Koromuzla Konserler Vererek Desteğe Derneklere Katkıda Bulunmayı Amaçlıyoruz...

Koromuzla Konserler Vererek Desteğe Derneklere Katkıda Bulunmayı Amaçlıyoruz... Koromuzla Konserler Vererek Desteğe Derneklere Katkıda Bulunmayı Amaçlıyoruz...

C Majör İşten Sesler Korosu’nun Kurucusu Recai Çakır iş dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirerek ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan projelerini Klass’a anlattı...

İş dünyasının başarılarıyla çevrelerine örnek olan isimleri seslerini ‘C Majör İş’ten Sesler Korosu’ ile farklı bir mecrada duyurmaya hazırlanıyor. Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai çakır, Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Ener Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Işık, Orkestra Şefi ve Keman Virtüözü Muhammed Yıldırır ve Norse Grup Yönetim Kurulu Başkanı Soner Güzel’in girişimleriyle kurulan ‘C Majör İş’ten Sesler Korosu’ vereceği konserlerle vakıf ve derneklere yardım eli uzatmayı hedefliyor. İlk konserini 30 Mayıs gecesi Emek Sineması’nın açılışında verecek olan koro, konserden elde edilecek geliri çABA Derneği’ne aktaracak. çeşitli vakıf ve dernek yararına verecekleri konserlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten ‘C Majör İş’ten Sesler Korosu’ projesinin ana fikrini oluşturan ve tüm koordinasyonu planlayan Recai çakır projenin çıkış hikayesini, amacını ve ekibin çalışmalarını Klass’a anlattı.

 

“C Majör İş’ten Sesler Korosu sayesinde yoğun iş ve yaşam temposu içinde sosyal fayda üretmeye fırsat bulamayan yöneticilerin sevgi ve dostluk çerçevesinde kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak örnek toplumsal bir dayanışma sergileyeceklerine inanıyoruz.”

 

“ömrümüz yettiğince şarkı söylemeyi seven iş dünyasının değerli üyeleri ve alanlarında kendilerini kanıtlamış kişilerle kimsesiz çocuklar ve hayır kurumları yararına konserler düzenlemeyi amaçlıyoruz. çünkü insanlara verilecek en kutsal armağanın paradan öte ilham, inanç ve umut olduğuna inanıyoruz.”

 

“Koromuzla konserler vererek desteğe ihtiyacı olan kişi, dernek, vakıf, sivil toplum örgütü veya eğitim odaklı sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Konserlerden elde edeceğimiz geliri toplam fayda amaçlı vakıf, dernek gibi kanallara aktaracağız. İlk konserimizi 30 Mayıs’ta Emek Sineması’nın açılışında vermeye hazırlanıyoruz.”

 

“çalışmalarımızı İstanbul Darüşşafaka Vakfı Norse Tesisleri Akademi Alanı’nda gerçekleştiriyoruz. Provalarımıza katılan iş adamları ve iş kadınları birkaç saatlik çalışmalar esnasında hem kafalarını dağıtıyorlar hem de kendilerini müziğin ahengine kaptırarak ruhlarını dinlendiriyorlar.”

 

Recai Bey, iş dünyasının önde gelen isimlerini ve kendi alanında başarılı olan kişileri bir araya getiren ‘C Majör İş’ten Sesler Korosu’ bugüne kadar pek alışık olmadığımız bir oluşum. Koronun kurucu üyelerinden biri olarak bu projenin çıkış hikayesini sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?

C Majör İş’ten Sesler Korosu Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Ener Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Işık, Orkestra Şefi ve Keman Virtüözü Muhammed Yıldırır, Norse Grup Yönetim Kurulu Başkanı Soner Güzel ve benim girişimlerimle kuruldu. Hakan Ateş ile müziğe olan ilgimiz C Majör İşten Sesler Korosu’nu kurmamızda etkili oldu. Hakan bey ve ben müzikte kendimizi geliştirmek için özel ders almaya karar vermiştik. Ve reklam ajansı sahibi ve albüm çıkarmış çok eski bir dostumuz olan Hakan Kural’dan hoca desteği aldık. Kendisi 75 yaşında ünlü bir opera sanatçısını önerdi. O sanatçıdan 5-6 ders aldıktan sonra Hakan Kural’ın önerisiyle bir koro kurmaya karar verdik. Bu fikrimi yakın dostlarım olan Cihan Kamer, Murat Dedeman, Hakan Ateş, İsmail Işık gibi isimlerle paylaştım. Onlar da bu fikre çok sıcak baktılar ve C Majör İşten Sesler Korosu’nu hayata geçirdik.

 

“KOROMUZUN İŞ DüNYASINDAKİ BAŞARILARIYLA çEVRESİNE öRNEK OLAN İSİMLERDEN OLUŞMASINI İSTEDİK”

Peki, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren C Majör İş’ten Sesler Korosu hangi amaçla kuruldu?

‘C Majör İş’ten Sesler Korosu’ toplumsal farkındalık ve sosyal yardım amacıyla; gücü toplumsal fayda için kullanan kişilerin yardıma ihtiyacı olan kesimlere odaklanması hedefiyle kuruldu. Bu açıdan koromuzun iş dünyasındaki başarılarıyla çevresine örnek olan isimlerden oluşmasını istedik. Projemizi gerçekleştirirken Türkiye’de başta çocuklar ve gençler olmak üzere nüfusu harekete geçirmek, sosyal fayda odaklı farkındalık yaratmak, geleceğin sağlıklı toplumunu oluşturmak ve çocukların eğitimi için destek sağlamak amacıyla yola çıktık. Projenizin müziğe gönül vermiş veya müziği kullanarak mesajını iletebilmek isteyen üst düzey yöneticilerden oluşan gerçek sosyal yardım odaklı bir koro olmasını amaçladık. üyelerimiz iş dünyasının önde gelen isimleri oldukları için çalışmalara kısıtlı vakit ayırabiliyorlardı. Dolayısıyla üyelerimizin provalar için ayırdıkları vakit bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlasın dedik. C Majör İş’ten Sesler Korosu sayesinde yoğun iş ve yaşam temposu içinde sosyal fayda üretmeye fırsat bulamayan yöneticilerin sevgi ve dostluk çerçevesinde kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak örnek toplumsal bir dayanışma sergileyeceklerine inanıyoruz. Ayrıca üst düzey yöneticilerin halka veya iş dünyasına örnek olacak kimliklerinin topluma mal olmasını sağlayarak insanları cesaretlendiriyoruz; onları daha iyi ve daha güzele teşvik ediyoruz.

 

“İNSANLARA VERİLECEK EN KUTSAL ARMAĞANIN PARADAN öTE İLHAM, İNANç VE UMUT OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Sosyal sorumlulukla ilgili yardımseverlerin hayata geçirdiği çok sayıda proje bulunuyor. Bu projelerden biri olan C Majör İş’ten Sesler Korosu diğerleri gibi toplumsal fayda sağlamayı amaçlıyor. Peki, bu proje hangi özellikleriyle kısa sürede dikkat çekerek geniş kitlelere ulaşacak?

C Majör İş’ten Sesler Korosu ülkemizde bir ilktir. Bu sebeple projemiz marka yapılanması, kurumsal kimliği, sosyal yardım içerikli stratejileri ve yol haritasıyla örnek teşkil edecek bir kapsam dahilinde planlanmıştır. Koromuzun süresi yoktur. ömrümüz yettiğince şarkı söylemeyi seven iş dünyasının değerli üyeleri ve alanlarında kendilerini kanıtlamış kişilerle kimsesiz çocuklar ve hayır kurumları yararına konserler düzenlemeyi amaçlıyoruz. çünkü insanlara verilecek en kutsal armağanın paradan öte ilham, inanç ve umut olduğuna inanıyoruz. Bu felsefemizi hobimizle birleştirmeyi uygun gördük ve insan ruhuna ulaşmanın en kısa yolunun müzikle olacağını düşündük. üyelerimizle oluşturduğumuz sinerjinin umutsuz bir insan için yardım olacağına ve çaresiz bir duruma çözüm üreteceğine inanıyoruz. Bu yardım karşısında kimseyi kendine borçlandırmayan bir anlayış yaratma hayalindeyiz.

 

C Majör İş’ten Sesler Korosu ile yardıma muhtaç kişilere ve bu kişilere destek veren kuruluşlara nasıl ulaşacaksınız?

Koromuzla konserler vererek desteğe ihtiyacı olan kişi, dernek, vakıf, sivil toplum örgütü veya eğitim odaklı sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Konserlerden elde edeceğimiz geliri toplam fayda amaçlı vakıf, dernek gibi kanallara aktaracağız. Güzel bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen C Majör İşten Sesler Korosu’nun ilk konserini 30 Mayıs’ta Emek Sineması’nın açılışında vermeye hazırlanıyoruz. Emek Sineması herkeste güzel hatıralar bırakan nostaljik bir yer olduğu için buranın ilk konserimiz için güzel bir yer olacağını düşündük. İlk konserimizin gelirini çABA Derneği’ne bağışlayacağız.

