İsmail Ahmet Bilgin : İyi Ameliyat Yapmak Güncel Yöntemi En Doğru Şekilde Uygulamaktan Geçer

İsmail Ahmet Bilgin : İyi Ameliyat Yapmak Güncel Yöntemi  En Doğru Şekilde Uygulamaktan Geçer    İsmail Ahmet Bilgin : İyi Ameliyat Yapmak Güncel Yöntemi En Doğru Şekilde Uygulamaktan Geçer

Genel Cerrahi Uzmani Doç. Dr. İsmail Ahmet Bilgin, Uzmanlik Alanini Ve Ameliyat Yöntemlerini Klass’a Anlatti Acıbadem Maslak Hastanesi’nde genel cerrah olarak görev alan Doç. Dr. İsmail Ahmet Bilgin, sindirim sistemi hastaları ve cerrahisi, hemoroid ve anorektal hastalıklar tedavisi, obezite tedavisi, robotik cerrahi, fıtık cerrahisi alanlarında hizmet vererek çalışmalarını gerçekleştiren sağlık sektörünün başarılı isimleri arasında yer alıyor. Tıp eğitimini 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra genel cerrahi alanındaki uzmanlık eğitimini 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bitiren Doç. Dr. İsmail Ahmet Bilgin, meslek hayatına 2015 yılından bu yana Acıbadem Sağlık Grubu’nda devam ederek hastalarına hizmet vermekte. Farklı konular üzerinde birçok bilimsel çalışması olan ve bunun yanında hakemli dergilerde birçok makalesi bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ahmet Bilgin ile mesleki ilgi alanlarını ve uyguladığı cerrahi yöntemleri Klass okurları için konuştuk.  

Ahmet Bey, okuyucularımız için bize kendinizi tanıtır mısınız?
İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi memleketim Çorum’da tamamladıktan sonra tıp eğitimimi 2007 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. 2014 yılında da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde genel cerrahi uzmanlığımı aldım. 2015 yılından bu yana ise Acıbadem Maslak Hastanesi’nde çalışmaktayım. Aynı zamanda Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak akademik hayatıma devam etmekteyim.
Özellikle sindirim sistemi hastalıkları cerrahisi ile ilgilenmekte ve bu alandaki akademik çalışmalarıma devam etmekteyim. Sindirim sistemi hastalıkları yemek borusundan başlayıp anüse kadar devam eden sindirim ile ilgili tüm organlarının hastalıklarını içermektedir. Cerrahisinde uzmanlaştığım alan özetle yemek borusu, mide, ince bağırsak, safra kesesi, kalın bağırsak ve makat bölgesi ile ilgili iyi huylu ve kanser gibi kötü huylu hastalıkları kapsamaktadır. Makat bölgesi hastalıkları ise çok sık karşılaştığımız hemoroid (basur), anal fissür, anal fistül ve kıl dönmesi gibi hastalıkları kapsamaktadır. Bunların yanında kasık ve karın bölgesi fıtıklarıyla da özellikle ilgilenmekteyim.

 ‘Robotik Ve Laparoskopik Cerrahi 
 Gibi Kapali Yöntemlerin Hastaya
 Ve Cerraha Sunduğu Bazi
 Faydalar Olmasina Rağmen
 Belirli Bir Bilgi, Tecrübe Ve
 Ekipman Gerektirir.’
Ameliyat yapmanın pek çok farklı yöntemlerinden söz etmek mümkün. Peki, sizin ameliyatlardaki yöntem ve tekniğiniz nedir?
Bir ameliyatı yapmanın pek çok farklı yöntemi vardır. Lakin en iyi ameliyat tekniği en iyi şekilde yapabildiğinizdir. Ameliyatlarımda ilk olarak uygun hastalarda minimal invaziv (kapalı) yöntemleri tercih ediyorum ve en güncel yaklaşımla hastaların faydasına olan en yeni ve en ileri teknolojiyi kullanıyorum. Robotik ve laparoskopik cerrahi gibi kapalı yöntemlerin hastaya ve cerraha sunduğu bazı faydalar olmasına rağmen belirli bir bilgi, tecrübe ve ekipman gerektirir. Kendimi sindirim sistemi hastalıkları ve fıtık cerrahisinde robotik ve laparoskopik yöntemlerin kullanımında sürekli güncellemekteyim. Ayrıca kıl dönmesi, hemoroid (basur) ve anal fistül tedavisinde kapalı yöntem olarak tarif edebileceğim lazer yöntemini uygun hastalarıma başarılı bir şekilde uygulamaktayım.

Cerrahi işlemler sonrasında hasta memnuniyetinin önemi hakkında neler söylemek istersiniz?
Hastalarım uygun tedaviyi almış ve ameliyat sonrası dönemi rahat bir şekilde geçirmiş oluyorlar. Hasta memnuniyeti artıkça da bu sizin işinize bağlılığınızı ve motivasyonunuzu artırıyor.  Başarı ve memnuniyet hekimlerinin sosyal hayatını da oldukça etkiler. Bazen bu durum hasta-hekim ilişkisinin ötesine geçerek gerçek samimi dostluklara ulaşabilmektedir. Bizim işimizin gizemlerinde biri de bu olsa gerek.