Mehmet Yıldırım : “Hedefimiz Dijital Medya Dünyasında En Başarılı Yapımlara İmza Atmak”

Mehmet Yıldırım : “Hedefimiz Dijital Medya Dünyasında En Başarılı Yapımlara İmza Atmak” Mehmet Yıldırım : “Hedefimiz Dijital Medya Dünyasında En Başarılı Yapımlara İmza Atmak”

Rnk Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Ses Getiren İçeriklerini Klass’a Anlattı Stand-up alanında yaptığı çalışmalar ve ürettiği içeriklerle sosyal medya platformlarında önemli bir başarıya imza atan Falan Komedi Kulübü, yetenekli ekibiyle dijital dünyada ses getiren yeni projeler üretmeye devam ediyor. Bünyesinde aynı zamanda bir oyunculuk atölyesi kurarak yazarlık, drama, stand-up ve ‘audition’ eğitimleri veren Falan Komedi Kulübü, RNK Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım önderliğinde bu alanda ilerlemek isteyen gençlerin önünü açarak Türkiye’de sahne sanatlarının gelişmesine de katkı sağlıyor. RNK Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım ile bu zamana kadar imza attıkları çalışmaları, hâlihazırdaki projelerini, başarı sırlarını ve gelecek hedeflerini Klass okurları için konuştuk.  

Mehmet Bey, RNK Akademi olarak Falan Komedi Kulübü ile yollarınızı birleştirdiniz ve kısa sürede önemli projelere imza atmaya başladınız. Rnk Akademi ile hedefleriniz nelerdir ve bu kadar kısa sürede başarıya ulaşmanızın sırrı nedir?
Bizim hedefimiz dijital medya dünyasında en başarılı yapımlara imza atmak. Sonrasında ise kendi senaryo dilimizle oluşturduğumuz bize ait filmler yapmak istiyoruz. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızla yola çıktık. Birbirine saygı duyan, birbirinin fikirlerini dinleyen bir ekiple buraya kadar geldik. Kısa sürede bu kadar başarı elde etmemizin sırrı hem şans, hem de insanlara karşı dürüst ve şeffaf olmamızdır. Herkes kendi uzmanı olduğu alanda çalışıyor, kimse kimsenin sorumluluk alanında müdahale etmiyor. Sadece kendimize değil bizimle çalışan insanlara da kazandırıyoruz.

Hâlihazırda devam eden projeleriniz var mıdır ve bunlar nelerdir?
Dört tane kadın komedyenin sahneye çıktığı YouTube’ta “Only Cans” projemiz devam ediyor. Yine Barbaros Şansal için “Otopsi” adını taşıyan çok özel bir içerik çektik. Şu an elimizde yaklaşık olarak 30 tane YouTube içeriği var. Barbaros Şansal, Fehmi Dalsaldı, Yusuf Bilal Altıntaş, Sergen Deveci gibi komedyenlerle çalışmalara imza attık. YouTube’ta şu anda dört tane formatımız aktif bir şekilde devam ediyor. Beşiktaş’ta bir stüdyomuzu kurduk ve oyunculuk atölyemizi de başlattık. Yazarlık eğitimi, drama eğitimi, stand up eğitimi ve audition eğitimi veriyoruz. Ayrıca, dışarıdan aldığımız YouTube kanalları var. Onları kendi ekibimiz, kendi ekipmanlarımız ile çekerek anahtar teslim projeler yapıyoruz.
Bunların bir kısmı net tutacak projeler. Konuşanlar gibi çok izlenen ve etkileşim alan işler olacak. Tüm bu projelerimizi Beşiktaş’ta bulunan merkezimizden yönetiyoruz.

“BİZ KENDİ KADROMUZU YARATIP KENDİ SANATÇILARIMIZI YETİŞTİRMEK, BİZDEN MEZUN OLAN HER SANATÇININ HAYATINA DOKUNMAK VE KARİYERİNDE DE ONA DESTEK VERMEK İSTİYORUZ”

Digital yayın kanallarında çok fazla içerik ve projeniz olduğunu görüyoruz? Siz anladığımız kadarıyla kendi starlarınızı keşfetme yoluna gideceksiniz?
Bizim asıl hedefimiz bir akademiye, bir okula dönüşmek aslında. 2016’dan beri Türkiye’de konservatuvarlarda birçok haksızlıklar oluyor. Ülkede son zamanlarda sahne sanatlarına çok değer verilmediği ise aşikar. Biz kendi kadromuzu yaratıp kendi sanatçılarımızı yetiştirmek, bizden mezun olan her sanatçının hayatına dokunmak ve kariyerinde de ona destek vermek istiyoruz. Biz de zamanında o gençlerin yerindeydik. Kendi yapımcımızı bulamayınca kendi işimizin yapımcısı olduk. Çünkü birilerini bir proje için ikna etmek çok zor. Bizim şu anda ikna etmeye çalıştığımız bizi izleyen halktır. YouTube, bir mail adresiyle girip kendi kanalınızı kurabildiğiniz bir dünya. Biz yapımcıları ikna etmek yerine elimizdeki imkânlarla burada içerik üretmeye karar verdik.

Projelerinizin çoğu Stand-up ağırlıklı. Stand-up gösterilerine olan ilgi sizce nasıl? Gelecekte nasıl olacağını düşünüyorsunuz?
Türkiye’de Yeşilçam’ın bitmesi büyük bir eksikliğe yol açtı. Yeşilçam bitmeseydi belki Hollywood değil de Bollywood olurduk. Türkiye’de Stand Up, biliniyor, seviliyor ancak ulusal mecralarda yer bulamıyor. Biz biraz da stand up’ın miğferini tutmuş gibiyiz. 10 sene sonra organizasyon olarak da çok daha farklı bir seviyeye geleceğini düşünüyorum.

“HERKESİN KAZANMASINI VE BAŞARILI OLMASINI İSTERİZ”
Stand-up alanındaki hedefleriniz nelerdir?
1980’de Amerika’da hayata geçen stan-up 2024‘te yeni yeni Türkiye’de hayata geçiyor. Zamanında stand-up’ı küçümseyen, onun yerine skeç yapmamızı söyleyen kişiler bugün farklı farklı illerde komedi kulüpleri açıyor, komedyen arıyor. Stand-up ucu açık bir mecra. Sahneye çıkıp stand-up yapan insan her şeyi yapabilen insandır. Sunuculuk, oyunculuk gibi birçok işin üstesinden gelebilir. Bizim ülkemiz buna çok müsait. Bu konuda yetenekli birçok insan var. Mesele sahneye çıkıp anlatabilmektir, üzerine koyabilmektir. Burası da herkesin üzerine koyduğu ve kazandığı bir yer. Herkesin kazanmasını ve başarılı olmasını isteriz. Bizim niyetimiz güzel. Bu niyetle yola çıktık. Çok fazla şey yaşadık. Bugün buralara gelebildiysek bu güzel niyetimiz ve temiz kalbimiz sayesindedir.