 

“30 MAYIS’TA EMEK SİNEMASI’NIN AçILIŞINDA VERECEĞİMİZ İLK KONSERİN BİLET GELİRLERİNİ çABA DERNEĞİ’NE AKTARACAĞIZ”

çABA Derneği yararına düzenlenecek olan ilk konserinizin detaylarını bizimle paylaşır mısınız?

30 Mayıs’ta 600 kişi kapasiteli Emek Sineması’nın açılışında vereceğimiz ilk konserin bilet gelirlerini çABA Derneği’ne aktaracağız. ön sıradaki biletler 500 liradan, arka sıradakiler ise 250 liradan satışa sunulacak. Konserimizin ses sistemi için sponsorlarımız destek olacak. çABA Derneği yararına düzenleyeceğimiz konsere olan ilgiye göre organizasyonu iki güne yaymayı düşünüyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesi olduğu için her kesimden insana yardım eli uzatmayı istiyoruz. Bu amaçla çABA Derneği yararına düzenleneceğimiz ilk konserimizin ardından diğer vakıf ve derneklerin çalışmalarına katkı sağlamak adına yıl içerisinde en az 3-4 konser vermeyi hedefliyoruz.

 

Peki, bu projenizi iş dünyasının önde gelen isimleriyle ve kendi alanlarında başarılı olmuş kişilerle paylaştığınızda ne gibi tepkiler aldınız? çevrenizdeki insanlar bu projeniz için neler söylediler? Koroya üyelik konusunda neler düşündüler?

Bu projemizi Güneri Cıvaoğlu, Nebil özgentürk, Ali Şen ve Sudi Topal gibi alanında başarılı isimlerle paylaştım. Bu isimler daha önce müzikle uğraşmamalarına rağmen koromuza çok destek verdiler. Provalarımızın ardından vereceğimiz konserlerin gelirini çeşitli derneklere ve vakıflara aktarmak istediğimizi dile getirdik. C Majör İşten Sesler Korosu’nun böylesine güzel bir amacı olduğunu öğrenen iş dünyasının ünlü isimleri koromuza katılmayı kabul etti.

 

C Majör İş’ten Sesler Korosu’na üye olmak için ne gibi kriterler bulunuyor? Dileyen herkes koroya üye olabilir mi?

Proje kapsamındaki amaçlarımıza ve hedeflerimize yönelik kişilerin, sonuç ve gerçek fayda üretmeye odaklı olmalarını istiyoruz. Bu isteğimizi yerine getirirken de tamamen gönüllülük esasına dayalı hareket ediyoruz. üyelerimizin dışında eğitim veren hocalarımız da gönüllü olarak çalışmaktadır. Yalnızca üyelerimizden topladığımız küçük miktarlardaki aidatlarla müzisyenlerin ücretlerini ödüyoruz. Kişilerin koromuza kabul edilmesi için iş yaşamındaki öncülüğünün yanı sıra müzikle iç içe ya da müziğe gönül vermiş ve hocalarımızın onayından geçmiş olmaları yeterlidir.

 

“PROJEMİZ İçİN HER SEKTöRDEN BİRER öNCü KİŞİ BELİRLENDİ”

Biraz da C Majör İş’ten Sesler Korosu’nun üyelerinden bahsedelim. Koroda iş dünyasının hangi ünlü isimleri yer alıyor?

C Majör İşten Sesler Korosu çeşitli şirketlerin yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel müdürleri, CEO’lar, kendi alanında başarılı gazeteciler, avukatlar ve doktorlardan oluşuyor. 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle 20 üye ile başlayan C Majör koromuz faaliyetlerine Ocak 2016 tarihinde başlamış ve 65 üyeye ulaşmıştır. Projemiz için her sektörden birer öncü kişi belirlendi. Aralarında Türker Güzel, Nazlı Aktan, Akif Köksal, Mustafa Göbekli, İsmail Işık, Yaşar Aşçıoğlu, Ceyhun Yaylacıoğlu, Fatma Aydoğdu, Arzu Küfündür, Güler üserbay, Ayşe Kocabağ, Fatoş Köksal, Ayhan Hatipoğlu, derginizin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Muammer Kapucuoğlu gibi değerli isimlerin bulunduğu 65 kişilik koromuzla konserler vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Provaları nerede ve ne şekilde gerçekleştiriyorsunuz? üyeleriniz iş dünyasında yoğun tempoda çalışan kişiler oldukları için provalarda koordinasyonu nasıl sağlıyorsunuz?

