B&M Concept, müşterilerine uygun fiyatlarla hızlı ve sorunsuz servis vermeyi amaçlayan bir duvar kağıdı ve dekorasyon firması. çağdaş ve sıradışı çizgilerle mekanlara ve evlere yeni bir kimlik kazandıran B&M Concept, dekorasyonu bir bütün halinde ele alarak müşterilerine anahtar teslim bir hizmet sunuyor. İşini severek yapmanın başarıyı da beraberinde getirdiğini belirten B&M Concept Kurucusu Başak Keçecioğlu, dekorasyon alanında verdikleri hizmetleri Klass’a anlattı.
“Ben daha çok manevi tatmin için çalışıyorum. Yaptığım işe ticari bakmıyorum, çok severek ve aşkla yapıyorum. İşimi yaparken müşterilerimden duyduğum güzel cümleler benim için yeterli oluyor.”
Başak Hanım, dekorasyon dünyası sürekli kendini yenileyerek gelişiyor. Her yılın özel renkleri, ön plana çıkan dekorasyon akımları evlerini yenilemek isteyenlerin seçimlerinde etkili oluyor. öncelikle böyle zor bir sektöre nasıl adım attığınızı ve neler yaptığınızı öğrenebilir miyiz?
1996 yılında Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdim. 2000 yılında da İstanbul üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldum. Kısa bir süre mühendislik mesleğini yaptım. Okul, hastane, otel gibi hep akıllı bina projeleri çizdim. Ama o iş beni mutlu etmedi. Bir şekilde duvar kağıdı işine girdim. Duvar kağıdını ve dekorasyonu çok sevdim. çok iyi bir firmada 4,5 yıl kadar çalıştım. Kendimi orada iyi geliştirip iyi de çevre edindiğimi anladığım zaman kendi mağazamı açabileceğim düşüncesi oluştu. 2006 yılında Kalamış’ta ilk mağazamı açtım. Mağazamı ilk açtığımda Eren Holding’in fabrikasını ve merkez binasının dekorasyonunu yaptım. İlk 5 yıl dolduktan sonra Cemil Topuzlu’da yaklaşık 280 metrekare büyüklükte mobilya ve aydınlatma mağazası açtım. Orası bir süre sonra kentsel dönüşüme gitti ve bina yıkıldı. Böyle bir durum ortaya çıkınca mobilyadan kopmamak ve müşterilerimi kaybetmemek için Kalamış’a da bir mağaza açtım.
“BEN DAHA çOK MANEVİ TATMİN İçİN çALIŞIYORUM. “NE KADAR GüZEL BİR MEKAN YAPMIŞSIN” CüMLESİNİ DUYMAK BANA YETİYOR.”
Peki, mühendisliği neden sevmediniz?
Ben daha çok manevi tatmin için çalışıyorum. “Ne kadar güzel bir mekan yapmışsın” cümlesini duymak bana yetiyor. Yaptığım işe ticari bakmıyorum; çok severek ve aşkla yapıyorum. İşimi yaparken müşterilerimden duyduğum güzel cümleler benim için yeterli oluyor. Beni işimdeki başarı ve teşekkürler mutlu ediyor.
Duvar kağıtlarından bahsetmek gerekirse kağıttan kağıda ne gibi farklılıklar oluyor?
Duvar kağıtları artık boyanın önüne geçti diyebilirim. Duvar kağıdı yurtdışında İngiltere’de ve Avrupa ülkelerinin çoğunda yüzde 80-90 oranında kullanılıyor. Türkiye’de ise daha yeni gelişiyor. Hatta birkaç büyük firma dışında çok fazla tercih edilen bir şey değil. Konut projelerinden ziyade otel projelerinde cok fazla duvar kağıdı kullanıyor. İç Anadolu’da Ankara başta olmak üzere sıklıkla tercih ediliyor.
Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında..