İpek Hanım, başarılarınızla sigortacılık sektörüne değer katan bir isimsiniz. Öncelikle sizi tanıyarak sektöre giriş hikayenizi dinleyebilir miyiz?
1987 yılında Konya’da doğdum. Babam emekli Hava İstihbarat Albayı ve asker kızı olduğum için birçok il değiştirdim. İşletme ve Pazarlama lisans mezunuyum. Daha sonra Sabancı Üniversitesi Marka Yönetimi- Stratejik Pazarlama Yüksek Lisansımı derece ile bitirdim. 2009 yılından beri sigortacılık alanında çalışıyorum. Bu alanda 100’den fazla eğitim, sertifika aldım. Mentor olarak örnek aldığım birçok CEO ile çalıştım. Şu anda kurumsal bir firmada üst düzey yöneticiyim. Aynı zamanda doktora eğitimime devam edip, üniversitede dönem dönem ders veriyorum. İnovasyon, kuantum fiziği, kuantum yasası, yapay zekâ, teknolojik yaklaşımları yakından takip ediyorum. Ve kadınların iş hayatında erkeklerle eşit etkiye sahip olması anlamında hem dünyada hem de ülkemizde birçok projede aktif biçimde görev alıyorum.
“FARKLILAŞTIRMA STRATEJİSİNİ KULLANARAK EŞSİZ VE BENZERSİZ OLMAYI HEDEFLEDİM, KENDİMLE YARIŞTIM”
Peki sizi iş hayatında farklı kılan özellikleriniz nelerdir?
Sektöründe lider olan idol bireyleri taklit eden sayısı ne yazık ki çok fazla. Ben lider ya da idolü takip eden güruhun içinde hiçbir zaman yer almadım. Farklılaştırma stratejisini kullanarak eşsiz ve benzersiz olmayı hedefledim. Kendimle yarıştım. Başarının anahtarı, fark yaratmaktır. Bir şeyi her kafama koyduğumda, önümde hangi engel olursa olsun, onu aşmayı başardım. Hayat cesurları sever.
“BENİ ÖN PLANA ÇIKARAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ İŞ DÜNYASI ÖDÜLLERİNDE ‘ENSO’ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ALMAK OLDU”
Aynı zamanda birçok ödüle layık görülerek sektördeki başarınızı kanıtladınız. Bu ödüllerden ve size neler hissettirdiklerinden bahseder misiniz?
Emeklilik ve sigorta sektöründe aldığım birçok ödül sektörde duyulmamı sağladı. Ama beni ön plana çıkaran Boğaziçi Üniversitesi İş Dünyası Ödüllerinde ENSO özel ödülünü almak oldu. Geçen sene çok ünlü bir CEO almıştı bu ödülü. (P&G CEO’su Tankut Turnaoğlu)
Bu organizasyonlarda genelde en yüksek rütbeli göz önünde olan yönetici ve ceo’lar seçilir. Dürüstlük sağlamak için ödülü alacak kişilerin, sektörde başarılarını yakından takip ederek belirlemesi daha uygundur. Haliyle Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü büyük bir titizlikle araştırıp bu ödülü bana ulaştırdı. Bu da benim için çok değerli.
Sigortacılık sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? Sizin gelecek hedefleriniz ve beklentileriniz nelerdir?
Sigorta kavramı konusunda insanlar her geçen gün bilinçleniyor, ihtiyaçları artıyor. Şirketler de aynı doğrultuda büyüyor. Teknoloji ve dijitalleşmeyi de göz önünde tutarsak sigorta her zaman ön planda olacak, geleceğin mesleği olmaya devam edecek. Benim de hedefim sektörümüze çağ atlatacak yeni sistemler geliştirmek ve sigorta denilince akıllara gelen ilk kişi olmak.