dolara yapılan bir iş bizde 20-30 bin dolara mal oluyor.  Hizmet ve hekim kalitesinde tercih edilen bir ülkeyiz. Davetler alıyoruz ve gelemeyen hastalara yurt dışında işlemler yapıyoruz. Sağlık turizmi hem ülkemizin tanınması ve bilinmesi hem ekonomik anlamda güçlenmesi için ayrı bir kapı açtı. Eskiden İstanbul’dakiler Amerika’ya gitmek isterdi. Bizde hastaları oradan buraya geri getirir miyiz, getirebilir miyiz hep bunu düşünüyordum. Artık insanlar oradan buraya tedavi olmaya gelecek, burayı tercih edecek. Buna inanıyorum. 

İsmail Bey, oldukça başarılı bir hekimsiniz. Yurtdışından teklifler de alıyormusunuz?
Yaptığım iş itibariyle Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetleri gibi bölgelerde en yetkili isimlerden biriyim. Zaman zaman Lübnan, Ürdün, Dubai gibi ülkelerden iş teklifleri alıyoruz. Bu çok onore edici bir durum. Hekimlerimiz gerekli tüm donanıma sahip. Bu yüzden kıymetlerinin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Dr. İsmail Ateş