Hale Yıldırım: Dijital Sanatı Desteklemekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz

Hale Yıldırım: Dijital Sanatı Desteklemekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz Hale Yıldırım: Dijital Sanatı Desteklemekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz

Pasha Bank Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım, Pasha Bank’ın Dijital Sanata Desteğini Klass’a Anlattı.  

PASHA Bank Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgenindeki ticari faaliyetleri artırma misyonu bulunan PASHA Bank’ın, Türkiye’de 8 yıldır faaliyet gösterdiğini ve yatırım bankacılığı alanında Türkiye’de önemli bir yer edindiğini ifade ediyor. Yıldırım, PASHA Bank’ın, Türkiye’de faaliyet gösterdiği günden bu yana sanat projelerine destekte bulunduğunu ve son 3 yıldır Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivalinin ana sponsoru olarak sanat çevreleri tarafından da büyük ilgi topladığının altını çiziyor. 3. İstanbul Dijital Sanat Festivali ile ilgili düşüncelerini, “Dijital çağda sanat da dijitalleşirken yenilikleri destekleyen start-up’ların ve sürdürülebilir projelerin yanında olmaktan, dijital sanatı desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu nedenle T.C. Kültür Bakanlığı’nın desteklediği ‘İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin bu yıl 3. kez ana sponsoru olduk. Amacımız dijital sanatın sanat platformları arasındaki yerini sağlamlaştırmak,” sözleriyle aktaran PASHA Bank Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım ile PASHA Bank’ın dijital sanata desteğini Klass okurları için konuştuk.

PASHA Bank olarak çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
PASHA Bank olarak biz; Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın bölgesel güçleri, ülkeler arası kültürel bağları ve çağdaş bakış açılarıyla şekillenen bir vizyonun bankacılığa yansımasıyız. Enerji, madencilik, turizm gibi sektörlere proje finansman desteği sağlayarak Türk ekonomisinin de gelişimine katkıda bulunuyoruz. 2021 yılında kurumsal, ticari bankacılık ve yatırım bankacılığı hizmet alanlarımıza Premium bankacılığı eklemiştik. 2022 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Azerbaycan vatandaşlarının ikinci vatanı olarak gördükleri Türkiye’de ev almaları için, 10 yıla varan vadelerde, kendi para birimleri olan Manatın yanı sıra USD veya EUR cinsinden de kullanabilecekleri mortgage ürününü, “Kardeş Vatanda Misafir Değil, Ev Sahibi Olun” mottosu ile hayata geçirdik.

Sosyal sorumluluk ve kurum bilinci üzerine nasıl çalışmalar yürütüyorsunuz?
PASHA Bank olarak sürdürülebilirliği odak noktamıza alarak çevresel, sosyal ve yönetimsel projeler geliştirdik. Proje finansmanlarında önceliğimiz yenilebilir enerji projeleri. Enerji tasarrufu, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, atıkların ayrıştırılması gibi konularda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. “Geleceğin Kadın Yöneticileri” projesi kapsamında üniversitede okuyan 3.-4. sınıf kız öğrencilerimiz, bankamızda staj yapabiliyor. Wellbeing programımız kapsamında çalışanlarımızın ve 1. derece aile fertlerinin kültürel faaliyetlerden sağlıklı beslenmeye, spordan psikolojik danışmanlığa kadar her konuda bilgi alabilecekleri bir kanal oluşturduk.

‘KURULDUĞUMUZ GÜNDEN BU YANA PASHA BANK SANATA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRÜYOR’
3 senedir ana sponsorluğunu üstlendiğiniz Dijital Sanat Festivali var. Sanata olan desteğinizi devam ettirmeyi düşünüyor musunuz?

Kurulduğumuz günden bu yana PASHA Bank sanata destek vermeyi sürdürüyor. 2021 yılında sponsoru olduğumuz ve Türkiye’de ilk kez dijital sanat üzerine düzenlenen 1. İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF)’nin 2022 yılında da resmi sponsoru olduk. Şimdi de 2-5 Haziran tarihleri arasında AKM’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle 3. kez düzenlenecek IDAF’ın yeniden ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu sene festivalde sanatseverleri neler bekliyor?
Bu seneki festivalde, “Dijital sanat insan molekülleri sonucu mu?” sorusunun cevaplarını arayacağız. Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivalinde yerli ve yabancı 25 sanatçıyla birlikte bu kavramı sorgulayacağız. Sanatçılar festivaldeki eserleri ile bilim, teknoloji ve sanatın kesişebileceğini gösterecek. Herkese açık ve ücretsiz olacak festivalde işitsel ve görsel performansların yanı sıra; yapay zekâ, girişimcilik, biosanat, biotasarım, 6G teknolojileri gibi pek çok konuda panel ve atölyeler gerçekleştirilecek.

‘TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ İLK GÜNDEN İTİBAREN SANAT PROJELERİ GELİŞTİRDİK’
Türkiye’de dijital sanatın konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

PASHA Holding grubu olarak gerek Azerbaycan’da gerek dünyanın farklı coğrafyalarında sanata her zaman destek vermekteyiz. Türkiye’de de IDAF’a destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz ilk günden itibaren sanat projeleri geliştirdik. Özellikle dijital sanata destekte bulunmayı kendimize misyon edindik. Türkiye, dijital sanat alanında önemli bir çıkış yakaladı. Birçok sanatçımızın NFT projeleri dünya çapında ses getirirken genç sanatçılarımızın da ürettiği farklı dijital sanat eserleri yoğun ilgi görmeye başladı.

Dijital Sanat Derneği olarak neler yapıyorsunuz?
Dijital sanatın, sanat platformları arasındaki yerini sağlamlaştırmak dijital sanat bilincini yaygınlaştırmak adına DİSAD’ın kurucuları arasında yer almayı uygun buldum. Dernek olarak festivalin akabinde yılın belli periyodlarında atölyeler, gezici festivaller düzenlemek istiyoruz. Aynı zamanda üniversitelerin ilgili bölümleriyle iş birliği yaparak Türkiye’nin dijital sanatta dünya bayrağını taşımasını arzuluyoruz.

İnstagram: haleyil
 

Hale Yıldırım

Hale Yıldırım: Dijital Sanatı Desteklemekten Büyük Mutluluk Duyuyoruz Hale Yıldırım