Tuba Efe Kocabey : “Annelik Bana Pes Etmemeyi Ve Mücadele Etmeyi Öğretti”

Tuba Efe Kocabey : “Annelik Bana Pes Etmemeyi Ve Mücadele Etmeyi Öğretti” Tuba Efe Kocabey : “Annelik Bana Pes Etmemeyi Ve Mücadele Etmeyi Öğretti”

Tuba Atölye Kurucusu Tuba Efe Kocabey, Çocukları Emirhan, Miraç Ve Aslı’yı Klass’a Anlattı Evinde, yalnızca bir dikiş makinesiyle elbise dikimine başlayan ve zaman içerisinde yaptığı tasarımlarla geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı başaran Tuba Atölye Kurucusu Tuba Efe Kocabey, işine duyduğu aşk ve çocuklarının manevi desteği sayesinde bugün birçok kişinin hayallerini süsleyen kıyafetlerin tasarımcısı oldu. Gala, konser, doğum günü ve kutlama gibi özel etkinlikler için birbirinden zarif tasarımlar yapan ve özellikle de çocukların sevdiği çizgi film kahramanlarının kostümlerini tasarlayan Tuba Efe Kocabey, müşterilerinin en mutlu anlarına adeta sihirli dokunuşlar yaptı. Bu başarı öyküsünü çocuklarından ilham alarak ve onlara duyduğu büyük sevgi sayesinde gerçeğe dönüştürdüğünü söyleyen Tuba Efe Kocabey ile Anneler Günü’nün kendisi için taşıdığı anlamı, önemi ve evlatlarıyla nasıl bir ilişki kurduğunu Sheraton İstanbul Ataköy’ün muhteşem atmosferinde Klass okurları için konuştuk.  

Tuba Hanım, çok özel 3 tane evlada sahipsiniz. Anne olmak sizin için nasıl bir duygu? Evlatlarınızla aranızda nasıl bir bağ var?
Annelik bana pes etmemeyi ve mücadele etmeyi öğretti. Var oluş sebebim çocuklarım oldu. Mesleğimde onların zamanlarından çalarak ilerledim. Büyük oğlum benim arkadaşım gibidir. Başım her sıkıştığında, her ihtiyaç olduğumda yanımda. Ortanca oğlum da öyle. Ben çok küçük yaşta anne oldum. Adeta onlarla büyüdüm. Küçük kızım da evimizin neşesi. İyi ki varlar. İyi ki anne olmuşum. Hayattaki en güzel şey anne olmak. Karşılıksız sevginin adı evlattır. Her şey bir yana onlar bir yana.

“ONLAR BENİM SIRDAŞIM, YOLDAŞIM”
Anneler Günü’nü nasıl geçirirsiniz? Çocuklarınızla neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?
Beraber olduğumuz her an zaten neşe dolu geçiyor. Hep beraber bir arada olmaktan çok keyif alıyoruz. Bazen didişsek de birlikte geçirdiğimiz zaman çok güzel bizim için. İyi ki varlar. Onlar benim sırdaşım, yoldaşım.

Çocuklarınızla ilgili gurur duyduğunuz, unutamadığınız anları paylaşır mısınız?
Ben daha önceleri mesleğimi evde icra ediyordum. Büyük oğlum bana çok destek oldu. Bana “Neden dışarı açılmıyorsun, neden sana bir yer açmayalım?” dedi. Onun desteği ile buralara kadar geldim. Evlatlarım bana cesaret verdi. Bu sayede başarılı oldum diyebilirim.

ANNEMLE GURUR DUYUYORUM, HER ZAMAN ARKASINDAYIM”
Bize annenizi anlatmanızı istesek neler söylemek istersiniz? Anneler Günü’nde onun için neler yaparsınız?
EMİRHAN KOCABEY: Annem çok kıymetli bir insan. Onun oğlu olmasam da onun hakkında aynı düşüncelere sahip olacaktım. Dikiş yapmaya evde bir makine ile bu işe başladı. Gün geçtikçe daha çok sipariş almaya başladı. Aslı’ya bir elbise tasarlayarak ve onu sosyal medyada paylaşarak ilk adımını attı. Bu zaman zarfında bir müşteri kitlesine ulaştı. Sonra ona küçük de olsa bir dükkân açmaya karar verdik.  Bundan sonra inşallah her şey daha iyi olacak. Onunla gurur duyuyorum. Her zaman arkasındayım. Elimden geldikçe manevi değeri olan, anlamlı hediyeler alırım. Aslı Hanım mısırı çok sever. Anneler Günü’nde mısır patlatır birlikte film izleriz. Her akşam hep birlikte oyun oynarız. Annem benim iyi arkadaşım, en iyi dostum.

MİRAÇ KOCABEY: Annem benim için her şey. Doğdum andan itibaren hep benim yanımda. Bana kızdığı zamanlar olur, o zamanlarda bile bence daima haklıdır.  Ağabeylerimin dediği gibi o bizim her şeyimiz. Bundan sonra inşallah daha güzel günlerimiz olacak. Temennim işlerini büyütmesi ve çok iyi yerlere gelmesidir.

ASLI KOCABEY: Annem küçüklüğünden beri bir terzi olma hayali kurmuş. Onun tasarladığı çok güzel ürünler var. Üzerimdeki elbiseyi de o dikti. Hiçbir zaman dikmekten vazgeçmedi. Yanlış yapsa da hiçbir zaman pes etmedi. Annemle dışarı çıkıp eğlenmeyi ve ona hediye almayı çok seviyorum.