çalışmalarımızı İstanbul Darüşşafaka Vakfı Norse Tesisleri Akademi Alanı’nda gerçekleştiriyoruz. Daha önce müzikle hiç uğraşmamış yaklaşık 65 isimle çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın üç günü prova yapıyoruz. Provalarımızı hafta içi 17.00-20.00, hafta sonu ise 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. üyelerimizin yoğunluğu nedeniyle kişilerin her hafta en az bir koro çalışmasına katılmalarını öngördüğümüz için çalışmalarımızı haftanın üç günü yapıyoruz. Böylece iş seyahati nedeniyle provayı kaçıranlar başka bir gün çalışmalarımıza katılabiliyorlar. üyelerimizin çalışmalara katılım saatleri değişiklik gösterdiğinden dolayı ders sürelerini uzun tutuyoruz. Her konser öncesi konser zamanına bir ay kala haftada 3 günden oluşan mevcut programımız dahilinde konserde yer alabilecek tüm müzisyenlerle birlikte prova yapıyoruz. Konser öncesi provalarımızı toplam 12 derste tamamlıyoruz. Provalarımıza katılan iş adamları ve iş kadınları birkaç saatlik çalışmalar esnasında hem kafalarını dağıtıyorlar hem de kendilerini müziğin ahengine kaptırarak ruhlarını dinlendiriyorlar.

 

Koro üyelerinin daha önce müzik eğitimi almamış kişilerden oluştuğunu belirttiniz. Peki, provalar esnasında üyeleriniz hangi eğitimleri alarak vereceğiniz konserlere hazırlanıyorlar?

üyelerimize alanında uzman hocalarımız tarafından ses tekniğini anlatan ve sesi kullanabilme yeteneğinin ortaya çıkarılmasını sağlayan şan eğitimi veriliyor. Koromuzda yer alan isimler verdiğimiz özel şan dersleri sayesinde her geçen gün seslerini ve nefeslerini daha iyi kullanmaya başladılar. Şan derslerinin yanı sıra müzik söyleme teknikleri, nefes ve davranış dersleri de veriyoruz. Dileyen üyelerimiz bu dersleri hocalarımızdan uygun oldukları saatlerde gerek evlerinde gerekse koro mekanında özel olarak alabilmektedirler. özellikle koromuza geç katılanların aradaki farkı kapatabilmeleri için özel ders almalarını yararlı görüyoruz. Şan eğitimini tamamlamış olan üyelerimiz keman, piyano, kontrbas, klarnet, perküsyon ve davul gibi enstrümanlarla belirlenen repertuar ve orkestra eşliğinde çalışmalarını gerçekleştirmektedirler.

 

“DüNYANIN EN HIZLI KEMAN VİRTüöZü MUHAMMED YILDIRIR KOROMUZUN ORKESTRASINI YöNETİYOR”

Eğitim kadronuzdan da kısaca bahseder misiniz? C Majör İş’ten Sesler Korosu’nun üyeleri hangi isimlerden eğitim alıyor?

Geçen yaz ünlü besteci Nikolay Rimsky-Korsakov’un çalınması hayli ustalık isteyen ve kemanla çalınması zor olan 3 dakikalık “Yaban Arılarının Uçuşu” adlı interlud’ünü 37 saniyede çalarak dünya rekoru kıran genç keman virtüözü Muhammed Yıldırır koromuzun orkestrasını yönetiyor. Dünyanın en hızlı keman virtüözü Muhammed Yıldırır’ın ablası Nergis Yıldırır ise şan eğitmeni ve koro şefi olarak görev alıyor.

 

C Majör İş’ten Sesler Korosu hangi tarz parçalarla müzikseverlerin karşısına çıkacak?

Repertuarımız hocalarımız tarafından belirleniyor. Repertuarımızda Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve Türk pop müziğine ait birbirinden güzel parçalar yer alıyor.

 

Son olarak projeniz adına gerçekleştirmek istediğiniz hedefleriniz nelerdir?

Şu anda 65 kişilik ekibimizin dönüşümlü olarak konserler vermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu sayıyı daha sonra 100 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Ekibimizi büyüttüğümüzde dolayısıyla konser vereceğimiz mekanlar da büyüyecek. önümüzdeki yıl Zorlu PSM’nin büyük salonunda konser vermeyi istiyoruz. Şimdiden bunun için görüşmelere başladık ve mekan için sözümüzü aldık.