Gözleriniz Yorgun Olduğunuzu Söylemesin

Gözleriniz Yorgun Olduğunuzu Söylemesin Gözleriniz Yorgun Olduğunuzu Söylemesin

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Onur Çukurluoğlu, göz çevresi estetik uygulamaları ve detayları Klass’a anlattı..

Göz çevresindeki deformasyonlar daha yorgun ve daha sağlıksız bir görünüm sunmamızda etkilidir. Ama günümüzde estetik cerrahi ve medikal estetik uygulamaları göz çevresi deformasyonunu ortadan kaldırıp daha dinç, daha sağlıklı ve tabi ki de daha güzel görünmenizi sağlayabiliyor. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Onur çukurluoğlu, estetik cerrahi işlemler kadar yüz bölgesindeki ameliyatsız ufak dokunuşlarla yapılan uygulamaların da arttığını belirtiyor. Yüz bölgesinin özellikle de göz çevresinin estetik işlemler ile gençleştirilerek daha canlı ve dinamik bakışlara sahip olunabileceğini belirten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Onur çukurluoğlu bu konuda yapılabilecekleri Klass okurları için anlattı. 

 

“Göz çevresinde yapılacak düzeltici işlemleri ikiye ayırmak mümkün. İlki küçük dokunuşlar. Bu küçük dokunuşlarda en çok botoks, dolgu malzemeleri, askılama yöntemleri ve lazer tedavileri öncülük ediyor. Yaşlanma belirtileri daha fazla olan kişiler için ise cerrahi müdahaleleri sıklıkla tercih ediyoruz.”

 

Onur Bey, göz çevresinin yüz estetiğindeki önemi oldukça fazla. Siz okuyucularımız için bunu detaylı bir şekilde anlatır mısınız?

Gerek sosyal gerek iş hayatında ikili ilişkilerde karşımızdaki kişiyi bakışlarımız ile etkileriz ve hatta bazen anlatmak istediğimizi cümle kurmak yerine bir bakışla anlatıveririz. Bakışlar dediğimizde sadece gözler değil göz komşuluğundaki yapılar da ön plana çıkar. Yüzümüzde göz en fazla estetik komşuluğa sahip bölge olduğu için bakışlarımız tüm bu komşu yapıların durumundan oldukça etkilenir. Kaşlar ve alın bölgesi, şakak, alt ve üst göz kapakları, yanaklar bakışımızdaki ifadeye en fazla katkısı olan yerlerdir.

 

“YER çEKİMİ ETKİSİ VE DOKUNUN ELASTİKİYET KAYBI İLE üST KAPAKTA VE KAŞTA SARKMALAR OLABİLİYOR”

Göz çevresinde yıpranma ve yaşlanma sebepleri nelerdir?

İlerleyen zaman, çevresel faktörler, güneş ışınları, yer çekimi, genetik faktörler yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkması için en önemli faktörler. Mimik hareketleri özellikle kaz ayağı dediğimiz kırışıklıkların oluşumuna sebep oluyor. Yine aynı sebeple alındaki çizgiler de derinleşir. Yer çekimi etkisi ve dokunun elastikiyet kaybı ile üst kapakta ve kaşta sarkmalar olabiliyor ve bazen üst göz kapağı kirpiklerini kapatacak kadar ilerleyebiliyor. Şakak bölgesinde çukurluğun artması ile göz çevresi kemikleri belirgin ve daha yaşlı bir görünüm kazanıyoruz. Yine yanakların aşağıya doğru sarkması ile göz yaşı oluğu dediğimiz alt kapak çukurunda derinleşme görülebiliyor. Alt kapak torbalanmaları da kişiyi olduğundan yorgun ve yaşlı gösterebiliyor.

 

Bu bölgenin deformitelerini düzeltmek için ne gibi uygulamalar yapıyorsunuz?

Göz çevresinde yapılacak düzeltici işlemleri ikiye ayırmak mümkün. İlk değinmek istediğim küçük dokunuşlar olarak adlandırdığımız ve ofis şartlarında gerçekleştirilebilen kişilerin işlem sonrası gündelik hayatlarına devam edebileceği yöntemler. Bu küçük dokunuşlarda en çok botoks, dolgu malzemeleri, askılama yöntemleri ve lazer tedavileri öncülük ediyor. Yaşlanma belirtileri daha fazla olan kişiler için ise cerrahi müdahaleleri sıklıkla tercih ediyoruz.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında..