İşte ide okulları, böylesi bir atmosfer içerisinde keyifle ve mutlulukla yetişen, yarına hazır çocuklar yetiştiriyor.
Bizler de ide okulları’nın başarısını ve marka yolculuğunu konuşmak üzere, Kurumsal İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra çabukcan ile bir araya geldik.
öNCELİK DENEYİMLİ VE NİTELİKLİ BİR EĞİTİM KADROSU
Her biri eğitim sektöründe uzun yıllar deneyimine sahip olan, idealist ve eğitimde farklı bir bakış açısı getirme motivasyonunu hisseden bir ekiple, ide okulları’nın yola çıktığını ifade eden Esra çabukcan, “Uzun yıllar birlikte çalıştığım ve eğitim alanında çok deneyimli bir yönetici olan Genel Müdürüm Bünyamin çelikten ve her biri kendi alanında başarılı ekip arkadaşlarımla yeni bir yola çıktık. Geleceğe dair büyük resmi bir potada eriterek gerçek anlamda değer katan bir eğitim yapısı kurma aşkıyla ide’nin temellerini attık.
Eğitim sektörü her ne kadar çok fazla oyuncunun yer aldığı bir alan gibi gözükse de gerek veriler gerekse ihtiyaç açısından değerlendirildiğinde henüz olgunluğa ulaşmış değil. Bu alanda hâlâ daha ciddi bir açık söz konusu. Henüz birçok aile ve çocuk, “işte hayalimdeki okul” diyebilecekleri bir yapıyla karşılaşmış değil. İde’nin temel amacı tam olarak bu cümleyi kurdurabilmek...” diyor.
Böylesine iddialı bir cümle kurdurabilmek için öncelikle vizyon ile işe başlanmış.
Bu noktada ide okulları’nın temel vizyonu, öğrencilerine yarının yetkinliklerini kazandırmak. Esra çabukcan, eğitimde “Tasarım odaklı düşünce” metodolojisini temel alan bu vizyonu hayata geçirmek adına önceliklerini deneyimli bir eğitim kadrosu olarak belirdiklerini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam ediyor; “ide’de çok deneyimli, Türkiye’nin güzide okullarında uzun yıllar görev almış “yıldızlar karması” olarak tanımlanabilecek bir öğretmen ve eğitimci kadrosu kuruldu ve onların deneyimleri de sürece girdi olarak katıldı. Tüm bu çalışmalar sonucunda şekillenen yetkinlik temelli eğitim yaklaşımımız ide’nin de özünü oluşturuyor.”
İDE’NİN BüYüK FİKRİ
ide okulları, eğitimdeki güçlü ve deneyim temelli bakış açısını, içinde bulunduğumuz modern dünyanın araçları ve gereklilikleriyle birleştiren entegre bir model vaat ediyor.
ide’nin iletişim stratejilerini başarıyla yürüten Esra çabukcan, öğrencilere “yarının yetkinliklerini” kazandırarak yarının dünyasında fark yaratan birer birey, yetenek, insan olmalarına yardımcı olmak istediklerini söylüyor; “Burada yetkinlik kavramına bir parantez açmakta fayda var. ide okulları olarak şuna inanıyoruz: yarının üreten, düşünen ve fark yaratan bireyleri kapasitelerini doğru oluşturup kullanan kişiler olacak. Bu kapasite de araçlardan, süreçlerden, kendini yönetebilmekten ve yetkinlikler oluşturup kullanabilmekten oluşuyor. Biz asıl fark yaratan noktanın yetkinlik tarafında oluşacağına inanıyoruz. Herkes iyi bir araç sunabilir, herkes iyi bir süreç tanımlayabilir. Ancak yetkinlik; zaman alan ve erken yaşta kazanılması gereken özel bir çaba. Bu nedenle yetkinlik, ide okulları’nın temel eksenini oluşturuyor.”
Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Nisan sayısında...