Ralph Radtke: Çırağan Palace Kempınskı Olarak, Otizmli Çocukların Eğitimlerine Katkıda Bulunmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Ralph Radtke: Çırağan Palace Kempınskı Olarak, Otizmli Çocukların Eğitimlerine Katkıda Bulunmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz Ralph Radtke: Çırağan Palace Kempınskı Olarak, Otizmli Çocukların Eğitimlerine Katkıda Bulunmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Çırağan Palace Kempınskı Genel Müdürü Ralph Radtke, Be Health Proje Koordinatörü Fulya Anaydın ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel, Çırağan Palace Kempınskı’nin Tohum Otizm Vakfı’na Desteklerini Klass’a Anlattı.  

Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Direktörü Ralph Radtke, Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdür Asistanı ve BE Health Proje Koordinatörü Fulya Anaydın, Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile örnek iş birliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel ile birlikte anlamlı bir çalışmaya imza atan Çırağan Palace Kempinski, proje kapsamında; Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen ‘Sınıf Donanımı Projesi’ne destek çalışmalarıyla farkındalık oluşturdu. Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü Ralph Radtke, Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdür Asistanı ve BE Health Proje Koordinatörü Fulya Anaydın ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Özgül Gürel ile gerçekleştirdikleri projeye dair merak edilenleri Klass okurları için konuştuk.

Ralph Bey, Çırağan Palace Kempinski olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyorsunuz. Bu anlamda da son olarak Tohum Otizm Vakfı ile önemli bir projeye imza attınız. Bu projenin detaylarını sizden dinleyebilir miyiz?
Ralph Radtke: Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak, Kempinski global markamızın toplumun sağlık alanında çalışmalarına katkıda bulunan bir sosyal sorumluluk programı olan BE Health çatısı altında Tohum Otizm Vakfı ile beraber anlamlı bir iş birliğine imza attık. Bu proje kapsamında Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacı ile yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan özel eğitim sınıflarına desteklerimiz ile yenilerini eklenmiş oldu. Mayıs ayından bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla, tam 7 tane özel eğitim sınıfının materyal donanımı projesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz.  Sektörümüzde bu alanda öncülük ederek bir başka fayda daha yaratırken değerli konuklarımız, iş ortaklarımız ve tüm ekibimizle birlikte otizmli çocukların eğitimlerine katkıda bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

‘TOHUM OTİZM VAKFI İLE EĞİTİM YOLUNDA BİRLİKTE İLERLİYORUZ’
Tohum Otizm Vakfı'nı seçmenizdeki faktör nedir?

R.R: Otizmli çocukların erken tanısının konulması ve topluma bağımsız bireyler olarak kazandırılmalarına öncülük edilmesi adına kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir vakıf olması sebebiyle Tohum Otizm Vakfı ile eğitim yolunda birlikte ilerliyoruz.

Fulya Hanım, bu özel eğitim sınıf donanımı projesi kapsamında İstanbul’da hangi okullara destek sağlandı?
Fulya Anaydın: Tohum Otizm Vakfı’nın özel eğitim sınıf donanımı projesi kapsamında İstanbul’da bulunan Faik Reşit Unat Ortaokulu, Gülsen Mustafa Muzuri İlkokulu, Peyami Safa Ortaokulu, Erol Battal Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu, Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu’nda tam 7 tane özel eğitim sınıflarının materyal donanımını gerçekleştirdik.

‘PROJE KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZE, KALIŞLARI SÜRESİNCE BAĞIŞ YAPMA İMKÂNI SAĞLADIK’
Bu özel sosyal sorumluluk projesine Çırağan Palace Kempinski İstanbul olarak düzenlediğiniz farkındalık adımları ne oldu?

F.A: Otizmin ne yazık ki tedavisi yok, erken tanı ve eğitim ise şart. Çırağan Palace Kempinski olarak, bizler de otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak ve onlar için farkındalık oluşturmak adına ekiplerimizle birlikte farkındalık yaratan büyük bağış kampanyaları yürüttük. Projemiz kapsamında temel amacımız; Türkiye çapında bulunan bazı devlet okullarında otizmli çocuklara özel eğitim sınıfları açarak daha kapsamlı bir öğrenim görmelerini sağlamaktı. Onları topluma kazandırabilmek için bağışlar toplayarak hepsine daha iyi bir gelecek sunmak en temel gayelerimiz. Bu kıymeti farkındalık projesine değerli konuklarımızı da dahil ettik. Proje kapsamında misafirlerimize, kalışları süresince gecelik 50 TL bağış yapma imkânı sağladık. Duyarlı konuklarımızın ve tüm çalışanlarımızın yaratmış olduğu farkındalık ve bağış süreciyle el birliği ile hepsi İstanbul’da olmak üzere, sırada açılmayı bekleyen sınıflarımızla birlikte şu anda 7 adet özel donanımlı sınıf açarak birçok otizmli çocuğumuza el uzattık. Liderliğini yürütmüş olduğum bu projede tüm sınıf açılışlarını yönetim ekibimizle birlikte ziyaret ederek, otizmli çocuklarımızın mutluluğunu görmenin tarifsiz sevincini yaşadığımızı iletmek isterim. Ne de olsa sevginin ve yardımlaşmanın bulaşıcı olduğu bir dünya yaratmak hepimizin elinde.

‘KÂR AMACI OLMAYAN, KAMU YARARINA KURULMUŞ OLAN BİR EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFIYIZ’
Özgül Hanım, siz vakıf olarak neler yapıyorsunuz? Otizmli çocuklar için eğitimin önemi nedir?

Özgül Gürel: Kurulduğumuz 2003 yılından bu yana "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vakfımızın bizden önce kurulan otizm ile ilgili vakıf ve derneklerden farkı ise sadece örnek bir model okul kurmakla kalmayıp, devletimizin otizmli çocuklara ve ailelerine verdiği sağlık ve eğitim hizmetlerine yurt çapında destek olmak gibi daha kapsamlı amaç ve hedeflerle kurulmuş olmasıdır. Biz kâr amacı olmayan, kamu yararına kurulmuş olan bir eğitim ve sağlık vakfıyız. Çalışmalarımızı hem ulusal hem de uluslararası çapta sürdürüyoruz. Kaynak geliştirme çalışmalarımızda elde ettiğimiz tüm gelirleri ise vakfın amacına yönelik faaliyetler için kullanıyoruz. Vakfımız 19 yılda toplam 36 ulusal ve uluslararası projeye imza attı.

‘ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI’NİN KATKILARI İLE İSTANBUL’DA BULUNAN 7 ÖZEL EĞİTİM SINIFIMIZIN MATERYAL DONANIMI TAMAMLANDI’
Çırağan Palace Kempinski ile böylesine özel bir projede yer almanın sizin için anlamı nedir?

Ö.G: Ülkemizde, 0-19 yaş grubu arasında yaklaşık 574.963 otizmli çocuk ve gencimizin 41.854’ü okullaşabilmiş ve eğitime ulaşabilmiştir. Eğitimden mahrum kalan otizmli çocuklar, toplumsal hayatta var olamadıkları gibi günlük ihtiyaçlarını da karşılayamıyorlar. Tohum Otizm Vakfı gerçekleştirdiği kaynak geliştirme çalışmaları ile her yıl daha fazla otizmli çocuğun hakkı olan eğitimi almalarına destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kaynak geliştirme çalışmalarının yanı sıra özel sektörün desteği çocuklarımızın eğitim burs fonuna büyük ölçüde katkı sağlıyor. Kendi sektöründe başarılı işlere imza atan Çırağan Palace Kempinski İstanbul ile otizmli çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak çok kıymetli. Çırağan Palace Kempinski’nin katkıları ile İstanbul’da bulunan 7 özel eğitim sınıfımızın materyal donanımı tamamlandı. Bu anlamlı iş birliğimizin tüm özel sektör kuruluşlarına örnek teşkil etmesini diliyoruz. Otizmli çocukların tek çaresi olan eğitime kavuşmaları için verdikleri desteklerden ötürü tüm Çırağan Palace Kempinski İstanbul çalışanlarına, yöneticilerine ve tüm dünyadan gelen misafirlerine otizmli çocuklarımız, aileleri, Vakfımız çalışanları ve şahsım adına gönülden teşekkür ediyorum.
 

Ralph Radtke